Πρίγκιπας Oυίλιαμ: "Έσπασε" την σιωπή του για τον Βασιλιά Κάρολο μετά την ανακοίνωση του καρκίνου

«Σκέφτηκα να έρθω μία εκδήλωση αερομεταφοράς ασθενών για να ξεφύγω λιγάκι...»

Ιωάννα Βουτσή
Youweekly Editor
Instagram: @katemiddletonprincessofwales
Instagram: @katemiddletonprincessofwales

Στον καρκίνο του πατέρα του, Βασιλιά Καρόλου, αναφέρθηκε για πρώτη φορά ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου, Πρίγκιπας Ουίλιαμ, το βράδυ της Τετάρτης 7/2, σε Gala για την υποστήριξη της Φιλανθρωπικής οργάνωσης Air Ambulance του Λονδίνου, όπου έδωσε το παρών.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Βασιλιάς Κάρολος πριν από μερικές ημέρες μπήκε στο νοσοκομείο για μια προγραμματισμένη πέμβαση στον προστάτη του. Το βράδυ της Δευτέρας 5/2, όμως, η βασιλική οικογένεια, μέσα από το προφίλ που διατηρεί στο Instagram, με μία μακροσκελή ανάρτηση, αποκάλυψε πως ο 75χρονος μονάρχης διαγνώστηκε με καρκίνο (δείτε εδώ την ανακοίνωση). Μάλιστα έχει ξεκινήσει ήδη τις χημειοθεραπείες.

Τα πρώτα λόγια του πρίγκιπα Ουίλιαμ για τον Βασιλιά Καρόλο

«Δράττομαι στην ευκαιρία για να σας ευχαριστήσω για τα ευγενικά μηνύματα που συμπαράστασης στην Κάθριν και στον πατέρα μου ειδικά τις τελευταίες ημέρες. Σημαίνει πολλά για εμάς. Τις τελαυταίες εβδομάδες είχα επικεντρωθεί σε ιατρικά θέματα. Έτσι σκέφτηκα να έρθω μία εκδήλωση αερομεταφοράς ασθενών για να ξεφύγω λιγάκι...».

Το βίντεο προβλήθηκε από την εκπομπή Πάμε Δανάη.

Η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον Βασιλιά Κάρολο

Μετά την ανακοίνωση του παλατιού για τον Βασιλιά Κάρολο, ο έλληνας Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θέλησε να εκφράσει τις ευχές του για περαστικά, μέσα από τον λογαριασμό του στο Twitter. «Εύχομαι γρήγορη και πλήρη ανάρρωση στην Αυτού Μεγαλειότητα Βασιλιά Κάρολο ΙΙΙ. Είναι πραγματικός φίλος της Ελλάδας και αυτές τις ώρες οι σκέψεις μας είναι με την οικογένειά του και τον λαό του Ηνωμένου Βασιλείου».