Αλέξανδρος Αντωνόπουλος: «Αν ζούσε η γιαγιά μου, Κατίνα Παξινού...» - Τι αποκάλυψε για τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Καραμανλή

Ζωή σαν μυθιστόρημα

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Αλέξανδρος Αντωνόπουλος: «Αν ζούσε η γιαγιά μου, Κατίνα Παξινού...» - Τι αποκάλυψε για τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Καραμανλή

Ένα μικρό δείγμα από τις... πολλές ζωές που έχει ζήσει ως ηθοποιός, εγγονός της Κατίνας Παξινού και παρουσιαστής δελτίου ειδήσεων στην κρατική τηλεόραση, έδωσε το απόγευμα της Τετάρτης 26/1 ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος. Ο αγαπημένος πρωταγωνιστής μίλησε στην εκπομπή Ελένη και αναφέρθηκε στην ταινία «Κουραμπιέδες από χιόνι», στη γιαγιά του και θρυλική μορφή του ελληνικού θεάτρου, καθώς και την επιθυμία που του είχε εκφράσει ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής.

O Αλέξανδρος Αντωνόπουλος μίλησε αρχικά για τα επαγγελματικά του σχέδια, και στην μεγάλη επιτυχία της Χριστουγεννιάτικης ταινίας στην οποία πρωταγωνιστεί, δηλώνοντας πως δεν χρειάστηκε να διαβάσει καν το σενάριο όταν του προτάθηκε από τον Γιάννη Τσιμιτσέλη. «Του έχω μεγάλη αδυναμία, είναι το παιδί που δεν έχω, μόλις μου το είπε, είπα “ναι”. Δεν φαντάζεστε τι γινόταν. Με σταματούσαν στην Ερμού και στο θέατρο και μου έλεγαν να βγάλουμε φωτογραφία. Είναι πολύ συγκινητικό και μ' αρέσει», είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε επίσης: Αλέξανδρος Αντωνόπουλος: «Μου "κόπηκαν" τα πόδια, είπα τι είναι αυτό;» - Σοκάρει με την εξομολόγηση για το πρόβλημα της υγείας του

Αναφερόμενος στην αρχή της καριέρας του, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Ξεκίνησα όπως όλοι οι ηθοποιοί, με το “ψώνιο” να παίξω δράμα. Η ζωή με πήγε στην κωμωδία, γιατί φαίνεται ότι το δράμα δεν ήταν το “γήπεδό” μου. Μετά από τόσα χρόνια μπορώ να παίξω και δράμα. Ίσως ενδόμυχα με έσπρωξε στην κωμωδία και η επιθυμία να μην συγκρίνομαι με τη γιαγιά μου. Αν ζούσε σήμερα η Κατίνα Παξινού, πιστεύω ότι θα με αγκάλιαζε, θα με φιλούσε και θα του έφτιαχνε ένα πολύ ωραίο φαγητό για να τον ανταμείψει»

Η αποκάλυψη του Αλέξανδρου Αντωνόπουλου για τους τσακωμούς στο θέατρο

Όσον αφορά τις εντάσεις στο θέατρο, παραδέχτηκε ότι δύο φορές έχει τσακωθεί πολύ άσχημα: «Τη μία ήταν στα πρώτα μου χρόνια, με έναν άχρηστο σκηνοθέτη. Δεν μπορούσα να αποχωρήσω, απλώς τσακώθηκα πολύ άσχημα και έμεινα στη δουλειά. Μετά σε μία παράσταση που πήγε δεύτερη χρονιά, και εκεί για πρώτη φορά είπα “Εάν είναι αυτός ή αυτή -δεν θέλω να αποκαλύψω το φύλο- εγώ δεν θα είμαι’’. Και έφυγε από μόνο του αυτό το άτομο».

O Αλέξανδρος Αντωνόπουλος μίλησε για την εποχή που παρουσίαζε δελτία ειδήσεων και αποκάλυψε στιγμές από την εποχή του 1974: «Θυμάμαι πολλές στιγμές που με έπιαναν τα γέλια στο δελτίο ειδήσεων, και το έβλεπαν οι θεατές. Φίλοι μου μού έλεγαν “Καλά δεν ντρέπεσαι”; Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ήθελε να λέω τα πρωτοχρονιάτικα διαγγέλματά του. Για ό,τι βαρύγδουπο ήθελε να πει, δεν ήθελε κανέναν άλλον, δεν ξέρω γιατί. Πήγαινα στο Προεδρικό Μέγαρο και σημείωνα με χαρτί τα σημεία που ήθελε να τονίσει. Μου έλεγε “Να έρχεται να με βλέπεις”, και του έλεγα πως δεν γίνεται, περνούσα από 100 κρισάρες».