Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: «Είδα βιαιοπραγία σε άστεγους! Επέλεγε ουσιομανής ή ψυχιατρικά ΑΜΕΑ για να...» - Νέα καταγγελία που τον "καίει"

«Η μητέρα του είχε βασικό αρχηγικό ρόλο...»

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency
Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency

Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος βρίσκεται αντιμέτωπος με βαρύτατες κατηγορίες για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και παρόλο που τόσο καιρό δεν είχε ακουστεί τίποτα, από τη στιγμή που η υπόθεση βγήκε στο φως της δημοσιότητας, πλήθος εθελοντών και ωφελούμενων έχουν μιλήσει για όσα έχουν δει και έχουν ζήσει όλα αυτά τα χρόνια στην κοινωνική κουζίνα που ίδρυσε.

Ο Γιώργος Κοτζαμπασάκης, μάλιστα, που για κάποιους μήνες συνεργάστηκε με εκείνον, μίλησε το πρωί της Τρίτης 6/2 στην εκπομπή του OPEN, Πρωινό Σουσού, καταγγέλλοντας μέχρι και βίαιες συμπεριφορές, εξηγώντας πως και η μητέρα του κατηγορούμενου είχε σημαντικό ρόλο στον "Άλλο Άνθρωπο".

Νέες καταγγελίες για τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο

«Τον Κώστα Πολυχρονόπουλο τον γνώρισα μέσα στο 2018, όπου έτυχε, λόγω της ΜΚΟ που έχω, να συνεργάζομαι με έναν ναό, και μου τον γνώρισαν, ότι και καλά ήταν εξτρεμιστική προσπάθεια κοινωφελούς δράσης. Αυτά που ακούγονται είναι το δέκα τοις εκατό από αυτά που έκανε πραγματικά. Το να δημιουργείς έναν οργανισμό καιροσκοπίας όταν συνθέτεις την ανάγκη με την προσφορά του άλλου και την αθωότητα των χορηγών που έδιναν απλά επειδή πίστευαν στον σκοπό και να θεωρείς ότι από διαχειριστής μιας κατάστασης μετρητών και ειδών γίνεσαι ιδιοκτήτης, είναι ψυχιατρικό θέμα. Είναι και λάθος που δεν υπήρχε κανένας ελεγκτικός φορέας και τον άφησε να αλωνίζει...», είπε αρχικά.

Δείτε επίσης: Λευτέρης Ελευθερίου: «Από εκεί ξεκινάνε όλα! Ο κ. Πολυχρονόπουλος δεν ήταν μόνος του» - Η αποκάλυψη για τον "Άλλο Άνθρωπο"

«Στη δομή είδα βιαιοπραγία σε άστεγους. Επέλεγε άτομα να είναι κοντά του που να είναι άβουλα, δηλαδή να είναι ή ουσιομανής ή ψυχιατρικά ΑΜΕΑ, που είχαν κάποιο θέμα, για να μπορεί να κάνει κάθε είδους κακοδιαχείριση. Τα πράγματα που προορίζονταν για τη δομή, τα πηγαίναμε σε μια δεύτερη αποθήκη και μετά εξαφανίζονταν. Στην ουσία τα υλικά τρόφιμα που έπαιρνε ένα δέκα τοις εκατό πήγαινε για τους ωφελούμενους. Ο ίδιος ο Κώστας έλεγε στους εθελοντές "να μαγειρεύουμε με μακαρόνια και λαχανικά πιο πολύ, να μην τους βάζουμε κρέας για να μην τους κακομαθαίνουμε"», πρόσθεσε.

«Το υπόλοιπο ενενήντα τοις εκατό πήγαινε στην τσέπη του Κώστα Πολυχρονόπουλου μέσω τσιγγάνων και Πακιστατών. Τα χρήματα τα έπαιζε όντως στα τυχερά παιχνίδια. Ο Παύλος Τζίτζης μου έλεγε ότι ο Πολυχρονόπουλος του έπαιρνε τις κάρτες, έβαζε λεφτά μέσα, για να παίζει τζόγο και φοβόταν ότι θα του παίξει και τον μισθό του. Όταν του έπαιζε το μισθό του έδινε πράγματα από την κοινωνική κουζίνα για να το καλύψει», επισήμανε έπειτα.

«Ζητούσε χρήματα. Έκανε πάρτι για χορηγούς της δομής και τις μέρες αυτές δεν επέτρεπε στους ωφελούμενους να πηγαίνουν και έλεγε "η κουζίνα σήμερα θα είναι κλειστή, γιατί θα έρθουν χορηγοί". Έβαζε είκοσι ευρώ είσοδο στους χορηγούς για να πιουν και να φάνε κάτι από την κοινωνική κουζίνα. Ούτε αποδείξεις, ούτε τίποτα, τα χρήματα έμπαιναν κατευθείαν στο κουτί», συμπλήρωσε και κατέληξε:

«Η μητέρα του είχε βασικό αρχηγικό ρόλο στη δομή, όταν ερχόταν η μάνα του έμπαινε και έδινε εντολές σαν επόπτρια. Ήταν σαν να μπαίνει η μάνα του βασιλιά. Νομίζω τα είπα όλα».

Δείτε επίσης: «Έχει βγάλει κάρτες σε άστεγους, που αυτή τη στιγμή μπορεί να είναι και νεκροί...» - Σοκαριστική η νέα μαρτυρία από πρώην εθελόντρια

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: «Δεν είμαι άγιος! Όταν έχεις ανάγκη από 2,5 χιλιάδες ευρώ...» - "Έσπασε" τη σιωπή του για τη φωτογραφία που παίζει φρουτάκια

Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: «Τα χρήματα πού τα βρίσκατε και παίζατε;» - Η έντονη αντίδρασή του στην ερώτηση δημοσιογράφου

Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: «Έπαιζε 2.000 ευρώ σε δύο ώρες, χωρίς να τον προβληματίζει καθόλου» - Θαμώνας πρακτορείου αποκαλύπτει για τον ιδρυτή του "Άλλου Ανθρώπου"

Γιάννης Βαρδής: «Εκείνη διαχειριζόταν τα χρήματα! Κάτι συνέβη μεταξύ τους» - Η αποκάλυψη για τη Φιλοθέη Μωβ και τον "Άλλο Άνθρωπο"

Κατερίνα Καινούργιου: Αμηχανία με την ενημέρωση από το ακουστικό της - «Α μίλησε αλλού; Μίλησε στον Γιώργο Λιάγκα;»

Ελένη Δήμου για Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο: «Δεν μου έδωσε την εντύπωση πως θέλει να εκμεταλλευτεί, είμαι σοκαρισμένη...»

Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: «Γέμιζα το βράδυ την αποθήκη και το πρωί ήταν άδεια, υπήρχε ένας φύλακας που...» - Σοκάρει η νέα μαρτυρία από πρώην εθελοντή

Έφη Θώδη για Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο: «Πέρναγε καλά στα πανηγύρια, πέταγε χαρτούρα στο κλαρίνο, ήθελε να με μανατζάρει»