Γιάννης Βαρδής: «Εκείνη διαχειριζόταν τα χρήματα! Κάτι συνέβη μεταξύ τους» - Η αποκάλυψη για τη Φιλοθέη Μωβ και τον "Άλλο Άνθρωπο"

Η απάντησή της και η στάση της μετά τον σάλο για τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency
Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency

Ο Γιάννης Βαρδής πραγματοποίησε δηλώσεις στην κάμερα της εκπομπής του ALPHA, Super Κατερίνα, σχετικά με την υπόθεση για ξέπλυμα μαύρου χρήματος που αφορά τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο, τον ιδρυτή της κοινωνικής κουζίνας "Ο Άλλος Άνθρωπος".

Ο τραγουδιστής, στην κηδεία του πατέρα του, είχε ζητήσει από τον κόσμο που παρευρέθηκε ή θέλησε να δείξει την συμπαράστασή του, να μη στείλει στεφάνια, αλλά να καταθέσει κάποια χρήματα ώστε να ενισχυθεί το έργο του οργανισμού, στο οποίο βοηθούσε όλα αυτά τα χρόνια η τελευταία σύζυγος του Αντώνη Βαρδή, Φιλοθέη Μωβ.

Οι δηλώσεις του Γιάννη Βαρδή για την Φιλοθέη Μωβ και τον Άλλο Άνθρωπο

«Όταν πιστεύεις σε μια προσπάθεια και σε έναν άνθρωπο, δεν ξέρεις τι άνθρωπος μπορεί να προκύψει αυτός στην πορεία. Η αλήθεια είναι ότι έχουμε βοηθήσει, από την αρχή, την πολλή αρχή κιόλας. Δεν ξέρω αν ο πατέρας μου είχε δώσει λεφτά, αλλά ακόμα και όταν έφυγε ο πατέρας μου, εγώ πολλές φορές έστελνα φαγητό στον "Άλλο Άνθρωπο". Με έπαιρναν διάφορες εταιρείες από την επαρχία και έλεγαν "έχουμε έναν τόνο φακές, έναν τόνο ρύζι", τους έστελνα κατευθείαν στον “Άλλο Άνθρωπο”. Όλα πήγαιναν εκεί.

Από εκεί και πέρα, δεν έχω άλλη επαφή και δεν ξέρω τι γινόταν όλο αυτό το φαγητό μετά. Σίγουρα είναι στενάχωρο. Λίγο αποδομείται η κοινωνία μας, τα πιστεύω μας. Ο πατέρας μου βοηθούσε όσο ήταν υγιής βοηθούσε από πιο πριν, εγώ άρχισα στην πορεία να βοηθάω. Χρήματα δεν βάλαμε ποτέ εμείς. Δεν ξέρω τι είδους βοήθεια πρόσφερε ο πατέρας μου, αλλά εγώ ότι βοήθεια μπορούσα να προσφέρω ήταν με φαγητό», είπε αρχικά και πρόσθεσε: «Τον έχω γνωρίσει τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο, μου είχε κάνει καλή εντύπωση, όπως σε όλους νομίζω».

Έπειτα ρωτήθηκε για το θέμα της κηδείας του πατέρα του, εξηγώντας ότι το χρηματικό που δόθηκε το χειριζόταν η Φιλοθέη Μωβ: «Σε αυτά να ρωτήσετε τη σύντροφο του πατέρα μου, γιατί αυτή διαχειριζόταν το κομμάτι αυτό. Είχαμε πάρει μια κοινή απόφαση, να γίνει αυτή η κίνηση για τον "Άλλο Άνθρωπο", αλλά ναι, δεν το διαχειριζόμουν εγώ».

Όσον αφορά στον γάμο της με τον Αντώνη Βαρδή και την σκέψη του να τον "λύσουν" μετά από όσα συνέβησαν (δείτε εδώ), απάντησε: «Ακόμα δεν την έχουμε πάρει την απόφαση, το σκεφτόμαστε. Θα δούμε...»

Οι δηλώσεις της

Η Φιλοθέη Μωβ, με τη σειρά της, μίλησε στο T-Live, παίρνοντας το μέρος του κατηγορούμενου, επισημαίνοντας πως εκείνοι τώρα κουνούν το δάχτυλό τους, είναι εκείνοι που σκέφτονται μονάχα το συμφέρον τους.

«Ανθρωποφαγία, τσουβαλοποίηση, βγαίνουν και λένε διάφορα. Κρίμα! Όλη αυτή η υπόθεση έχει πλήξει την αλληλεγγύη. Είναι ένας άνθρωπος που έχει δώσει χιλιάδες και εκατομμύρια μερίδες φαγητού», υποστήριξε και συμπλήρωσε:

«Εκεί ήταν πάρα πολλές οι μερίδες σε αντίθεση με τις δικές μας. Δεν βγαίνει διαφορετικά. Μόνο τα μπολάκια που είναι ένα πάγιο έξοδο, κοστίζουν 140 ευρώ. Πώς θα βγουν όταν κάνεις τριπλάσιες μερίδες;».

«Εγώ προσωπικά δεν το πιστεύω. Νομίζω ότι η δικαιοσύνη θα δει τι γίνεται και θα κρίνει. Εγώ ξέρω ότι έχει προσφέρει έργο. Αυτοί που κουνάνε το δάχτυλο είναι οι πολλοί καναπεδάτοι που κοιτούν την παρτάρα τους», τόνισε.

«Είναι δοτικός. Άκουσα μητέρα εθελόντριας να του λέει "Κωνσταντίνε δεν έχω να φάω μη μ’ αφήσεις" και έβγαλε και της έδωσε χρήματα μπροστά στα μάτια μου πριν 1 μήνα», ανέφερε σε άλλο σημείο.

Για τους ισχυρισμούς εθελοντών ότι εκείνος έδινε τις δωρεές σε μίνι μάρκετ αλλοδαπών, δήλωσε: «Αυτό είναι ανθρωποφαγία, δεν μπορώ να το πιστέψω. Μου κάνει πολύ χυδαίο να βγαίνουν να το λένε. Αυτό είναι συκοφαντία. Πήγαινε πολύς κόσμος, πολλές οικογένειες πήγαιναν και έπαιρναν σακούλες με τρόφιμα αποκλείεται να πουλούσε».

Οι δημοσιογράφοι της εκπομπής τότε, πλησίασαν ξανά τον Γιάννη Βαρδή για να τον ρωτήσουν για όσα είπε εκίνη, με τον ίδιο να λέει: «Δεν έχω ιδέα δεν με αφορά η κυρία, δεν με αφορά. Εγώ ξέρω ότι τα πρώτα χρόνια μαγείρευαν μαζί και μετά έμαθα ότι δεν μαγείρευαν μαζί, άρα λοιπόν κάτι συνέβη μεταξύ τους».

Δείτε επίσης: Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: Οι πρώτες δηλώσεις στην κάμερα του Πρωινού με τη μητέρα του - Λίγο μετά τον σάλο για την Κοινωνική Κουζίνα