Κλέλια Ρένεση: Υπέστη σοβαρό αναφυλακτικό σοκ - Η κατάσταση της υγείας της μετά την επείγουσα νοσηλεία

Οι πρώτες δηλώσεις της ηθοποιού

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
NDP
NDP

Η Κλέλια Ρένεση πέρασε μια σημαντική περιπέτεια με την υγεία της, καθώς πριν από λίγες ημέρες η γνωστή ηθοποιός έκανε γνωστό μέσα από μία ανάρτηση (δείτε εδώ) πως χρειάστηκε να νοσηλευτεί σε κρατικό νοσοκομείο.

Η ίδια υπέστη σοβαρό αναφυλακτικό σοκ καθώς είναι αλλεργική. Μετά το βράδυ που πέρασε η Κλέλια Ρένεση στο νοσοκομείο, την Παρασκευή 2/2 παραχώρησε δηλώσεις στην εκπομπή Πρωινό Σουσού περιγράφοντας την κατάσταση της υγείας της.

Στο σπίτι της βρίσκεται λοιπόν η ηθοποιός μετά την επείγουσα νοσηλεία της. Σε κάθε περίπτωση, η Κλέλια Ρένεση διαβεβαίωσε ότι έχει διαφύγει τον κίνδυνο, ωστόσο έχει κάνει ενδοφλέβιες και αδρεναλίνες περιμένοντας να αποβληθούν από τον οργανισμό της.

Η κατάσταση της υγείας της Κλέλιας Ρένεση μετά τη νοσηλεία της

«Πήρα ένα αντιφλεγμονώδες και την άκουσα λίγο. Πήγα στο Λαϊκό και με εξυπηρέτησαν πολύ οι άνθρωποι. Ήταν πολύ επείγον, δεν αντιμετωπιζόταν δηλαδή από το σπίτι αυτό. Προσπαθώ να επανέλθω. Έχω πάρει πολλές ενδοφλέβιες και αδρεναλίνες. Σε λίγο θα τα αποβάλλει ο οργανισμός μου, σε 1-2 ημέρες. Έχω επιστρέψει στο σπίτι μου, βέβαια. Θεωρητικά έχω βγει απόν κίνδυνο, ναι!

Έχω ξαναπάθει αναφυλακτικό σοκ, είμαι αλλεργική σε διάφορα πράγματα. Δεν πειράζει, όλα καλά, μια χαρά. Υπάρχουν άνθρωποι σε πολύ χειρότερες καταστάσεις, που δεν διορθώνονται με μια αδρεναλίνη. Όλα καλά. Το σημαντικό είναι ότι τα νοσοκομεία και οι γιατροί είναι φοβεροί, έχουν τρομερή δυνατότητα και πρέπει να τους δοθεί η ευκαιρία να ζήσουν φυσιολογικά, να αμείβονται σωστά οι γιατροί και να μπορούν να έχουν μια αξιοπρεπή κατάσταση και τα νοσοκομεία και τα κτίρια να μην είναι υποστελεχωμένα. Αυτό παλεύουμε όλοι και λέμε για τη δημόσια υγεία.

Εγώ πήγα σε ένα εφημερεύον, κεντρικό Αθηναϊκό νοσοκομείο και με εξυπηρετήσαν αμέσως, γιατί δεν θα ζούσα αυτή τη στιγμή αν δεν με εξυπηρετούσαν», είπε η Κλέλια Ρένεση.

Η εξομολόγησή της για την επιλόχειο κατάθλιψη

«Εγώ είχα και επιλόχειο κατάθλιψη, ορμονικά ξεκάθαρα δεν πήγαζε καθόλου από το μυαλό, 40 ημερών γειά σας, ξύπνησα και λέω τι έγινε; Δεν το διαχειρίστηκα καθόλου ψύχραιμα. Καταλάβαινα, ότι είναι κάτι έξω από εμένα, δεν πήγαζε από κάποια δικιά μου απελπισία όλο αυτό, δεν ήταν κάποια λογική σκέψη, που με κατρακύλαγε σε αυτό το μονοπάτι, ήταν κάτι ξένο, σαν μου είχαν βάλει μία ουσία μέσα μου, που το σώμα μου ανταποκρινόταν με αυτήν την κατήφεια.

Μου είπε η γυναικολόγος μου να πάρεις ίσως χάπια Κλέλια και είπα: «Μισό, όταν θα δω, ότι πραγματικά κατρακυλάμε σε άβυσσο, λέω θα το κάνω, αλλά επειδή θήλαζα, κρατούσα τα μπόσικα». Δεν ήταν θέμα μυαλού, αυτή ήταν η επικινδυνότητα, είναι ορμονικό, είναι χημεία.

Εγώ τι έπαθα μέσα στην ατυχία μου, ήμουν πολύ τυχερή. Είμαι πολύ αλλεργική στις σφήκες και με τσίμπησε μία και έπαθα αλλεργικό σοκ. Πήγα στο νοσοκομείο, αδρεναλίνες, φενιστίλ, ορούς, πήγα να πεθάνω δηλαδή. Έτσι μου έφυγε η επιλόχειος, εξαφανίστηκε κατευθείαν, μάλλον από το σοκ, μόνο του», είχε πει πριν από λίγους μήνες η Κλέλια Ρένεση στις Μαμά-δες.