Σοφία Μουτίδου: Στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετά τις αντιδράσεις – Τα σχόλια μίσους που δέχτηκε: «Φύγε από την Ελλάδα»

Κινείται νομικά η ηθοποιός

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφία αρχείου: NDP Photo Agency
Φωτογραφία αρχείου: NDP Photo Agency

Θύελλα αντιδράσεων ξέσπασε μετά από βίντεο στο Youtube της Σοφίας Μουτίδου για τα Χριστούγεννα, με αρκετούς followers να της απαντούν σε έντονο ύφος, στέλνοντάς της μηνύματα μίσους που δεν σταμάτησαν ούτε τις γιορτινές μέρες. Τα αρνητικά σχόλια δεν πέρασαν απαρατήρητα με τον ηθοποιό να επανέρχεται το απόγευμα της Τετάρτης 27 Δεκεμβρίου προαναγγέλλοντας εξελίξεις.

Συγκεκριμένα η Σοφία Μουτίδου αποκάλυψε πως πρόκειται να κινηθεί νομικά απέναντι σε όσους την βρίζουν, βάζοντας σε βίντεο που ανέβηκε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram ορισμένα παραδείγματα. Από το βίντεο απουσίαζαν τα ονόματα, αλλά όπως ανέφερε, αυτά βρίσκονται στη διάθεση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που μπορεί να βρει τους λογαριασμούς και μόνο από τα screenshots.

Δείτε επίσης: Ο Ανδρέας Καραγιάννης "σταυρώνει" την Σοφία Μουτίδου: «Δεν βρίζεις το σύμβολο που ο άλλος προσκυνά!»

Σε νομικές ενέργειες προχωράει η Σοφία Μουτίδου

«Το βίντεο που έκανα για τα Χριστούγεννα ξεσήκωσε μεγάλη θύελλα, ανάθεμα αν κατάλαβα και ποτέ γιατί», ξεκίνησε να λέει η Σοφία Μουτίδου, για να συμπληρώσει στη συνέχεια: «Μάζεψα όλα τα hate comments γιατί θα πάω στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος. Μάζεψα τα ονόματά τους για να πάω να κάνω καταγγελία, γιατί υπάρχουν και απειλές και φοβερές εξυβρίσεις. Για να δούμε πώς απάντησαν άνθρωποι, οι οποίοι υπεραμύνονται ότι είναι πιστοί και θρήσκοι». Εννοείται πως τα σχόλια που ακολούθησαν δεν μπορούν να αποτυπωθούν σε γραπτό λόγο, καθώς περιέχουν σκαιούς χαρακτηρισμούς για εκείνη και την οικογένειά της.

Λίγες μέρες πριν, η Σοφία Μουτίδου είχε αναφέρει μεταξύ άλλων σε βίντεό της: «Θέλω να καταρρίψουμε τους μύθους των Χριστουγέννων. Πόσες φορές πήγες στην εκκλησία αυτές τις μέρες; Φταίνε οι άθεοι, το ρίχνεις στους άθεους, αλλά δεν φταίνε αυτοί, καθόλου. Εμείς είμαστε έντιμοι άθεοι. Εσάς να δω που είστε οι θρήσκοι. Το βράδυ των Χριστουγέννων δεν πιστεύω να φάτε, να μην είστε στην εκκλησία με το ένα πόδι. Μην τυχόν και κάνετε τη ζωή που κάνουν οι άθεοι, “το νου σας γομάρια” που έλεγε και ο Λάμπρος Κωνσταντάρας», για να καταλήξει: «Και εγώ χαίρομαι πάρα πολύ που γεννήθηκε ο Χριστός, αν και έχω κουραστεί, κάθε φορά για 2023 χρόνια το ίδιο παραμύθι, αλλά χαίρομαι». Η τελευταία φράση ήταν μάλλον και αυτή που έφερε τις περισσότερες αντιδράσεις από μερίδα πιστών.