Ανδρέας Μικρούτσικος συγκινεί για τον μοναχογιό του Στέργιο: «Παρ' όλο που ήμουν σε μαύρο χάλι, με προστάτευε σαν μεγάλος αδερφός»

Πως είναι σήμερα οι σχέσεις τους

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
NDP
NDP

Ο Ανδρέας Μικρούτσικος παραχώρησε μια νέα συνέντευξη στην εφημερίδα On Time και στη δημοσιογράφο Σάσα Σταμάτη με τον παρουσιαστή να μιλάει εξομολογητικά για τον γιο του, Στέργιο Μικρούτσικο.

Πατέρας και γιος μπορεί να έχουν δει τις σχέσεις τους να δοκιμάζονται όλα αυτά τα χρόνια, ωστόσο σήμερα οι δύο άντρες διατηρούν πολύ καλές επαφές (δείτε εδώ την κοινή έξοδο, που έκαναν μαζί τις ημέρες των Χριστουγέννων).

Ο Ανδρέας Μικρούτσικος μάλιστα δε δίστασε να αποκαλύψει, πως όταν καταστράφηκε οικονομικά και είδε τη ζωή του να αλλάζει ριζικά, είχε στο πλευρό του το γιο του, ο οποίος αποτέλεσε μια αδερφική φιγούρα για εκείνον.

Οι δηλώσεις του Ανδρέα Μικρούτσικου για τον γιο του, Στέργιο

Ο γιος σου τι κάνει;

Όταν με ρωτάνε για το γιο μου, χαμογελάω. Είναι ένα πολύ γλυκό, πολύ έξυπνο παιδί, και στα δύσκολά μου ήταν συμπαραστάτης. Κάποια στιγμή τον ένιωσα σαν να είναι ο μεγάλος μου αδελφός, που με προστατεύει. Είχε μια υπερπροστατευτικότητα μαζί μου στα όρια της υπερβολής, κι εγώ, παρόλο που μέσα μου ήμουν σε μαύρο χάλι, χαμογελούσα.

Από πού αντλείς δύναμη;

Αντλώ δύναμη από τη ζωή μου εδώ που έφτασα, από τη θητεία μου όλα αυτά τα χρόνια. Μην ξεχνάς, είμαι μαθηματικός, μουσικός, ένας άνθρωπος με εμπειρίες σε όλα τα πράγματα, με τη θητεία μου στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες. Είμαι ένας άνθρωπος που έχει βίο και πολιτεία, κι έχω έρθει σε μια δημιουργική σχέση με την πραγματικότητα και την εξέλιξη.

Δεν ήμουν ένα παιδί που έτρωγε ήδη από τα έτοιμα, ούτε ήμουν στην αυλή κάποιων. Ήμουν μια αυτοδημιούργητη οντότητα, διαβασμένος, με τα όποια ταλέντα επικοινωνίας που έχω, συμμετέχοντας στο τραγούδι, κάνοντας χρυσούς δίσκους, μπαίνοντας στην τηλεόραση από τις «Μέρες ραδιοφώνου». Μπήκα στο ραδιόφωνο όταν έγινε η ελεύθερη ραδιοφωνία, κι έπειτα από αυτά τα στελέχη που είχαν λάμψη με «τσάκωσε» η τηλεόραση και έτσι πέρασα στην τηλεόραση.

Και έφτασα σήμερα να είμαι παρών, να βλέπω πράγματα που λέγονται, να κριτικάρονται, να συζητιούνται, να γίνονται σελίδες στα διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σε εφημερίδες, σε έντυπα, σε τηλεοράσεις, και να εκφράζω αυτό που κατά τη γνώμη μου λέγεται προοδευτική άποψη.

Ανδρέας Μικρούτσικος - Γιος