Ελένη Δήμου για Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο: «Δεν μου έδωσε την εντύπωση πως θέλει να εκμεταλλευτεί, είμαι σοκαρισμένη...»

«Ήταν η πρώτη φορά που τον γνώριζα....»

Ιωάννα Βουτσή
Youweekly Editor
NDP PHOTO
NDP PHOTO

Για την φιλανθρωπική συναυλία που είχε διοργανώσει η κοινωνική κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος», και στην οποία είχαν συμμετάσχει πολλοί καλλιτέχνες, μίλησε η Ελένη Δήμου, το μεσημέρι της Τρίτης 6/2 στην εκπομπή Live News.

Υπενθυμίζουμε ότι την Παρασκευή 2/2 έγινε γνωστή μια πολύ σημαντική εξέλιξη στην υπόθεση, που άνοιξε τελευταία και αφορά στον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο τον δημιουργό της Κοινωνικής Κουζίνας, ''Ο Άλλος Άνθρωπος''. Συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες του Protothema.gr - με απόφαση του προϊστάμενου της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας, Αντώνη Ελευθεριάνου - δόθηκε εντολή για ποινική έρευνα κατά του Πολυχρονόπουλου και της οικογένειάς του. Ο ίδιος σήμερα μίλησε την εκπομπή Live News, για τις κατηγοίρες που αντιμετωπίζει.

Όσα είπε η Ελένη Δήμου για την φιλανθρωπική συναυλία και τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο

«Βρεθήκαμε εκεί αρκετοί συνάδελφοι με πολύ χαρα και ενθουσιασμό για να συμμετέχουμε σε κατι που θέλαμε να κάνουμε, πήγαμε να τραγουδήσουμε. Ήταν η πρώτη φορά που τον γνώριζα. Δεν μου έδωσε την εντύπωση πως θέλει να εκμεταλλευτεί. Είμαι σοκαρισμένη. Είναι πολύ κρίμα... Δεν πρέπει να σταματήσουν αυτές οι ενέργειες διότι υπάρχουν άνθρωποι που το έχουν ανάγκη. Είναι πολύ στενάχωρα όλα αυτά που βγαίνουν αλλά δεν πρέπει να σταματήσουν οι προσφορές».

Όσα είπε η Μαίρη Συνατσάκη για τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο

«Αμφιταλαντευόμουν αν έπρεπε να πω το οτιδήποτε για το συγκεκριμένο θέμα. Αν μπορώ να πω το ελάχιστον...Από το προηγούμενο Σάββατο άρχισαν να βγαίνουν κάποια δημοσιεύματα που έχουν να κάνουν με την κοινωνική κουζίνα "Ο Άλλος Άνθρωπος". Τα δημοσιεύματα ξεκίνησαν γιατί η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος εντόπισε για τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο, τον υπεύθυνο, κάποια χρηματικά ποσά που δεν αξιοποιήθηκαν για τους σκοπούς της Κοινωνικής Κουζίνας. Δεν ξέρω πολύ καλά το κομμάτι το νομικό.. Ξέρω ότι όλες αυτές τις ημέρες έχω λάβει αρκετά μηνύματα για αυτό το κομμάτι και θέλετε να τοποθετηθώ γιατί υπάρχουν 2 βίντεο αφιερωμένο στην Κοινωνική Κουζίνα.

Πάρα πολλές φορές έχω ανεβάσει στα social media μου, από τις φωτιές στο Μάτι, γιατί τότε γνώρισα το έργο της κοινωνικής κουζίνας, τους σκοπούς, τις δράσεις, τους λογαριασμούς για να ενισχύσει κάποιος τα συσσίτια. Έχω μιλήσει πολύ με την Γωγώ Δελογιάννη, η οποία έχει μαγειρέψει και έχει αφιερώσει πάρα πολλές ώρες από τη ζωή της, και επίσης μας έχει παρακινήσει πολλές φορές στη συγκεκριμένη κουζίνα. Νιώθω μουδιασμένη, δεν έχω τον χρόνο να παρακολουθήσω τι λέγεται στις εκπομπές και στις ειδήσεις, δυστυχώς δεν έχω τον χρόνο σε αυτή τη φάση της ζωής μου. Υπάρχουν και πολλοί οργισμένοι παρουσιαστές και δημοσιογράφοι που εκδηλώνουν με πάθος την τοποθέτησή τους. Εγώ σε αυτή τη φάση που εγώ έχω βρεθεί σε αυτή την Κοινωνική κουζίνα και έχω κάνει κάποια πράγματα και έχω παρακινήσει κόσμο να κάνει κάποια πράγματα, νιώθω απολύτως μουδιασμένη. Μου είναι πολύ δύσκολο ψυχικά να χάσω την ελπίδα μου, δεν μπορώ να το διαχειριστώ. Ζούμε ούτως άλλως σε ζόρικες εποχές για να χάσω την ελπίδα μου στην ανθρωπιά. Δεν θα χάσω την ελπίδα μου στην ανθρωπιά, στην αλληλεγγύη και τη βοήθεια», είπε η Μαίρη Συνατσάκη.

«Προφανώς η δικαιοσύνη θα αποφανθεί και οφείλει να το κάνει, εγώ σε πιο ανθρώπινο επίπεδο προσπαθώ να μη χάσω την ελπίδα μου, δεν θέλω να τη χάσω, προσπαθώ να τη διαφυλάξω. Προσπαθώ να δω πέρα από το κεντρικό πρόσωπο σε αυτή τη φάση, να σκεφτώ και να θυμηθώ έναν έναν τους εθελοντές να πηγαίνουν μερίδες φαγητού και να πηγαίνουν στις αποθήκες και να συλλέγουν αγαθά. Προσπαθώ να επικεντρωθώ σε αυτό που είναι ένα πραγματικό έργο και έχει συμβεί. Τι θα γίνει τώρα με τον Άλλον Άνθρωπο είναι το σημαντικό. Υπάρχουν κάθε μέρα άνθρωποι που παίρνουν από εκεί το φαγητό τους. Είμαι αληθινά μουδιασμένη» συμπλήρωσε.