Βασιλιάς Κάρολος: Η πρώτη φωτογραφία μετά τη διάγνωσή του με καρκίνο - Τι θα συμβεί με τον θρόνο του

Στο πλευρό του η σύζυγός του, Καμίλα

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Instagram / The Royal Family
Instagram / The Royal Family

Ο Βασιλιάς Κάρολος, λίγους μήνες μετά την στέψη του, διαγνώστηκε με καρκίνο, προκαλώντας τεράστιο σοκ σε ολόκληρη τη Βρετανία (δείτε εδώ την ανακοίνωση του παλατιού για την κατάσταση της υγείας του). Όπως είναι επόμενο, λοιπόν, οι δημοσιογράφοι τον αναζήτησαν και περίμεναν τη στιγμή που θα τον δουν μπροστά τους μετά από την αποκάλυψη.

Τη στιγμή που εκείνος επέστρεφε στο σπίτι του, έτσι, οι παπαράτσι τον εντόπισαν μέσα στο αυτοκίνητο που τον μετέφερε στο παλάτι του Μπάκιγχαμ και δίπλα του βρισκόταν, όπως πάντα, η σύζυγός του, Καμίλα, η οποία τον στηρίζει σε όποιο τρόπο μπορεί αυτή του την περιπέτεια.

Η πρώτη φωτογραφία του Βασιλιά Κάρολου μετά τη διάγνωση με καρκίνο

Μετά την επιστροφή του, ωστόσο, σύμφωνα με τα Μέσα του εξωτερικού και συγκεκριμένα το Sky News, ο ίδιος αναχώρησε λίγο αργότερα με ελικόπτερο, με προορισμό το Σάντριγχαμ.

Τι θα συμβεί με τον θρόνο του

Αξίζει να σημειωθεί πως μετά την ανακοίνωση έχουν δημιουργηθεί απορίες για το τι θα συμβεί με τον θρόνο του, παρόλο που η κατάστασή του δείχνει να μην είναι πολύ ανησυχητική. Εκείνος δεν επιθυμεί να παραιτηθεί, διότι μία τέτοια κίνηση θα τον βάλει στην "κακή" πλευρά της ιστορίας. Ωστόσο, επειδή δεν θα μπορεί να εκτελεί όλα του τα καθήκοντα, κρίνεται να απαραίτητο να πραγματοποιηθούν κάποιες ενέργειες και να ληφθούν αποφάσεις.

Το επικρατέστερο όνομα για τον "αντικαταστάτη" του είναι αυτό του Πρίγκιπα Ουίλιαμ, χωρίς ωστόσο να είναι γνωστό εάν θα μπει στη θέση του μονάρχη ή απλά θα τον αντικαταστήσει σε ό,τι αφορά τα πολιτικά και νομικά καθήκοντα.

Ο Χρήστος Ζαρμπούνης μίλησε την Τρίτη 6/2 στο Live News του MEGA για τα σενάρια που επικρατούν: «Είναι φρόνιμο να μην μπούμε στη διαδικασία του τι καρκίνο έχει. Ο λόγος που γίνεται είναι για την προστασία ενός θεσμού και ενός ανθρώπου. Εάν δεν θέλουν να το ανακοινώσουν κάποιο λόγο θα έχουν. Ο παππούς του απεβίωσε από καρκίνο και εκείνη την εποχή δεν το έλεγαν. Το ένα σενάριο είναι να κάνει χημειοθεραπείες και να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του και μόνο στις δημόσιες εμφανίσεις του να τον αντικαθιστά ο πρίγκιπας εξ ονόματος του. Εάν δεν μπορεί να ανταποκριθεί, θα πρέπει για πρώτη φορά στη Βρετανία, να παραιτηθεί. Η διαδοχή έχει προβλεφθεί, είναι ο Ουίλιαμ».

Όσον αφορά στον γιο του, Πρίγκιπα Χάρι, ο Βασιλιάς Κάρολος του τηλεφώνησε και τον ενημέρωσε για την κατάστασή του, και εκείνος αμέσως πήρε το πρώτο αεροπλάνο, αφήνοντας πίσω την σύζυγό του και τα παιδιά τους, για να τον δει, όμως είναι άγνωστο προς το παρόν τι άλλο συζητήθηκε μεταξύ τους και τι θα αλλάξει μετά την συνάντησή τους.