Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: «Να έρθουν να με πάρουν αν κάνω ξέπλυμα μαύρου χρήματος»

Αρνείται τα πάντα

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφία αρχείου: NDP Photo Agency
Φωτογραφία αρχείου: NDP Photo Agency

Για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης κατηγορείται ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, δημιουργός της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος». «Καλά κάνουν και ψάχνουν, δεν έχω θέμα. Να ψάξουν καλά και να έρθουν εδώ να με πάρουν αν κάνω ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Ναι, εδώ είμαι, να έρθουν να με πάρουν», απαντάει ο ίδιος. Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας, «Πρώτο Θέμα», η Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες διέταξε την δέσμευση: «Κάθε περιουσίας ιδίως δε, κάθε είδους λογαριασμών, τίτλων, επενδυτικών στοιχείων ή χρηματοπιστωτικών προϊόντων».

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, έπαιρνε τα χρήματα από επώνυμους και απλούς πολίτες, τα έβαζε σε προσωπικούς λογαριασμούς και τα έπαιζε σε τυχερά παιχνίδια. Στο πόρισμα αναφέρεται πως από το 2020 ποσά που αγγίζουν τις 600.000€ περνούσαν από τους λογαριασμούς της μητέρας του και του γαμπρού του, ενώ κατηγορείται ακόμα μια συγγενής και μία συνεργάτης του.

Δείτε επίσης: Ο Άλλος Άνθρωπος: Έσπασαν και έκλεψαν το αυτοκίνητο του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου - «Θα σας βρω και θα κοινοποιήσω και τις φάτσες σας»

Αρνείται τις κατηγορίες ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος

Ο επικεφαλής της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος» Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος απάντησε στο δελτίο ειδήσεων του Alpha και τη Β. Δαράτου για τις κατηγορίες. «Δεν είναι μόνο 600.000 ευρώ είναι 1.500.000 μόνο τα τελευταία δύο – τρία χρόνια. Μόνο το φάι που έχουμε μοιράσει, 18.000.000 μερίδες φαΐ, βάλτε κάτω και δείτε πόσο κάνουν», ανέφερε ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος και συμπλήρωσε. «Εγώ δεν παίζω ποτέ. Έχω έναν φίλο ο οποίος πήγε με την κάρτα και έπαιρνε χιλιάρικα. Αυτά τα λεφτά ήταν για τον “Άλλον Άνθρωπο”.

Στην κάμερα του Alpha μίλησε και η αδελφή του σχετικά με τους λογαριασμούς στους οποίους πήγαιναν οι δωρεές από των πολιτών: «Όλες αυτές οι δωρεές έμπαιναν στον λογαριασμό της μητέρας μου και για λίγο χρονικό διάστημα στον λογαριασμό του συζύγου μου». Όπως κατέληξε πάντως, δεν έγινε ποτέ κάποιος έλεγχος σε εκείνη, ούτε στον σύζυγό της μέχρι σήμερα.