«Κόλαφος» ο Νίκος Παππάς: «Όλοι αυτοί που με κρέμασαν στα μανταλάκια και με ξεφτίλισαν...»

Μία συνέντευξη-ποταμός

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
«Κόλαφος» ο Νίκος Παππάς: «Όλοι αυτοί που με κρέμασαν στα μανταλάκια και με ξεφτίλισαν...»

Καλεσμένος στην εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται» βρέθηκε ο Νίκος Παππάς, όπου αναφέρθηκε επί μακρόν στον ντόρο που δημιουργήθηκε με την εγγραφή του στη Νομική Αθηνών και στην παρουσία του στις συνελεύσεις. Ο πρώην μπασκετμπολίστας δεν δίστασε να απαντήσει σε εκείνους που τον κατέκριναν και να τονίσει πως όταν έκανε κοινωνικό έργο, του είχαν γυρίσει την πλάτη.

«Το έχω συνηθίσει να με συζητούν. Είμαστε μαθημένοι και μυημένοι στη φάση αυτή (σ.σ. να μας βρίζουν ως αθλητές). Προφανώς δεν είμαι ο Μπέκαμ αλλά πράγματι είναι ένα τοξικό περιβάλλον αν φτάσεις σε επίπεδο πρωταθλητισμού. Αλλά από την άλλη αμειβόμαστε καλά, έχουμε τις παρωπίδες μας και πορευόμαστε με αυτές τις συνθήκες. Όλα αυτά σε σκληραγωγούν και αν τα διαχειριστείς σωστά, σε κάνουν δυνατό ψυχικά», είπε αρχικά ο Νίκος Παππάς

Νίκος Παππάς: «Ας ξανασυστηθώ...»

«Πράγματι γράφτηκαν και ειπώθηκαν πολλά, έγιναν ρεπορταζάρες και αφιερώματα και με “ξεσκέπασαν”, αποκαλύφθηκε ότι 16 χρόνια δεν έχω τελειώσει τη Νομική. Επειδή με σχολιάζουν νόμιζα ότι θα ξέρουν την πορεία μου, μόνο για να μην φανεί ότι είμαι ουρανοκατέβατος και δεν τελείωσα τη Νομική. Ας ξανασυστηθώ. 16 χρονών ήρθα από την Εύβοια για να κυνηγήσω το όνειρό μου να ασχοληθώ με το μπάσκετ. Ζούσα στα Σεπόλια. Ήταν δύσκολα χρόνια αλλά ήταν μονόδρομος το να ασχοληθώ με τον αθλητισμό», είπε αρχικά ο Νίκος Παππάς.

Δείτε επίσης: Νίκος Παππάς: Το αιχμηρό βίντεο για την εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου - Η απάντηση της παρουσιάστριας στο TLive

Και συμπλήρωσε: «Οι γονείς μου δεν με χειραγώγησαν ποτέ, ούτε μου επέβαλαν κάτι, με άφησαν να κυνηγήσω το όνειρό μου. Αλλά βόλευε κιόλας για οικονομικούς λόγους. Σε αυτά τα χρόνια έκανα πρωταθλητισμό, κατέκτησα κοντά στους 20 τίτλους, έπαιξα για την Εθνική, πήραμε πολλά μετάλλια. Έτσι το άνευ ήρθε από 16 χρονών από τις διακρίσεις. Αν κάνουν τις ρεπορταζάρες επειδή η μητέρα μου ήταν καθηγήτρια, θα δουν ότι ήμουν καλός».

Στη συνέχεια μίλησε για τους τραυματισμούς που είχε και εξέφρασε τη σιγουριά του για την πορεία που πήρε: «Πέρα από τίτλους είχα σοβαρά χειρουργεία, κατάφερα να σηκωθώ πάλι. Μέσα από αυτά τα χειρουργεία κατάφερα να σηκωθώ και να κάνω πρωταθλητισμό. Έκανα κάποια καλά συμβόλαια και λόγω των απαιτήσεων μπορεί να μην κατάφερα να σπουδάσω αλλά κατάφερα να σπουδάσω τα αδέλφια μου, να πάρω ένα σπίτι στην οικογένειά μου. Για αυτό δεν τελείωσα τη Νομική. Για να είμαι ειλικρινής, και δέκα ζωές να είχα, το ίδιο θα έκανα».

«Πού ήταν όλοι αυτοί όταν...»

Όσον αφορά την παρουσία του στις συνελεύσεις της Νομικής, ο Νίκος Παππάς δήλωσε: «Εγώ άσκησα το δικαίωμά μου σαν φοιτητής. Έτρεξα την εγγραφή να γραφτώ πάλι, γιατί ήθελα να την ακολουθήσω, δεν ήξερα ότι θα προκύψουν συνελεύσεις, το έκανα για την πάρτη μου. Τόσα χρόνια έχουν γίνει συνελεύσεις και δεν ήμουν εκεί για να έχω πολιτική σκοπιμότητα. Αυτό συνέβη επειδή είχα το δικαίωμα. Αν κοιτάξω το δικό μου συμφέρον, επειδή βιάζομαι, δεν με συμφέρει η κατάληψη. Αλλά δεν μπορώ να κλείσω τα μάτια σε ένα τέτοιο νομοσχέδιο».

Αμέσως μετά αναφέρθηκε στις αντιδράσεις: «Το να εργαλειοποιείς τέτοια πράγματα είναι αστείο. Όλη αυτή η στρατηγική των συστημικών μέσων μου περνάει αδιάφορο. Γράφτηκαν τόσα πολλά αλλά είναι αμήχανο να μιλάω για αυτό. Αλλά 16 χρόνια δεν τους είδα αυτούς που με κρέμασαν στα μανταλάκια, με χλεύασαν, με ειρωνεύτηκαν, με ξεφτίλισαν, όταν χτίζαμε γήπεδα στις φυλακές, όταν δωρίζαμε τους μισθούς στις καθαρίστριες, όταν πληρώναμε χειρουργεία παιδιών καρκινοπαθών, όταν πληρώναμε δόσεις δανείων ηλικιωμένων για να μην τους κατασχέσουν σπίτια, όταν μαζεύουμε τα αδέσποτα σκυλιά στις βίλες αυτών που γλείφουν όλοι αυτοί για να μην καούν από τις πυρκαγιές, πού ήταν όλοι αυτοί;».

Και κατέληξε, όσον αφορά αυτό το σκέλος: «Ας βγαίνουν να με ξεφτιλίζουν, να με διασύρουν, να λασπώνουν, δεν έχω πρόβλημα αλλά να είναι εκεί να βάλουν και το χεράκι στην τσέπη να βοηθήσουν κι αυτοί».