Έλενα Πολυχρονοπούλου: Παίρνει αποζημίωση για τη φυλάκισή της - «Δεν είναι τα χρήματα, είναι η ρετσινιά που μένει...»

Τι δήλωσε στο Πρωινό

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφία αρχείου: NDP Photo Agency
Φωτογραφία αρχείου: NDP Photo Agency

Τέλος έχει λάβει και επίσημα η δικαστική περιπέτεια της Έλενας Πολυχρονοπούλου, καθώς μετά τον σάλο που ξέσπασε από τη σύλληψή της για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, το δικαστήριο έκρινε πως είναι αθώα μετά από οχτώ μήνες κράτησης και δικαιούται αποζημίωση γι' αυτό το διάστημα. Η πρώην παίκτρια του Power of Love μίλησε στο Πρωινό του ΑΝΤ1 για τις μέρες στις φυλακές Κορυδαλλού, καθώς και για την ρετσινιά που έμεινε παρά την πανηγυρική αθώωσή της.

«Δε νομίζω ότι μπορώ να περιγράψω πώς είναι η κατάσταση με λόγια, είναι απερίγραπτη. Τι ακριβώς περιμένετε να σας πω; Το χειρότερο είναι, ότι αν θέλω να σας μεταφέρω συνοψίζοντας την εικόνα του δικαστηρίου που έγινε προχθές για την αποζημίωση, θα σας την συνοψίσω σε μια φράση της δικαστικής αρχής, που είπε ότι “η κατηγορούμενη”, δηλαδή συνεχίζουν να με αποκαλούν ως “κατηγορούμενη” ενώ έχω αθωωθεί πανηγυρικά και αμετάκλητα, λέγοντας πως “δικαίως φυλακίστηκε και δικαίως αθωώθηκε”... Καταλαβαίνετε την έλλειψη λογικής», ανέφερε αρχικά η Έλενα Πολυχρονοπούλου δίνοντας ένα σύντομο χρονικό της υπόθεσης.

Δείτε επίσης: Ερωτευμένη ξανά η Έλενα Πολυχρονοπούλου μετά την αποφυλάκισή της - Το τρυφερό φιλί στο στόμα με τον νέο της σύντροφο

Το ποσό που παίρνει η Έλενα Πολυχρονοπούλου για την άδικη προφυλάκισή της

Και συμπλήρωσε: «Δεν υπάρχει καμία λογική και καμία αξιοπρέπεια σε όλη αυτή τη φράση από τη δικαστική αρχή, γιατί δεν υπάρχει ταύτιση των δυο απόψεων. Αποζημιώθηκα με το κατώτατο ημερομίσθιο, θα πάρω 20 ευρώ για κάθε μια από τις 245 μέρες που έμεινα στη φυλακή», ήτοι κοντά στις 5.000€. Όπως συνέχισε ωστόσο, δεν είναι αυτό το ζήτημα, αλλά ο στιγματισμός που έχει βιώσει από την υπόλοιπη κοινωνία και πιθανούς εργοδότες.

«Το θέμα μου δεν είναι μόνο τα χρήματα, που μπορεί να είναι ένα καλό μπουστάρισμα, αλλά το γεγονός ότι πλέον δεν δίνεται η ευκαιρία σε μία κοπέλα που έχει τη ρετσινιά πως έχει κάνει φυλακή. Δυστυχώς αυτό συμβαίνει πολύ συχνά στην Ελλάδα, παρότι υπάρχει αθωωτική απόφαση, μένει η ρετσινιά. Είμαι δημοσιογράφος και παρουσιάζω δυο εκπομπές. Φυσικά και έχω στιγματιστεί και βιώνω απόρριψη, κυρίως από πιο μεγάλα κανάλια, τα πιο μικρά δίνουν ευκαιρίες», τόνισε η Έλενα Πολυχρονοπούλου.