Αλέξης Κούγιας κατά Εισαγγελέως: «Θα παραιτηθώ αν δεν δικαιωθεί...» - Τα "πυρά" του για την πρόταση ενοχής της Ρούλας Πισπιρίγκου

«Είναι ταπεινωτάτου περιεχομένου...»

Ιωάννα Βουτσή
Youweekly Editor
Αλέξης Κούγιας κατά Εισαγγελέως: «Θα παραιτηθώ αν δεν δικαιωθεί...» - Τα

Για την πρόταση ενοχής της Ρούλας Πισπιρίγκου για απόπειρα ανθρωποκτονίας της κόρης της Τζωρτζίνας, μίλησε το πρωί της Παρασκευής 26/1, ο Αλέξης Κούγιας στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα. Ο γνωστός δικηγόρος, εξαπέλυσε πυρά κατά της την Εισαγγελέως της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, Ευαγγελίας Σπυριδωνίδου.

Υπνεθυμίζουμε ότι, χθες, Πέμπτη 25/1, η συνεδρίαση κράτησε πάνω από 12 ώρες, έχοντας ξεκινήσει από τις 10 το πρωί. Μετά από μία σειρά επιχειρημάτων, η εισαγγελική λειτουργός απέκλειε το ενδεχόμενο η μοιραία δόση κεταμίνης που δόθηκε στο κοριτσάκι, να προήλθε από τους γιατρούς του νοσοκομείου Παίδων όπως ισχυριζόταν η πλευρά της υπεράσπισης (δείτε εδώ).

Οι δηλώσεις του Αλέξη Κούγια μετά την πρόταση της Εισαγγελέως

«Η εισαγγελική πρόταση είναι μια άποψη υποκειμενική της εισαγγελέως, ανάλογα με το κύρος, την επιστημοσύνη, της διανόησης, των παραγώντων αυτής της δίκης υπάρχει και η αντίστοιχη βοήθεια προς την δικαιωσύνη. Στην προκειμένη περίπτωση, περίμενα την πρόταση, δεν περίμενα όμως να είναι τόσο ταπεινού περιεχομένου. Είναι ταπεινωτάτου περιεχομένου όσον αφορά την επιχειρηματολογία. Θα έλεγα ότι ήταν επιπέδου μεσημεριανών εκπομπών lifestyle.»

«Στα κρισίμα σημεία η εισαγγελέας πήρε μηδέν. Η εισαγγελέας δεν βασίζεται πουθενά, είναι για γέλια, 53 χρόνια στα δικαστήρια δεν θυμάμαι ξανά τέτοια επιχειρηματολογία... Κατηγορείται η κατηγορουμένη χωρίς να υπάρχει καμία επιστημονική εξήγηση ότι σκότωνε τα παιδιά της για να κρατήσει τον άνδρα της. Έχετε ακούσει ποτέ να σκοτώνει τα παιδιά της το μόνο που τη συνδέει με τον άνδρα της, να σκοτώνει τα παιδιά της;»

«Όταν έχασε τη ζωή της η Μαλένα και η Ίριδα, το ζευγάρι ήταν ερωτευμένο, ήταν ταυτισμένο. Έκαναν μήνυση στους γιατρούς. Γι' αυτό χώρισαν και την δίκη. Είναι κωμικού περιεχομένου η προσέγγιση»

«Οι εισαγγελικές προτάσεις γίνονται σε πολύ μικρά ποσοστά αποδεκτά γιατί γίνονται με πολύ μεγάλη προχειρότητα. Η κυρία εισαγγελέας, αγόρευε 9 ώρες. Είμαι βέβαιος ότι στο δικαστήριο κανείς δεν θα θυμάται τίποτα ούτε οι ένορκοι. Την πρότασή της δεν την κατέθεσε εγγράφως. Ήταν για τα κανάλια», συμπλήρωσε ο Αλέξης Κούγιας.

«Εάν λοιπόν τελικώς δεν αθωωθεί η Πισπιρίγκου, θα πω ότι η Δικαιοσύνη πλέον στην Ελλάδα αποδίδεται μέσα από τα κανάλια και δεν θα έχω λόγο παρουσίας μου στα δικαστήρια. Εάν τελικώς η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν αθωωθεί θα παραιτηθώ από το λειτούργημά μου. Εγώ έχω δοκιμαστεί ως δικηγόρος. Η κυρία εισαγγελέας δεν έχει δοκιμαστεί» είπε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Κούγιας.

Δείτε εδώ το βίντεο: