Επική συζήτηση ανάμεσα σε Λιάγκα και Γιοχάη: «Εσύ που είσαι πολύ πλούσιος...» - «Πάλι το "πολλά λεφτά"...»

«Όταν βγείτε να φάτε, ποιος πληρώνει;»

Ιωάννα Βουτσή
Youweekly Editor
Επική συζήτηση ανάμεσα σε Λιάγκα και Γιοχάη: «Εσύ που είσαι πολύ πλούσιος...» - «Πάλι το

Καλεσμένος στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα, Το Πρωινό, βρέθηκε ο Λέων Γιόχαν, το πρωί της Παρασκευής 2/2. Ο επενδυτής του Dragons' Den, είχε μία ασυνήθιστη αλλά απολαυστική συζήτηση με τον παρουσιαστή περι οικονομικών.

Η επική συζήτηση ανάμεσα σε Γιώργο Λιάγκα και Λέων Γιοχάη

Γιώργος Λιάγκας: Να ρωτήσω κάτι, εσείς οι πετυχημένοι πλούσιοι άνθρωποι…

Λέων Γιοχαη: Πλούσιοι…

Γιώργος Λιάγκας: Πλούσιος είσαι, συγνώμη.

Λέων Γιοχαη: Όλα είναι σχετικά!

Γιώργος Λιάγκας: Σε σχέση με εμένα, είσαι πολύ πλούσιος.

Λέων Γιοχαη: Δεν ξέρω!

Δείτε επίσης: Λέων Γιοχάη: «Xάλασα 6 εκατομμύρια ευρώ για να το φτιάξω και "κάηκα"» - Άφωνος ο Αρναούτογλου με την αποκάλυψή του

Γιώργος Λιάγκας: Εσύ που είσαι πολύ πλούσιος σε σχέση με εμένα, όταν αναφέρθηκες πριν στον Μπιλ Γκέιτς, αισθάνεσαι ένα μυρμήγκι μπροστά του;

Γιώργος Λιάγκας: Οι φίλοι με πολλά λεφτά…

Λέων Γιοχαη: Πάλι το “πολλά λεφτά”…

Γιώργος Λιάγκας: Αφού έχετε, τι να κάνουμε τώρα; Δεν είμαι της εφορίας. Έχετε ανταγωνισμό μεταξύ σας ποιος έχει τα περισσότερα;

Λέων Γιοχαη: Όχι.

Γιώργος Λιάγκας: Όταν βγείτε να φάτε, ποιος πληρώνει; Ο πιο πλούσιος συνήθως;

Λέων Γιοχάη: Μια φορά ο ένας, μια φορά ο άλλος.

Δείτε εδώ το βίντεο:

Λίγα λόγια για την ζωή του

Ο Λέων Γιόχαη είναι επιχειρηματίας με καταγωγή από την Ελλάδα και διαθέτει ένα πολύ πλούσιο βιογραφικό, καθώς από μικρή ηλικία ασχολείται με την δημιουργία ιστοσελίδων. Έχει δημιουργήσει δεκάδες ιστοσελίδες με τεράστια επιτυχία, ωστόσο εκείνη που τον εκτόξευσε ήταν η Zulutrade, μέσω της οποίας κατάφερε να προσελκύσει επενδυτές από όλο τον κόσμο. Έχει γεννηθεί στην Ελλάδα και συγκεκριμένα την Αθήνα το 1974 και είναι 49 ετών. Αφότου τελείωσε το σχολείο, μετακόμισε στην Ιταλία και ξεκίνησε τις σπουδές του γύρω από την οπτομετρία, λόγω του ότι η οικογένειά του διατηρούσε κατάστημα οπτικών.

Από όταν εργάζονταν στην οικογενειακή του επιχείρηση, ο Λέων Γιόχαη, είχε εκδηλώσει το ενδιαφέρον του γύρω από την δημιουργία ιστοσελίδων. Έτσι πήρε την απόφαση το 1999 να ιδρύσει την fleamarket.gr, ωστόσο λίγο μετά την δημιουργία της την πούλησε. Έπειτα από δύο χρόνια αποφάσισε να κάνει ένα νέο επιχειρηματικό βήμα και έτσι ίδρυσε την εταιρεία “InternetQ SA”.

Η εταιρεία σημείωσε μεγάλη επιτυχία, ωστόσο ο ίδιος ονειρεύονταν ακόμη πιο μεγάλα πράγματα. Γι αυτό τον λόγο αποχώρησε αφήνοντάς την στον συνιδρυτή του, Πάνο Δημητρόπουλο και εκείνος συνέχισε την καριέρα του στην Αμερική. Αφότου πήγε ίδρυσε την “Qmobile”, ωστόσο 3 χρόνια μετά αποφάσισε να την πουλήσει και να επιστρέψει στην Ελλάδα.

Αφότου επέστρεψε στην Ελλάδα, επινόησε και κυκλοφόρησε στην αγορά την πλατφόρμα του “www.zulutrade.com”. Σημείωσε τεράστια επιτυχία, ωστόσο γι άλλη μία φορά αποφάσισε 10 χρόνια μετά να την πουλήσει και να ασχοληθεί με τα Bitcoins, δημιουργώντας μία φάρμα με μηχανές στο Καζακστάν.

Ήταν 2017 όταν ο Λέων Γιόχαη βρέθηκε αντιμέτωπος με μία μεγάλη συμφορά. Συγκεκριμένα, βρίσκονταν στη Μύκονο όταν ξαφνικά ξέσπασε φωτιά. Στο σκάφος επέβαιναν 10 άνθρωποι, ωστόσο ευτυχώς κατάφεραν να γλιτώσουν όλοι από τις φλόγες. Παρόλο που το λιμενικό έκανε ό,τι μπορούσε για να σώσει την θαλαμηγό, τελικά κάηκε ολοσχερώς. Η φωτιά προκλήθηκε από κάποια ηλεκτρολογική βλάβη.