Μαίρη Συνατσάκη: «Νιώθω μουδιασμένη! Δυστυχώς σε αυτή τη φάση της ζωής μου...»

Η τοποθέτηση της για την υπόθεση του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Μαίρη Συνατσάκη: «Νιώθω μουδιασμένη! Δυστυχώς σε αυτή τη φάση της ζωής μου...»

Μπορεί η Μαίρη Συνατσάκη να λείπει χρόνια από την τηλεόραση, ωστόσο είναι ιδιαίτερα ενεργή στα social media και μοιράζεται με τους διαδικτυακούς της φίλους βίντεο από την καθημερινότητα της στο σπίτι με το μωράκι της (δείτε πόσο έχει μεγαλώσει η κόρη της), μιλώντας παράλληλα για θέματα που αφορούν την κοινωνία μας και όχι μόνο.

Αυτή την φορά η επιχειρηματίας αναφέρθηκε στην υπόθεση του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλο, υπεύθυνου της Κοινωνικής Κουζίνας "Άλλος Άνθρωπος", ο οποίος κατηγορείται πως έπαιζε τα λεφτά που έπαιρνε από τον κόσμο που ήθελε να βοηθήσει, στον τζόγο.

Όσα είπε η Μαίρη Συνατσάκη για τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο

«Αμφιταλαντευόμουν αν έπρεπε να πω το οτιδήποτε για το συγκεκριμένο θέμα. Αν μπορώ να πω το ελάχιστον...Από το προηγούμενο Σάββατο άρχισαν να βγαίνουν κάποια δημοσιεύματα που έχουν να κάνουν με την κοινωνική κουζίνα "Ο Άλλος Άνθρωπος". Τα δημοσιεύματα ξεκίνησαν γιατί η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος εντόπισε για τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο, τον υπεύθυνο, κάποια χρηματικά ποσά που δεν αξιοποιήθηκαν για τους σκοπούς της Κοινωνικής Κουζίνας. Δεν ξέρω πολύ καλά το κομμάτι το νομικό.. Ξέρω ότι όλες αυτές τις ημέρες έχω λάβει αρκετά μηνύματα για αυτό το κομμάτι και θέλετε να τοποθετηθώ γιατί υπάρχουν 2 βίντεο αφιερωμένο στην Κοινωνική Κουζίνα.

Πάρα πολλές φορές έχω ανεβάσει στα social media μου, από τις φωτιές στο Μάτι, γιατί τότε γνώρισα το έργο της κοινωνικής κουζίνας, τους σκοπούς, τις δράσεις, τους λογαριασμούς για να ενισχύσει κάποιος τα συσσίτια. Έχω μιλήσει πολύ με την Γωγώ Δελογιάννη, η οποία έχει μαγειρέψει και έχει αφιερώσει πάρα πολλές ώρες από τη ζωή της, και επίσης μας έχει παρακινήσει πολλές φορές στη συγκεκριμένη κουζίνα. Νιώθω μουδιασμένη, δεν έχω τον χρόνο να παρακολουθήσω τι λέγεται στις εκπομπές και στις ειδήσεις, δυστυχώς δεν έχω τον χρόνο σε αυτή τη φάση της ζωής μου. Υπάρχουν και πολλοί οργισμένοι παρουσιαστές και δημοσιογράφοι που εκδηλώνουν με πάθος την τοποθέτησή τους. Εγώ σε αυτή τη φάση που εγώ έχω βρεθεί σε αυτή την Κοινωνική κουζίνα και έχω κάνει κάποια πράγματα και έχω παρακινήσει κόσμο να κάνει κάποια πράγματα, νιώθω απολύτως μουδιασμένη. Μου είναι πολύ δύσκολο ψυχικά να χάσω την ελπίδα μου, δεν μπορώ να το διαχειριστώ. Ζούμε ούτως άλλως σε ζόρικες εποχές για να χάσω την ελπίδα μου στην ανθρωπιά. Δεν θα χάσω την ελπίδα μου στην ανθρωπιά, στην αλληλεγγύη και τη βοήθεια», είπε η Μαίρη Συνατσάκη.

Δείτε επίσης: «Έχει βγάλει κάρτες σε άστεγους, που αυτή τη στιγμή μπορεί να είναι και νεκροί...» - Σοκαριστική η νέα μαρτυρία από πρώην εθελόντρια για τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο

«Προφανώς η δικαιοσύνη θα αποφανθεί και οφείλει να το κάνει, εγώ σε πιο ανθρώπινο επίπεδο προσπαθώ να μη χάσω την ελπίδα μου, δεν θέλω να τη χάσω, προσπαθώ να τη διαφυλάξω. Προσπαθώ να δω πέρα από το κεντρικό πρόσωπο σε αυτή τη φάση, να σκεφτώ και να θυμηθώ έναν έναν τους εθελοντές να πηγαίνουν μερίδες φαγητού και να πηγαίνουν στις αποθήκες και να συλλέγουν αγαθά. Προσπαθώ να επικεντρωθώ σε αυτό που είναι ένα πραγματικό έργο και έχει συμβεί. Τι θα γίνει τώρα με τον Άλλον Άνθρωπο είναι το σημαντικό. Υπάρχουν κάθε μέρα άνθρωποι που παίρνουν από εκεί το φαγητό τους. Είμαι αληθινά μουδιασμένη» συμπλήρωσε.