Αντώνης Κανάκης: «Θα μου επιτρέψετε να αφιερώσω αυτό το τραγούδι...» - Συγκινημένος με τον θάνατο πολύ αγαπημένου του φίλου

Η διαφορετική έναρξη στους Ράδιο Αρβύλα

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Αντώνης Κανάκης: «Θα μου επιτρέψετε να αφιερώσω αυτό το τραγούδι...» - Συγκινημένος με τον θάνατο πολύ αγαπημένου του φίλου

Ο Αντώνης Κανάκης έχει βυθιστεί σε μεγάλη θλίψη, καθώς από τα ξημερώματα της Τρίτης 30/1 έγινε γνωστή μια δυσάρεστη είδηση, που συγκλόνισε τον παρουσιαστή της εκπομπής Ράδιο Αρβύλα (δείτε εδώ την ανάρτησή του).

Πιο συγκεκριμένα, ο λόγος για τον θάνατο του Μιχάλη Παντζάρτζη, φίλου του Κανάκη και ιδιοκτήτη του ιστορικού δισκάδικου ”Billboard” στην Προξένου Κορομηλά στη Θεσσαλονίκη. Αυτή λοιπόν ήταν και η αφορμή για να γίνει μια διαφορετική έναρξη απόψε στους Αρβύλα.

Ο Αντώνης Κανάκης θέλησε με τη σειρά του να εκφράσει και δημόσια από το πλατό τα συλλυπητήριά του στην οικογένειά του Παντζάρτζη και παράλληλα να αφιερώσει ένα τραγούδι στον φίλο του, που έφυγε από τη ζωή.

Το ανίο του Αντώνη Κανάκη στον φίλο του που έφυγε από τη ζωή

«Εμένα θα μου επιτρέψετε να αφιερώσω αυτό το τραγούδι στον Μιχάλη τον “Billboard” και επίτηδες τον αποκαλώ Μιχάλης Billboard, γιατί έτσι τον αποκαλούσαμε τότε. Και όταν λέω τότε, μιλάω για τη δεκαετία του 80' και όχι μόνο. Ήμασταν από το πρωί ως το βράδυ σε αυτό το εκπληκτικό, μικρό, αλλά θαυματουργό δισκάδικο στην Προξένου Κορομηλά και ακούγαμε ό,τι καινούργιο κυκλοφορούσε και κυρίως ανεξάρτητα πράγματα, που έφερνε ο Μιχάλης από το εξωτερικό.

Ψάχναμε και ανακαλύπταμε μουσική για να την παίξουμε από τα πειρατικά ραδιόφωνα και έτσι ο Μιχάλης έγινε από τότε και παρέμεινε ένας πραγματικά δικός μας άνθρωπος και έφυγε από τη ζωή εχθές και θα ήθελα πάρα πολύ να του αφιερώσω αυτό το τραγούδι», είπε ο Αντώνης Κανάκης.

Η συγκινητική ανάρτηση για τον Μιχάλη Παντζάρτζη

«Ο Μιχάλης έφυγε ...

Πέρασαν πάνω από 30 χρόνια, ίσως και παραπάνω, από τότε που μπήκα για πρώτη φορά στο δισκάδικο στην Προξένου Κορομηλά. Το Billboard, ένα μέρος που δε σου γέμιζε το μάτι μικρο αλλά είχε τα πάντα!!
Παντα ξοδευα ολα μου τα λεφτά εκεί γιατί πάντα θα σου έβγαζε ενα βινύλιο που δύσκολα θα το ξανα βρεις. Η ατάκα που θυμάμαι πάντα από τον Μιχάλη για να σου δώσει ένα καλό δίσκο ήταν... Μόνο αυτό θέλεις???? Για να σου δώσει το καλο βινύλιο έπρεπε να πάρεις ακόμα 2 με 3 δισκάκια!!

Αυτό που λέγαμε με άλλους djs, οταν του ζητούσες ένα βινύλιο έσκυβε κατω από τον πάγκο του και σου έδινε το βινύλιο... λέγαμε ότι έχει μια καταπακτη κάτω από τον πάγκο και με σκάλα να κατεβαίνει κατω και να έχει τεράστιους διαδρόμους με βινύλια

Ηταν δάσκαλος μας, μάθαμε να ακούμε, να αγαπάμε την μουσική και να την σεβόμαστε! Ήταν πάντα πρόθυμος και με ξεχωριστό χιούμορ και βοηθούσε καινούριους djs να κάνουν την διαφορά. Έλεγε... Πάρε αυτό το βινύλιο και θα με θυμηθείς... Και έτσι ηταν!!

Πάντα θα έχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου γιατί ηταν ένα κομμάτι της εφηβείας μου
Οι δίσκοι σου πάντα θα έχουν το αυτοκόλλητο.... Billboard. Mixalis Pantzartzis Billboard
Τετάρτη 10 η ώρα, θα τον αποχαιρετήσουμε στον Ναό της Μεταμόρφωσης στην Καλαμαριά», έγραψε ο Δημήτρης Πασπαλτζής.