Famagusta - Αιμιλία Υψηλάντη: «Είμαστε υποχρεωμένοι να κρατάμε πληγές μας νωπές»

Σε ποια σημεία ταυτίζεται με τον ρόλο της

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Famagusta - Αιμιλία Υψηλάντη: «Είμαστε υποχρεωμένοι να κρατάμε πληγές μας νωπές»

Η Αιμιλία Υψηλάντη ήταν καλεσμένη της εκπομπής Mega Καλημέρα και μίλησε με την Ελεονώρα Μελέτη για τον ρόλο της στην επιτυχημένη σειρά του Μega, Famagusta. και στα κοινά στοιχεία που βρίσκει με τον ρόλο της ως μητέρα που έχει χάσει το παιδί της.

Αρχικά ανέφερε για τον ρόλο της Σοφίας Κούρτη που υποδύεται: «Κατ' αρχήν δεν έχουμε φτάσει ακόμα στα κομβικά σημεία, έναν ρόλο τον ακολουθείς βήμα-βήμα. Στα γυρίσματα που έχω κάνει, δεν βρίσκομαι ακόμα στο σημείο αυτό, και με προβληματίζει λίγο πώς θα φτάσω στο σημείο της σύγκρουσης μπροστά στην πραγματικότητα. Αφήστε το να γεννηθεί, οι ρόλοι είναι σαν μωρά παιδιά που μεγαλώνουν σιγά-σιγά».

Δείτε επίσης: Famagusta – Αιμιλία Υψηλάντη: «Ήμουν στην Κύπρο όταν έγινε η εισβολή από τους Τούρκους»

Και συμπλήρωσε: «Ένας ηθοποιός προσπαθεί να προσεγγίσει ένα ρόλο με ό,τι έχει από το σώμα του, από το πρόσωπό του, από τις δυνατότητές του, προσπαθώντας να βάλει αυτά τα στοιχεία στον συγκεκριμένο ρόλο, όπως τον φαντάζεται αυτός, αν μπορεί να έχει και την καθοδήγηση του σκηνοθέτη. Παίζει ρόλο όλη η ομάδα γύρω-γύρω. Οι “αποσκευές” που έχουμε και δεν είναι μόνο οι προσωπικές εμπειρίες, είναι τα διαβάσματά μας, η φαντασία μας, η παρατηρητικότητά μας, αυτά αναγκαστικά τα χρησιμοποιούμε σε κάποιο βαθμό».

Η Αιμιλία Υψηλάντη για τα βιώματα που την εμπνέουν

«Ξέρετε ένα από τα προβλήματα που με απασχολούσαν πάντα σαν άτομο και σαν ηθοποιό, είναι ότι μερικές φορές είμαστε σχεδόν υποχρεωμένοι να κρατάμε μερικές πληγές μας νωπές, ενώ οι άνθρωποι θέλουν να ξεχάσουν για να ζήσουν. Από αυτές αντλούμε υλικό και αυτό είναι ένα τραγικό κομμάτι της ύπαρξής μας σαν επαγγελματίες, να κρατάς νωπές πληγές. Ο ανθρώπινος πλούτος μας είναι όλα τα πράγματα που έχουμε ζήσει, τα πάντα. Κρατάς αυτά αλλά όταν τα χρησιμοποιείς, εκτονώνονται. Τα χρησιμοποιείς στην πραγματικότητα γιατί αν τα βιώνεις δεν θα μπορέσεις να σταθείς, θα πεθάνεις. Αυτός ο πλούτος είναι πολύ σημαντικός για τον ηθοποιό» κατέληξε η Αιμιλία Υψηλάντη.