Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος «σπάει» τη σιωπή του: «Δεν έχω παίξει ούτε μισό ευρώ από τα λεφτά του “Άλλου Ανθρώπου”»

Οι πρώτες δηλώσεις του στην κάμερα

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφία: NDP Photo Agency
Φωτογραφία: NDP Photo Agency

Για πρώτη φορά από την ημέρα που ξέσπασε ένας «τυφώνας» γύρω απ' το όνομά του, ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος απάντησε αποκλειστικά στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» για όσα έχουν γραφτεί εις βάρος του τις τελευταίες 13 μέρες, ξεναγώντας την κάμερα στον χώρο της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος», και λέγοντας μάλιστα πως θα κινηθεί νομικά ενάντια σε όσους είπαν ψέματα, ανώνυμα και μη.

Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος αρχικά έδειξε ένα μέρος απ' τα τρόφιμα που χρησιμοποιεί για τα γεύματα που προσφέρει στον κόσμο που έχει ανάγκη η κοινωνική κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος», και είπε: «Δεν θέλω να έρθετε εδώ να αφήσετε τα τρόφιμα και να φύγετε, θέλω να έρθετε εδώ και να μείνετε, να τα μοιράσουμε μαζί. Πάντα αυτό λέω εδώ και 13 χρόνια και τα ίδια θέλω να κάνετε και τώρα».

Στη συνέχεια, ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος έδειξε τον χώρο στον οποίο κοιμάται, ενώ απάντησε στα όσα έχουν ειπωθεί τις τελευταίες μέρες.

Δείτε επίσης: Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: Πού βρίσκεται μετά τον σάλο για τον Άλλο Άνθρωπο - «Στους μόνους που θα απολογηθώ...», δηλώνει για πρώτη φορά

Η απάντηση του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου στα όσα γράφτηκαν

«Μετά από 13 μέρες που όλες οι εκπομπές της ελληνικής τηλεόρασης, απ' όλα τα κανάλια παίζουν πρώτο θέμα εμένα, λες και έχω σκοτώσει τη μισή Ελλάδα, χωρίς να με έχει κατηγορήσει ακόμα η ελληνική δικαιοσύνη και χωρίς να με έχει φωνάξει καν να δώσω εξηγήσεις, που εγώ από την πρώτη στιγμή είπα ότι είμαι εδώ και περιμένω να με φωνάξει… Με έχουν ανακρίνει, με έχουν καταδικάσει, μου έχουν εκτίσει ποινή και δεν φτάνει μόνο αυτό, συνεχίζουν ακόμα και τώρα, που ξέρουν ότι γίνεται έρευνα, δεν έχει βγει απόφαση, να με καταδικάζουν με ψευδομαρτυρίες, οι οποίες βέβαια θα απαντηθούν μετά και διάφορα άλλα που κάνουν. Με το να έρχονται οι κάμερες εδώ και να βλέπουν τον κόσμο και να τον εμποδίζουν, γιατί φοβάται να φαίνεται στις κάμερες. Καταλαβαίνω ότι κάνουν όλοι τη δουλειά τους, το σέβομαι, αλλά η ανθρωποφαγία δεν είναι δουλειά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κώστας Πολυχρονόπουλος.

Και συμπλήρωσε στην κάμερα της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα»: «Είμαι εδώ για όλο τον κόσμο και εννοώ τον κόσμο, όχι τους δημοσιογράφους, είμαι εδώ για την ελληνική δικαιοσύνη, είμαι εδώ για τους ανθρώπους που έχουν προσφέρει, έστω και μισό ευρώ, να τους πω που έχει πάει το μισό ευρώ και είμαι εδώ για να αποδείξω τα αυτονόητα. Το λέω ξανά, δεν έχω παίξει ούτε μισό ευρώ από τα λεφτά του "Άλλου Ανθρώπου", σε αυτά που με κατηγορούν. Είμαι εδώ και θα συνεχίσω να είμαι εδώ».

Δείτε επίσης: Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: Διάταξη ποινικής έρευνας στον δημιουργό του ''Άλλου Ανθρώπου'' και στην οικογένειά του

Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος κατέληξε: «Γνωρίζω πάρα πολύ καλά ότι όλο αυτό που έχει γίνει, έχει σταματήσει τον "Άλλον Άνθρωπο", τα μεγάλα λόγια ότι ο "Άλλος Άνθρωπος" θα αποδειχτεί ότι είναι αθώος και μετά θα συνεχίσει, δεν γίνεται. Δεν μπορώ να πείσω ούτε την κ. Μαρία, που είναι 70 χρονών, ότι λέω αλήθεια και τα κανάλια λένε ψέματα, γιατί εκείνα πιστεύει και τις ειδήσεις και το ξέρετε πάρα πολύ καλά αυτό. Ούτε μπορώ να πείσω τον κ. Αποστόλη από τη Θεσσαλονίκη ή απ' τη Χαλκιδική, ότι τα χρήματα και τα τρόφιμα που μου έδωσε πήγαν εκεί που έπρεπε να πάνε. Το ξέρω όμως εγώ. Φυσικά τα ψέματα ότι πουλάω τρόφιμα στα πακιστανικά μαγαζιά, όχι μόνο θα καταρριφθούν αλλά θα φάνε και μηνύσεις αυτοί που τα είπαν. Επαναλαμβάνω είμαι εδώ για την ελληνική δικαιοσύνη και τους ανθρώπους που έχουν βάλει έστω και μισό ευρώ».