«Χείμαρρος» ο Γρηγόρης Πετράκος για τα ομόφυλα ζευγάρια: «Τελείωσε η ανθρωπότητα, πλήρης διάλυση της οικογένειας»

«Όλοι έχουμε φίλους που είναι ομοφυλόφιλοι, αλλά...»

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
«Χείμαρρος» ο Γρηγόρης Πετράκος για τα ομόφυλα ζευγάρια: «Τελείωσε η ανθρωπότητα, πλήρης διάλυση της οικογένειας»

Σε σκληρό τόνο, και με χειμαρρώδη λόγο, αναφέρθηκε ο Γρηγόρης Πετράκος στο νομοσχέδιο που θα φέρει τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών. Μεταξύ άλλων ο τραγουδιστής έκανε λόγο στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου, «Super Κατερίνα», για το τέλος της οικογένειας, αλλά και της ανθρωπότητας γενικότερα, σε περίπτωση που περάσει το νομοσχέδιο και ισχύσει γενικότερα.

Αφενός ο Γρηγόρης Πετράκος είπε ότι δεν έχει πρόβλημα με τους ομοφυλόφιλους, αφετέρου δεν συμφωνεί με τους νομοθέτες και με τις επιπτώσεις που (θεωρεί ότι) αυτό θα φέρει στη σύγχρονη κοινωνία. Με λίγα λόγια είπε πως θα είναι καταστροφικές.

Ο Γρηγόρης Πετράκος είπε αρχικά: «Η ανθρωπότητα όσο περνάνε οι δεκαετίες και οι αιώνες εκτρέπεται από τη φυσική της ροή γιατί ο άνθρωπος έχει προικιστεί με την ελεύθερη βούληση να κάνει ό,τι θέλει. Αλλά η ελευθερία έχει μια πολύ μεγάλη προϋπόθεση, θέλει παιδεία... Όταν λοιπόν ο άνθρωπος με την ελεύθερή του βούληση επιλέγει να πηγαίνει κόντρα στη φύση, σε αυτό που είναι φυσικό να συμβαίνει, έχει το δικαίωμα να το κάνει και είμαι ο πρώτος που θα διαφυλάξει το δικαίωμα του καθενός να κάνει αυτό που νιώθει, αλλά πρέπει να ξέρουμε ότι αυτό θα έχει επιπτώσεις. Δεν είναι αστεία θέματα αυτά».

Δείτε επίσης: Γρηγόρης Πετράκος - Ασύλληπτο ξέσπασμα για τον Νταλάρα: «Ψώνια! Τεμπέληδες! Το μαρκούτσι να το βάλετε αλλού...»

Οι δηλώσεις του Γρηγόρη Πετράκου για τα ομόφυλα ζευγάρια και την οικογένεια

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις επιπτώσεις που μπορεί να υπάρξουν: «Να κάνεις ό,τι θέλεις, θέλω να αισθάνεσαι ελεύθερος γιατί είσαι συνάνθρωπός μου και σε αγαπώ. Όταν κάτι το απλώσεις και το γενικεύσεις βλέπεις τι αποτελέσματα θα είχε... Όλοι έχουμε φίλους που είναι ομοφυλόφιλοι, και είναι υπέροχοι άνθρωποι, αλλά αν αυτό γίνει γενίκευση τότε η ανθρωπότητα τελείωσε. Εκτός αν πάμε στο επόμενο βήμα, που κάποιοι προβλέπουν, ότι τα παιδιά θα γεννιούνται σε τεχνητές μήτρες... Πάμε σε μία δυστοπική κοινωνία, που νομίζω ότι όσοι έχουν σώας τας φρένας δεν την θέλουν.

Μεταξύ άλλων ξεκαθάρισε ότι μιλάει φιλοσοφικά, και με αφορμή τη γενικότερη διάλυση που θεωρεί ότι έχει επέλθει στον θεσμό της οικογένειας: «Μιλάω πάντα ευγενικά και προασπίζω την ελευθερία, αλλά όταν μιλάμε φιλοσοφικά δεν μπορώ να μην κρούσω τον κώδωνα, ότι αυτό που πάμε να ανοίξουμε τώρα θα οδηγήσει στην τελική διάλυση της οικογένειας. Γιατί η οικογένεια έχει ήδη τεθεί υπό διάλυση εδώ και δεκαετίες, μεθοδευμένα, με το εργασιακό, με το φεμινιστικό – και δεν το εννοώ με την κακή πλευρά, εγώ είμαι πιο φεμινιστής από όλους. Η πρόθεση αυτών που συντονίζουν όλα αυτά τα κινήματα δεν είναι ποτέ από αγάπη για αυτές τις ομάδες».

Δείτε το βίντεο: