Μελέτης Ηλίας: «Ακολουθώ την κόρη μου στα social media και τον φίλο της»

Τι δήλωσε για το «Σόι» και για τον Γιώργο Λάνθιμο

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφία: NDP Photo Agency
Φωτογραφία: NDP Photo Agency

Με αφορμή την παράσταση «Φιλουμένα Μαρτουράνο», στην οποία πρωταγωνιστεί, ο Μελέτης Ηλίας μίλησε στην εκπομπή, «Ακόμα δεν είδες τίποτα» και την δημοσιογράφο Ελένη Μουστάκη. Ο αγαπημένος ηθοποιός αναφέρθηκε στις επαναλήψεις της σειράς, «Το Σόι Σου», ενώ χαριτολογώντας έκανε δημόσια έκκληση στον Γιώργο Λάνθιμο να καλεί Έλληνες ηθοποιούς στις ταινίες του.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, όταν η δημοσιογράφος αναφέρθηκε στις διεθνείς επιτυχίες των ελληνικών παραγωγών και στο όνομα του Έλληνα σκηνοθέτη: «Λάνθιμε, μιας και τα λέμε, να αφήσουμε ένα βιογραφικό κι εμείς. Του το “χτυπάω” αυτό του Γιώργου, γιατί δεν παίρνει έναν Έλληνα ηθοποιό στις παραγωγές του. Βέβαια αστειεύομαι, γιατί είναι ένας ολόκληρος μηχανισμός, που δεν μπορεί να δουλέψει ένας Έλληνας στο Χόλιγουντ»

«Εννοείται ότι πάω σε casting, δεν είμαι ο George Clooney. Θα πάω όσο το δυνατόν πιο έτοιμος για να κερδίσω τον ρόλο, κι έτσι έχει περισσότερο ενδιαφέρον απ' το να σου ανατεθεί, επειδή είσαι κάποιος», είπε στη συνέχεια.

Δείτε επίσης: «Αν έμπαινα στο αεροπλάνο μπορεί να...» - Σοκάρει η εξομολόγηση του Μελέτη Ηλία με περιστατικό, που του συνέβη

Η αποκάλυψη του Μελέτη Ηλία για τη συμμετοχή του στο «Σόι σου»

«Πέντε χρόνια στο “Σόι σου” είναι αλήθεια ότι στιγματίζεσαι. Το σκεφτόμουν αν θα μπορούσα να κάνω δραματικό ρολό μετά. Όταν βλέπω τις επαναλήψεις, που είναι πολλές σκέφτομαι “ήμουν νιος και γέρασα”. Ο γιος μου τώρα το ανακαλύπτει και του αρέσει, η κόρη μου είναι fan χρόνια και η γυναίκα μου το νοσταλγεί “Το Σόι Σου”, γιατί ήταν κάποιες τρυφερές χρονιές που είχαμε τα μωρά μικρά», δήλωσε αμέσως μετά ο Μελέτης Ηλίας.

Για να καταλήξει: «Η κόρη μου είναι πια στην εφηβεία και δεν μου δίνει τη δυνατότητα να ελέγχω το κινητό της, βέβαια της έχω απόλυτη εμπιστοσύνη πια. Εννοείται ότι την ακολουθώ στα social media – και εκείνη και τον φίλο της. Είμαι πάρα πολύ ανοιχτός γιατί είναι μονόδρομος. Ένας γονιός ο οποίος θέλει να είναι κοντά στο παιδί του, μόνο έτσι μπορεί να είναι κοντά».