Λυδία Φωτοπούλου - Συγκινεί για την μάχη της εγγονής της με την λευχαιμία: «Ήξερε τα πάντα γύρω από την αρρώστια της»

«Κάναμε θεραπεία και στις κούκλες της...»

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Λυδία Φωτοπούλου - Συγκινεί για την μάχη της εγγονής της με την λευχαιμία: «Ήξερε τα πάντα γύρω από την αρρώστια της»

Η Λυδία Φωτοπούλου ήταν καλεσμένη της Τζένης Θεωνά για την εκπομπή «Μαμά-δες» της ΕΡΤ. Μέσα σε όλα, η αγαπημένη ηθοποιός του θεάτρου μίλησε με τρυφερά λόγια για την περιπέτεια υγείας που αντιμετώπισε η συνονόματη της εγγονή, όταν διαγνώστηκε με λευχαιμία σε ηλικία μόλις 3 ετών. Όπως είπε χαρακτηριστικά ξεπέρασε παίζοντας τον γιατρό με τις κούκλες της.

Αρχικά η Λυδία Φωτοπούλου δήλωσε: «Το αγαπημένο της παιχνίδι είναι ο γιατρός, δυστυχώς και ευτυχώς. Γιατί η Λυδία μας πέρασε μια μεγάλη περιπέτεια υγείας, όταν έγινε τριών χρονών, γιατί διαγνώστηκε με λευχαιμία. Και αυτό που κάποτε εγώ έβλεπα φωτογραφίες και δεν ήθελα να δω ή να ξέρω ότι υπάρχει, που είναι πολύ μεγάλο λάθος, το έζησα από μέσα».

Και συμπλήρωσε σχετικά: «Λοιπόν, η εξυπνάδα αυτού του παιδιού και κάθε παιδιού ήταν να ξεπεράσει όλη αυτή την τεράστια περιπέτεια παίζοντας αυτό που της συνέβαινε. Δηλαδή κάναμε τις θεραπείες που έκανε για την λευχαιμία στις κούκλες της, ήταν γιατρός, ήξερε τα πάντα γύρω από την αρρώστια της και το έβαζε στο παιχνίδι της. Έτσι το ξεπερνούσε κιόλας».

Δείτε επίσης: «Μου είπανε γιατί δεν το κρατάς;» - Η εξομολόγηση της Λυδίας Φωτοπούλου για την μητρότητα σε νεαρή ηλικία

Η αποκάλυψη της Λυδίας Φωτοπούλου για την εγγονή της

Όσον αφορά τις ονομασίες που έδωσε στις διάφορες επεμβάσεις, η Λυδία Φωτοπούλου δήλωσε: «Παίξαμε πάρα πολύ τον γιατρό, η Λυδία έλεγε “πλατούλα” τις ενδορραχιαίες ενέσεις που προκαλούν πολύ πόνο στο παιδί και είναι πολύ δύσκολο να το κάνει και να το δεχθεί. Όλες λοιπόν οι κούκλες έκαναν “πλατούλα”, όλες οι κούκλες φόρεσαν το σωληνάκι που βάζουν τα παιδιά για να κάνουν τη χημειοθεραπεία».

Και κατέληξε: «Έτσι, μέσα από το παιχνίδι και μέσα από την ειλικρίνεια των γονιών της, που της εξήγησαν όλο αυτό που συμβαίνει, δεν τρόμαξε και το έβαλε μέσα στη ζωή της. Το όνειρο της τώρα, είναι να γίνει γιατρός όταν θα μεγαλώσει. Και τώρα το λέω άνετα, γιατί ξέρω ότι υπάρχουν γονείς που περνάνε αυτή τη δυσκολία. Δυστυχώς πολλά παιδάκια αρρωσταίνουν κάθε χρόνο, αλλά είναι καλό να ξέρουμε ότι υπάρχει φροντίδα και δεν είναι ταμπού».