Σοφία Μουτίδου: «Έχεις συνδυάσει το σπίτι του ομοφυλόφιλου με σ...ξ, όχι με το ενδεχόμενο να θέλει να γίνει πατέρας...»

Δεν μάσησε τα λόγια της

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Σοφία Μουτίδου: «Έχεις συνδυάσει το σπίτι του ομοφυλόφιλου με σ...ξ, όχι με το ενδεχόμενο να θέλει να γίνει πατέρας...»

Η Σοφία Μουτίδου τοποθετήθηκε για το νομοσχέδιο που αναμένεται να ψηφιστεί τον Φεβρουάριο και θα θεσμοθετήσει τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών. Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων, θεωρεί πως η ελληνική κοινωνία είναι οπισθοδρομική στο συγκεκριμένο θέμα, καθώς δεν έχει συνδυάσει τους ομοφυλόφιλους με το σεξ και όχι με την ανατροφή ενός παιδιού, ενώ ήταν επίσης ιδιαίτερα καυστική για το γεγονός ότι η Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία χρειάστηκε να προχωρήσει σε ανακοίνωση ότι η ομοφυλοφιλία δεν είναι νόσος.

«Κεφάλαιο 1: Θρησκεία και Ομοφυλοφιλία. Το κεφάλαιο αυτό θα κρατήσει ακριβώς 1, 2, 3, 4, 5 δευτερόλεπτα, είναι ακριβώς όσο το ανακοίνωσα. Πάμε παρακάτω. Κράτος και Ομοφυλοφιλία. Αυτό που έχω να πω είναι να σταθώ μόνο σε μια κουβέντα που λέγεται συνέχεια ότι η κοινωνία δεν είναι έτοιμη. Τώρα ήρθε η ώρα να δούμε εάν η κοινωνία συμφωνεί με την τεκνοθεσία των ομοφυλόφιλων; Μπορεί να μην είναι έτοιμη, το κράτος τι κάνει για αυτό; Που τόσο καιρό μας σερβίρει ανέτοιμα πράγματα και τα τρώμε και τα οποία δεν ωφελούν καμία κατηγορία πολίτη. Τώρα κολλήσατε ότι δεν είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε τι; Την τεκνοθεσία των ομοφυλόφιλων;», είπε αρχικά η Σοφία Μουτίδου.

Δείτε επίσης: Σοφία Μουτίδου: Στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετά τις αντιδράσεις – Τα σχόλια μίσους που δέχτηκε: «Φύγε από την Ελλάδα»

Σοφία Μουτίδου: «Είμαστε επικίνδυνα πίσω»

Και πρόσθεσε: «Το 2024 η Ελλάδα κατάφερε και κέρδισε μια θέση σαν αυτή μερικών πολιτειών στη Αμερική, επικίνδυνα πίσω. Είμαστε επικίνδυνα πίσω. Εν έτει 2024 η ΕΨΕ έκανε δήλωση ότι η ομοφυλοφιλία δεν είναι νόσος. Μου είπε ο άντρας μου δεν έπρεπε να πει η ΕΨΕ ότι δεν είναι νόσος; Πολύ καλά σκεπτόμενος, “Δεν έπρεπε να δηλώσει κάποιος επιστήμονας;”. Και τότε η κόρη μου, που είναι 15 χρονών, είπε “Ναι έπρεπε, δεν χρειαζόταν να πρέπει”, αυτή είναι η απάντηση. Είναι προσβλητικό, αλήθεια, όπως εσείς προσβάλλεστε εάν ένας ομοφυλόφιλος έχει παιδί έτσι και εγώ προσβάλλομαι που δηλώνεται από την ΕΨΕ ότι δεν είναι νόσος. Αλλά η δική μας προσβολή δεν ακούγεται, ακούγεται μόνο η δική σας».

Τέλος, η Σοφία Μουτίδου συμπλήρωσε: «Ένας που ήρθε στην παρέα χθες είπε “Ναι εγώ συμφωνώ φυσικά και ο καθένας μπορεί να κάνει ό,τι θέλει σπίτι του”. Είναι ένα άλλο κεφάλαιο αυτό με το σπίτι του, παιδιά. Έχεις συνδυάσει το σπίτι του ομοφυλόφιλου με σεξ, δεν έχεις συνδυάσει τον ομοφυλόφιλο με το ενδεχόμενο να θέλει να γίνει πατέρας ή μητέρα. Ασχολείσαι εσύ με το αν θέλουν να κάνουν παιδί οι ομοφυλόφιλοι και αν τα παιδιά των ομοφυλόφιλων θα είναι σωστά, ενώ τα δικά σου μπορεί να είναι σε άθλια κατάσταση ψυχοσωματική. Όπως εσύ δεν συμφωνείς μαζί του και αυτός δεν συμφωνεί μαζί σου. Απλά αυτός δεν μπορεί να το εκφράσει, γιατί ήδη τον δέρνουν και τον κυνηγάνε, εάν πει ότι δεν σε γουστάρει κιόλας θα τον γεμίσεις πίσσα και πούπουλα».

Δείτε το απόσπασμα που προβλήθηκε στην εκπομπή Super Κατερίνα: