Μητέρα Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου: «Του έλεγα ότι θα του την φέρουν»

«Ας ψάξουν να βρουν αν έχουμε περιουσία»

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Μητέρα Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου: «Του έλεγα ότι θα του την φέρουν»

Αυτοβούλως αναμένεται να παρουσιαστεί στον οικονομικό εισαγγελέα ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος τις επόμενες μέρες, σύμφωνα με την εκπομπή «Super Κατερίνα». Ο ιδρυτής της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος» κατηγορείται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης με τα ποσά που αναφέρονται στο σχετικό ρεπορτάζ του «Πρώτου Θέματος» να αγγίζουν τις 600.000€. Στην εκπομπή του Alpha και στην δημοσιογράφο Ελισάβετ Οικονόμου μίλησε η μητέρα του Κωνσταντίνου, Παναγούλα Πολυχρονοπούλου, που περιέγραψε μία τελείως διαφορετική εικόνα.

Συγκεκριμένα έκανε λόγο για δύσκολες συνθήκες διαβίωσης, με μία πενιχρή σύνταξη των 280 ευρώ, και εμφανίστηκε σίγουρη πως ο γιος της είναι αθώος και αυτό θα αποδειχτεί. Ωστόσο παραδέχτηκε πως τα χρήματα περνούσαν από τον δικό της λογαριασμό, όπως αναφερόταν στο ρεπορτάζ και πως από εκεί γίνονταν οι αναλήψεις για ό,τι χρειάζονταν.

Δείτε επίσης: Γωγώ Δελογιάννη για Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο: «Δεν έχω λόγια, δεν είχα καταλάβει τίποτα»

Τι δήλωσε η μητέρα του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου

Η κ. Παναγούλα Πολυχρονοπούλου υποστήριξε στην εκπομπή «Super Κατερίνα»: «Η σύνταξή μου εμένα είναι 280 ευρώ. Ας ψάξουν να βρουν, και αν έχουμε περιουσία να μας τα πάρουν. Τα χρήματα από την κοινωνική κουζίνα μπαίνουν στον δικό μου λογαριασμό, από εκεί πάμε και τα παίρνουμε. Πολλές φορές παίρνει και τη δική μου σύνταξη, αν δεν έχει να βάλει βενζίνη. Ο γιος μου δεν έχει καμία σχέση με αυτά»

«Με έχει στεναχωρήσει και του το έλεγα κιόλας: “Θα σου τη φέρουν”, Με τέτοιο αγώνα σε φωτιές πλημμύρες, πολέμους, όλα... Όχι, δεν φοβάται, τι να φοβηθεί; Εφόσον δεν έχει τίποτα… Έχω να βάλω θερμοσίφωνα δύο χρόνια γιατί δεν έχει λεφτά να μου δώσει. Η σύνταξή μου είναι 280 ευρώ. Δυο χρόνια ζεσταίνω νερό και πλένω τα πιάτα μου».

Αρνείται τις κατηγορίες και ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος

Λίγες μέρες πριν και ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος είχε ισχυριστεί πως δεν υπάρχει βάση στα όσα γράφονται. «Καλά κάνουν και ψάχνουν, δεν έχω θέμα. Να ψάξουν καλά και να έρθουν εδώ να με πάρουν αν κάνω ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Ναι, εδώ είμαι, να έρθουν να με πάρουν», έλεγε χαρακτηριστικά στο δελτίο ειδήσεων του Alpha.