Αλεξάνδρα Παλαιολόγου: «Στην εμμηνόπαυση πήρα πολλά κιλά, και νερό να έπινα...»

Η ηθοποιός μίλησε εφ' όλης της ύλης

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Αλεξάνδρα Παλαιολόγου: «Στην εμμηνόπαυση πήρα πολλά κιλά, και νερό να έπινα...»

Με αφορμή το έργο που ετοιμάζει για τη ζωή του Κωνσταντίνου Καβάφη και τον μονόλογο «Επάγγελμα Πόρνη» που παρουσιάζει σύντομα, η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή Πάμε Δανάη και μίλησε για τον τρόπο που βίωσε την εμμηνόπαυση, τις αλλαγές που παρατηρεί στον εαυτό της, αλλά και για την προσωπική της ζωή και την καριέρα της.

Αναφερόμενη στην εικόνα της και τον τρόπο που τη συντηρεί, είπε: «Είμαι πολύ καλά. Κάνω γιόγκα πολλά χρόνια, προσπαθώ να ελέγχω τι τρώω. Έχω πεινάσει στη ζωή μου. Ήθελα να είμαι σε κάποια κιλά στάνταρ και επειδή ήταν λίγα, έχω τιμήσει το μαρούλι πάρα πολύ, ούτε κατσίκα να ήμουν. Κάνω παρασπονδίες, την πέφτεις σε κάτι λιπαρά και ωραία, δε γίνεται, άνθρωπος είσαι».

Και συμπλήρωσε: «Δεν έτρωγα ποτέ λιπαρά, γύρω στην εμμηνόπαυση κάνω εξετάσεις και βγαίνει η χοληστερίνη 300 και λέω από πού κι ως πού. Άδικο! Είναι και η εμμηνόπαυση που παίζει ρόλο, γιατί οι ορμόνες αλλάζουν και τρελαίνονται. Έχω περάσει απ' αυτό το στάδιο, τον Απρίλη κλείνω τα 56. Την εμμηνόπαυση την πέρασα πολύ εύκολα, δεν κατάλαβα τίποτα, απλά εκεί πήρα κιλά τα οποία σταδιακά τα έχασα. Και νερό να έπινα, φούσκωνα. Ούτε καν το είχα στο μυαλό μου, δεν ήξερα πώς θα έρθει και πότε, μέχρι που πήγα στον γιατρό μου και μου το είπε».

Δείτε επίσης: Αλεξάνδρα Παλαιολόγου: «Ήταν δύσκολο να προσπαθήσω ξανά! Έζησε μεγάλο πένθος..» - Η εξομολόγηση για την αποβολή της

Στη συνέχεια η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου αναφέρθηκε και σε άλλες διαφορές που παρατηρεί πλέον στον εαυτό της. «Παραμένω παρορμητική, αλλά τώρα πια έχω μεγαλύτερη υπομονή, είμαι πιο κουλ γενικά, βλέπω τη ζωή πιο χαλαρά, δεν στρεσάρομαι εύκολα. Αν μπορούσα να πω κάτι στον νεότερο εαυτό μου θα του έλεγα, ”χαλάρωσε, ό,τι είναι να γίνει θα γίνει”», είπε χαρακτηριστικά.

Η αναφορά της Αλεξάνδρας Παλαιολόγου στην προσωπική της ζωή

Για την καριέρα της δήλωσε: «Δεν έκανα καμία δουλειά από ανασφάλεια της στιγμής. Ευτυχώς μου έχει φερθεί καλά η δουλειά και η ζωή, βγήκα και στην καλή περίοδο της τηλεόρασης και του θεάτρου, που γίνονταν ωραίες παραγωγές. Δεν έκανα κάτι από ανασφάλεια, σπάνια έχω δουλέψει σε κάτι που δεν έχει πάει καλά, αλλά ακόμα αν δεν πήγε, θεωρώ ότι όλα με έφεραν εδώ που είμαι σήμερα και καλώς έγιναν».

Σε διαφορετικό σημείο μίλησε για τις προσωπικές της απογοητεύσεις, λέγοντας: «Κάποια στιγμή όλοι πέφτουμε, φυσικά έχασα τις δυνάμεις μου, έχω απελπιστεί, έχω κλάψει, έχω κοπανηθεί αλλά μετά λέω “Άι σιχτίρ πάμε πάλι”. Ήταν για πολλά θέματα, όχι μόνο αγάπης και έρωτα, δουλειάς, οικονομικά. Από εμένα άντλησα δύναμη, σίγουρα και από τη μαμά μου και από την καλύτερη μου φίλη, που είμαστε σαν αδερφές εδώ και 35 χρόνια».

Όσον αφορά την προσωπική της ζωή κατέληξε: «Έχω περάσει διαστήματα στη ζωή μου που ήμουν μόνη μου. Έχω περάσει και τέσσερα χρόνια που ήμουν μόνη και πέρασα τέλεια. Απλά επειδή όλες μου οι σχέσεις ήταν προβεβλημένες φαίνεται ότι βρισκόμουν πάντα σε κάποια σχέση... Τα τέσσερα χρόνια που ήμουν μόνη ήταν τέλεια, μια χαρά πέρασα!»

Δείτε όλη τη συνέντευξη από την εκπομπή: