Ο Γιάννης Βαρδής κάνει την αυτοκριτική του: «Θα έκοβα πιο νωρίς τα μαλλιά μου»

Οι συμβουλές που θα έδινε στον εαυτό του στο ξεκίνημα

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Ο Γιάννης Βαρδής κάνει την αυτοκριτική του: «Θα έκοβα πιο νωρίς τα μαλλιά μου»

Το βιβλίο των αναμνήσεών του ξεφύλλισε ο Γιάννης Βαρδής στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» και τον δημοσιογράφο, Αλέξη Μίχα. Ο ερμηνευτής έκανε την αυτοκριτική του βλέποντας τον εαυτό του στα πρώτα του βήματα, δηλώνοντας πως τότε ήταν πολύ συνεσταλμένος. Παράλληλα αποκάλυψε ποια συμβουλή θα έλεγε στον... 20χρονο Γιάννη Βαρδή, αν μπορούσε, και τη στυλιστική αλλαγή που θα έκανε πιο νωρίς.

«Βλέποντας τον εαυτό μου όταν ήταν 20 ετών, βλέπω ένα παιδί με φοβερή συστολή, πολύ ντροπαλό, ταγμένο σε αυτό που κάνει. Ανέβαινα πάνω στην σκηνή και ήμουν ένα με το σταντ, λες και το είχα καταπιεί. Καμία κίνηση, κανένα βλέμμα ζούσα στον κόσμο μου», είπε αρχικά ο Γιάννης Βαρδής.

Δείτε επίσης: Γιάννης Βαρδής: «Είναι μία πίκρα προσωπική η υπογραφή που έβαλα στον γάμο τους» - Η αναφορά στη σχέση του πατέρα του, Αντώνη, με την Φιλοθέη Μωβ

Και συμπλήρωσε: «Θεωρώ ότι για ένα αρκετό μεγάλο διάστημα δεν το ζούσα, δεν μπορούσα να αφεθώ, να απολαύσω τη μουσική, τα τραγούδια, τον κόσμο. Θα έλεγα στον εαυτό μου τον 20χρονο λιγότερη συστολή, απελευθερώσου, ζήσε αυτό που εισπράττεις από τον κόσμο και σίγουρα θα έκοβα πιο νωρίς τα μαλλιά μου».

Η αποκάλυψη του Γιάννη Βαρδή για τον Γιώργο Νταλάρα: «Ήταν εκεί...»

Λίγες μέρες πριν, μέσα από την ίδια εκπομπή, ο Γιάννης Βαρδής είχε μιλήσει για τα επαγγελματικά του σχέδια: «Δουλεύω από το καλοκαίρι με τον Χάρη Βαρθακούρη, περνάμε εξαιρετικά. Με το δικό μου σκεπτικό είναι πλεονέκτημα το να είσαι παιδί ενός επιτυχημένου πάτερα. Ο πατέρας μου ήταν αυτηρός, ήθελε να περάσω απ' όλα τα στάδια. Τα τελευταία χρόνια δεν τραγουδάω το "Για μία ζωή θα είσαι εδώ" του πάτερα μου, το έχω προσπαθήσει αλλά δε μου βγαίνει. Στην πρώτη μου εμφάνιση ήξερα ότι θα κάνω φωνητικά και ο πατέρας μου, μου είπε "Σήμερα θα ανέβεις στην πίστα". Ήταν άσχημη εμπειρία γιατί δεν ήμουν προετοιμασμένος ψυχολογικά». Όσον αφορά τις περιβόητες δηλώσεις του Γιώργου Νταλάρα είπε: «Δεν ξέρω γιατί έκανε αυτήν τη δήλωση ο Γιώργος Νταλάρας κάποιος λόγος θα υπήρχε. Όταν ο πατέρας μου ήταν άρρωστος, ο Γιώργος Νταλάρας ήταν εκεί, είναι οικογένεια για μας».