Κώστας Τουρνάς: «Όταν ήμουν 20 χρονών, έλεγαν πως είμαι junkie, στα 23 άκουσα ότι είμαι ομοφυλόφιλος»

Τι δήλωσε για Οικονομόπουλο, Ρέμο και Γαρμπή

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Κώστας Τουρνάς: «Όταν ήμουν 20 χρονών, έλεγαν πως είμαι junkie, στα 23 άκουσα ότι είμαι ομοφυλόφιλος»

Μία εφ' όλης της ύλης συνέντευξη έδωσε ο Κώστας Τουρνάς στην εκπομπή «Mega Καλημέρα» και τον Θανάση Πάτρα. Ο αγαπημένος καλλιτέχνης μίλησε για την καριέρα του, για τις φήμες που ακούστηκαν γύρω απ' το όνομά του, καθώς και για τα τραγούδια που έχει γράψει στο παρελθόν για διάφορες τραγουδίστριες ανάμεσά τους και η Καίτη Γαρμπή.

«Έγραφα τραγούδια για τις λαϊκές τραγουδίστριες με το ψευδώνυμο “Τ. Κωστής”, δεν ήξεραν πως είμαι εγώ αυτός που γράφει τα τραγούδια για πολλά χρόνια. Δεν ήθελα να μαθευτεί κιόλας γιατί ήταν περίοδος «φανατισμού», τσακώνονταν οι ροκάδες με τους καρεκλάδες και οι λαϊκοί με τους μοντέρνους. Τώρα που τα κοιτάω από μακριά μου φαίνεται αστείο, γιατί ένα καλό τραγούδι, είναι καλό τραγούδι», είπε αρχικά ο Κώστας Τουρνάς.

Για να συμπληρώσει αμέσως μετά: «Ο καλλιτέχνης αγαπιέται μέσω των τραγουδιών του, γι' αυτό οι μεγάλοι ερμηνευτές έχουν μεγάλη έγνοια τι θα πουν. Όταν μου είπαν πως στα 42 μου τέλειωσα καλλιτεχνικά, μέσα μου γέλασα και η αντίδραση έξω ήταν μηδέν. Από τέτοια κι αν έχω ακούσει... Όταν ήμουν 20 χρονών, έλεγαν πως είμαι junkie, στα 23 άκουσα ότι είμαι ομοφυλόφιλος, τότε ήταν εξαιρετικά κατακριτέο. Δεν με αφορά».

Δείτε επίσης: «Μου έδιναν χρυσούς σταυρούς την εποχή, που...» - Η αποκαλυπτική συνέντευξη του Κώστα Τουρνά για την καριέρα του

Για την τραπ μουσική, ο Κώστας Τουρνάς ανέφερε: «Η τραπ μουσική δεν είναι κάτι που αγαπώ, δεν θα την χρησιμοποιούσα ως εκφραστικό μέσο. Είναι προφανές ότι υπάρχει θυμός σε αυτήν τη γενιά. Δεν είπα ότι δεν μου αρέσει ο θυμός, αλλά από πού γεννιέται αυτή η τάση κάποιου να βρίσει και να γίνει επιθετικός. Για μένα είναι απόλυτα αιτιολογημένο».

Οι ιστορίες του Κώστα Τουρνά πίσω απ' τις επιτυχίες της Καίτης Γαρμπή

Για συναδέλφους του, ο Κώστας Τουρνάς είπε: «Μου αρέσει πολύ ο Νίκος Οικονομόπουλος, είναι απίστευτος, εξαιρετικός στην ικανότητα να λέει ένα τραγούδι. Ο Αντώνης Ρέμος επίσης είναι μία εξαιρετική φωνή. Δεν τρελαίνομαι για ερωτικούς στίχους και καψούρα, δεν με αφορά αυτό. Όταν μου ζήτησε η Καίτη Γαρμπή να της γράψω τραγούδια, φτάνοντας σπίτι είχα και το πρώτο, το “Μην με συγκρίνεις”. Με αφορμή αυτό βγήκαν κι άλλα επιτόπου, γιατί είχε χωρίσει».

Και κατέληξε όσον αφορά το κομμάτι των τραγουδιών: «Επειδή ήταν σε μία νέα σχέση, έγραψα το “Κι αν ξυπόλητη χορεύω” για τον ενθουσιασμό της. Το τραγούδι “Ο Αχιλλέας από το Κάιρο” δεν το έγραψα απαραίτητα για τον Γιώργο Μαρίνο ακριβώς. Το μεγάλο ερέθισμα ερέθισμα ήταν η αποδοχή προς έναν άνθρωπο που έχει άλλες επιθυμίες και άλλη ερωτική ζωή. Πώς το αντιμετωπίζεις; Το κλου του τραγουδιού είναι ότι “Θα μπορούσε να είναι παιδιά σου”. Η αποδοχή δεν μου λέει τίποτα σε νομικό επίπεδο, παρά μόνο όταν αισθάνεσαι ότι ο άλλος μπορεί να υπάρχει χωρίς να του κάνεις κάποια αρνητική επέμβαση».