Κώστας Κρεμμύδας: «Η αδερφή μου βρέθηκε νεκρή στην αυλή του σπιτιού μας» - Η οικογενειακή τραγωδία που κανείς δεν γνώριζε

«Δεν ξεπερνιέται το πένθος αυτό»

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Κώστας Κρεμμύδας: «Η αδερφή μου βρέθηκε νεκρή στην αυλή του σπιτιού μας» - Η οικογενειακή τραγωδία που κανείς δεν γνώριζε

Ο αγαπημένος ηθοποιός Κώστας Κρομμύδας το πρωί της Τρίτης 6/2 βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή Πρωΐαν σε εΐδον και μεταξύ άλλων προχώρησε σε μια ανατριχιαστική αποκάλυψη για εκείνον και την οικογένειά του. Μια ιστορία που μέχρι σήμερα γνώριζαν μόνο τα άτομα που ήταν πολύ κοντά του...

Η συγκλονιστική εξομολόγηση του Κώστα Κρομμύδα

«Είμαι το πέμπτο παιδί της οικογένειας, την πρώτη μου αδερφή δεν την έχω γνωρίσει γιατί σκοτώθηκε πολύ μικρή με έναν τραγικό τρόπο, από χειροβομβίδα. Από τις παλιές αυτές χειροβομβίδες που ξεμένανε. Σας μιλάω τώρα για την δεκαετία του 50 έτσι. Εγώ γεννήθηκα το '71. Δυστυχώς σκοτώθηκε πάρα πολύς κόσμος μετά τον Β Παγκόσμιο πόλεμο και μετά τον εμφύλιο κυρίως γιατί μετά από χρόνια ξαναέγινε αυτό, γιατί στην ευρύτερη περιοχή της Ελλάδας υπήρχαν παρατημένα πυρομαχικά.

Κάποια από αυτά τα βρίσκαν τα παιδιά, ειδικά τις χειροβομβίδες που έμοιαζαν με παιχνίδι και ξέρεις βγάζοντας την περόνη δεν ξέρει ένα παιδί τι έπεται. Σκοτώθηκε μαζί με τον πρώτο μου ξάδερφο, τον Κώστα, σχεδόν επί τόπου. Μετά από 21 χρόνια μετά γεννήθηκα. Δεν ξεπερνιέται το πένθος αυτό. Η μητέρα μου τότε ήταν έγκυος στο τρίτο της παιδί και ουσιαστικά εκείνη την στιγμή μαθαίνουμε ότι βρήκαν την χειροβομβίδα στην αυλή του σπιτιού μας.

Τώρα μας φαίνεται περίεργο, αλλά στα σπίτια τότε υπήρχαν όπλα, χειροβομβίδες από όλα. Δυστυχώς τότε σκοτώθηκαν πολλοί άνθρωποι από νάρκες»

Δείτε επίσης: Κώστας Κρομμύδας: Η άγνωστη σχέση του με την Ελένη Μενεγάκη

Δείτε την σπαρακτική εξομολόγησή του στο 05:35:

Πράγματα που δεν γνωρίζετε για τον Κώστα Κρεμμύδα

Ο Κώστας Κρομμύδας γεννήθηκε στα Τρίκαλα το 1971 και για δύο χρόνια σπούδασε στο ΤΕΙ Nοσηλευτικής Αθήνας, το οποίο εγκατέλειψε μετά την είσοδό του στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου το 1992. Από τη Σχολή αποφοίτησε το 1995.

Ο Κώστας Κρομμύδας έχει παίξει σε πολλές τηλεοπτικές σειρές, στο θέατρο και στο σινεμά. Συμμετείχε στον τρίτο και τέταρτο κύκλο της δημοφιλούς αγγλικής τηλεοπτικής σειράς «The Durrells» ενώ τον Μάιο του 2012 εκδόθηκε το πρώτο βιβλίο του, Μπαμπά, Mεγάλωσέ με, και τον Μάιο του 2013 το πρώτο μυθιστόρημά του, Η Ζωή που Έλειπε (αγγλική έκδοση Cave of Silence). Τον Ιούνιο του 2014 εκδόθηκε το δεύτερο μυθιστόρημά του, με τίτλο Ογκρέσα. Ακολούθησε το Μη με Λησμόνει τον Μάιο του 2015 (αγγλική έκδοση Lake of Memories).

Τον Μάιο του 2016 εκδόθηκε το βιβλίο του Ουρανόεσσα, το οποίο βραβεύτηκε το 2017 ως το καλύτερο μυθιστόρημα της χρονιάς στην κατηγορία «Ηρωίδα έμπνευση» (αγγλική έκδοση Dominion of the Moon). Τον Μάιο του 2017 εκδόθηκε το μυθιστόρημα με τίτλο Φως μέσα στη Θύελλα (αγγλική έκδοση Athora), ενώ το 2018 κυκλοφόρησε το Μυρωδιά από Σανίδι, το 2019 το Μια Νύχτα Ακόμη και το 2020 η Εβόρα.

Είναι παντρεμένος με την συγγραφέα παιδικών βιβλίων και εικονογράφο, Μαρίνα Γιώτη, με την οποία έχουν αποκτήσει μία κόρη. Η κόρη τους Βάια ήρθε στον κόσμο το 2008 και ολοκλήρωσε την ευτυχία τους.

Ο θάνατος του πατέρα του από κορωνοϊό

Ο πατέρας του δημοφιλούς καλλιτέχνη έχασε τη μάχη με την covid-19 τον Δεκέμβριο σε ηλικία 92 χρονών. Τότε, μάλιστα, ο Κώστας Κρεμμύδας είχε κάνει ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook γράφοντας χαρακτηριστικά:

“Ο πατέρας μας έφυγε ήσυχα χθες βράδυ στα 92 του… έδωσε πολλές μάχες στη ζωή του, αλλά αυτή την τελευταία με τον κορονοϊό δεν την κέρδισε. Αφήνει πίσω του παιδιά εγγόνια, δισέγγονα, αλλά και μια ζωή γεμάτη, χορτασμένη. Αυτό που μου σφίγγει τις τελευταίες ώρες την καρδιά είναι ότι πέρασαν εννέα μήνες χωρίς μια αγκαλιά, μια αγκαλιά που τελικά δεν θα ξανανιώσω ποτέ..”

Ο πατέρας μας έφυγε ήσυχα χθες βράδυ στα 92 του... έδωσε πολλές μάχες στη ζωή του, αλλά αυτή την τελευταία με...

Posted by Kostas Krommydas on Monday, November 30, 2020