Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Τα πάνω κάτω στη ζωή του - Τι αλλάζει μετά τη διάγνωση του Βασιλιά Καρόλου με καρκίνο

Παράλληλα με το πρόβλημα υγείας της Κέιτ Μίντλετον

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Τα πάνω κάτω στη ζωή του - Τι αλλάζει μετά τη διάγνωση του Βασιλιά Καρόλου με καρκίνο

Τα πάνω κάτω έχουν έρθει στη ζωή του Πρίγκιπα Ουίλιαμ, καθώς μετά την επέμβαση και το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει η σύζυγός του, Κέιτ Μίντλετον ακολούθησε η διάγνωση του πατέρα του, Βασιλιά Καρόλου με καρκίνο.

Δεδομένου ότι ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ είναι ο πρωτότοκος είναι φυσικό και επόμενο να επωμιστεί το μεγαλύτερο βάρος της απουσίας του πατέρα του από τα βασιλικά καθήκοντα (δείτε εδώ ποιες είναι οι σχέσεις του Χάρι με τον πατέρα του).

Οι αλλαγές στη ζωή του Πρίγκιπα Ουίλιαμ με τη διάγνωση καρκίνου στον Βασιλιά Κάρολο

Το Παλάτι του Μπάκιγχαμ φρόντισε αρχικά με μία επίσημη ανακοίνωση να κάνει γνωστή τη μάχη, που δίνει ο Βασιλιάς Κάρολος. Στη συνέχεια οι πληροφορίες αναφέρουν, πως με μία δεύτερη ανακοίνωση του Παλατιού ενημέρωσαν τον Πρίγκιπα Ουίλιαμ για άμεση ανάληψη καθηκόντων παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν τα κοντινά του πρόσωπα.

«Μια δήλωση από το Παλάτι του Μπάκιγχαμ:
Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης νοσηλείας του Βασιλιά, όπου υπεβλήθη σε χειρουργείο για τον προστάτη, εμφανίστηκε ένα νέο ζήτημα ανησυχίας. Μεταγενέστερες διαγνωστικές εξετάσεις εντόπισαν μια μορφή καρκίνου. Η Αυτού Μεγαλειότητά του έχει ξεκινήσει σήμερα ένα πρόγραμμα τακτικών θεραπειών, κατά τη διάρκεια των οποίων τον έχουν συμβουλεύσει οι γιατροί να αναβάλλει τα δημόσια καθήκοντά του. Καθ' όλη τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο Μεγαλειότατος θα συνεχίσει να αναλαμβάνει τα επίσημα έγγραφα ως συνήθως.

Ο Βασιλιάς είναι ευγνώμων στην ιατρική του ομάδα για την γρήγορη παρέμβασή τους. Παραμένει απόλυτα θετικός για τη θεραπεία του και ανυπομονεί να επιστρέψει στο δημόσιο καθήκον το συντομότερο δυνατόν.
Η Αυτού Μεγαλειότης επέλεξε να μοιραστεί τη διάγνωσή του για να αποτρέψει τις διάφορες θεωρίες και με την ελπίδα ότι θα βοηθήσει όλους εκείνους σε όλο τον κόσμο που έχει προσβληθεί από καρκίνο», αναφέρει η ανακοίνωση

Τα πρώτα λόγια του πρίγκιπα Ουίλιαμ για τον Βασιλιά Καρόλο

«Δράττομαι στην ευκαιρία για να σας ευχαριστήσω για τα ευγενικά μηνύματα που συμπαράστασης στην Κάθριν και στον πατέρα μου ειδικά τις τελευταίες ημέρες. Σημαίνει πολλά για εμάς. Τις τελευταίες εβδομάδες είχα επικεντρωθεί σε ιατρικά θέματα. Έτσι σκέφτηκα να έρθω μία εκδήλωση αερομεταφοράς ασθενών για να ξεφύγω λιγάκι...», είπε ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ.

Το βίντεο προβλήθηκε από την εκπομπή Πάμε Δανάη.