Η Ελένη Μενεγάκη και το... «καυλονούρι» – «Πάγωσε» στον αέρα η παρουσιάστρια

Τι δήλωσε ο Γιώργος Καπουτζίδης για τα αστεία με τρανς

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Η Ελένη Μενεγάκη και το... «καυλονούρι» – «Πάγωσε» στον αέρα η παρουσιάστρια

Ένα μοναδικό reunion φιλοξένησε στον αέρα του Mega η Ελένη Μενεγάκη το μεσημέρι της Πέμπτης 1 Φεβρουαρίου. Με αφορμή την επαναπροβολή της σειράς «Εθνική Ελλάδος», ο σεναριογράφος της, Γιώργος Καπουτζίδης και τέσσερις πρωταγωνίστριες επισκέφτηκαν την εκπομπή «Ελένη» και έγιναν μία μεγάλη παρέα.

Η Σμαράγδα Καρύδη, η Κωνσταντίνα Μιχαήλ, η Κατερίνα Παπουτσάκη και η Μαριέλλα Σαββίδου θυμήθηκαν σπαρταριστά σκηνικά από τα backstage της σειράς, που τους έχουν μείνει αξέχαστα 9 χρόνια μετά, ενώ σίγουρα θα μείνουν και στην παρουσιάστρια που τους άκουγε έκπληκτους να μιλούν για τα παλιά.

«Παιδιά, μην μας κάψετε», τους είπε η παρουσιάστρια επιστρέφοντας από break, και βλέποντας το παρεΐστικο κλίμα: «Να μιλήσετε για σκηνικά που λέγονται!». Κάπου εκεί οι πρωταγωνιστές ακροβάτησαν στα... όρια αφού με αφορμή ένα σκηνικό όπου παρακολουθούσαν πραγματικούς αγώνες curling για να δουν πώς πρέπει να παίζουν, ακούστηκε μία λέξη που έκανε προς στιγμήν την Ελένη Μενεγάκη να «παγώσει».

Δείτε επίσης: Ελένη Μενεγάκη: Ιδιαίτερη ημέρα σήμερα 1/2 για την οικογένειά της - Οι τρυφερές ευχές στη μητέρα της, Ζέτα Μισόκαλου

Η αυτοκριτική του Γιώργου Καπουτζίδη στην Ελένη Μενεγάκη

Ο Γιώργος Καπουτζίδης έδειξε την Μαριέλλα Σαββίδου, ως εκείνη που... δεν το' χε, και είπε χαρακτηριστικά: «Έπεσε στη δεύτερη προπόνηση, ενώ η πρώτη πήγε πολύ καλά, γιατί έκανε και σκι, οπότε δεν τον φοβόταν τον πάγο. Ετσάκρισε το καυλονούριν της», περιέγραψε ο Γιώργος Καπουτζίδης, με την παρουσιάστρια να ρωτάει τι σημαίνει αυτό. «Το καυλονούρι είναι ο κόκκυγας στα κυπριακά», διευκρίνισε η Μαριέλλα Σαββίδου, με τον Γιώργο Καπουτζίδη να την διαβεβαιώνει πως... επιτρέπεται να ακουστεί αυτή η λέξη στον αέρα. Όπως συμπλήρωσε, τελικά η καλύτερη στο curling ήταν η Κατερίνα Παπουτσάκη.

Στην πορεία ο σεναριογράφος έκανε και την αυτοκριτική του για τα αστεία εκείνης της εποχής, λέγοντας ωστόσο πως από τότε προσπαθούσε να αναλάβει τις ευθύνες για τα λάθη του. «Για μένα αυτή η σειρά σηματοδοτεί και την δική μου αλλαγή προς μία πιο σωστή κατεύθυνση. Στο 3ο επεισόδιο έχω γράψει αστεία που είναι προσβλητικά για τα τρανς άτομα. Όταν το έγραφα δεν είχα ούτε κακή πρόθεση, ούτε και γνώση. Όταν κάποιος μου έδειξε αυτό το λάθος μου, και το συνειδητοποίησα, προσπάθησα να διορθώσω όλο αυτό, γι' αυτό ο χαρακτήρας επανέρχεται στο 10ο επεισόδιο. Θεωρώ ότι είναι σωστό το λάθος μας να μην το κουκουλώνουμε, να το παραδεχόμαστε, να μην το κουκουλώνουμε και να ζητάμε συγγνώμη. Τα τρανς άτομα δεν έχουν αντιμετωπιστεί με σεβασμό, ούτε με εκτίμηση», είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Καπουτζίδης.