Άρης Πορτοσάλτε: «Προτρέπει να με δολοφονήσουν και θα μείνω άπραγος;» - Έξαλλος στην κάμερα για τον στίχο του Πάνου Βλάχου

Κινείται νομικά κατά του ηθοποιού

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency
Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency

Ο Πάνος Βλάχος σε εμφάνισή του ερμήνευσε ένα τραγούδι στο οποίο υπήρχε ο στίχος «Μέσα σε ένα σάκο βάλτε Άδωνι και Πορτοσάλτε». Το γεγονός αυτό προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις και πρώτος απάντησε γι' αυτό ο Άδωνις Γεωργιάδης (δείτε εδώ τι είπε).

Το πρωί της Δευτέρας 12 Φεβρουαρίου πήρε θέση και ο δημοσιογράφος, Άρης Πορτοσάλτε μέσα από την εκπομπή του ΣΚΑΙ, Σήμερα, εξηγώντας πως σκοπεύει να κινηθεί εναντίον του ηθοποιού και ερμηνευτή για το γεγονός πως "προτρέπει να τον δολοφονήσουν".

Η αντίδραση του Άρη Πορτοσάλτε στο τραγούδι του Πάνου Βλάχου

«Δεν ήξερα τίποτα και όταν μου το έστειλαν το βίντεο... Για αυτό έγραψα στείλτε μου το βίντεο. Δεν τον ξέρω τον άνθρωπο καθόλου. Χιούμορ με προτροπή σε φόνο για μένα δεν υπάρχει. Διάλογο με υποκινητή βίας δεν ανοίγεις. Τα περαιτέρω θα τα βρούμε στη δικαιοσύνη. Θα πάμε ενώπιων της δικαιοσύνης. Δεν κατάλαβα! Ένας προτρέπει να με δολοφονήσουν και θα μείνω άπραγος; Θα πάμε με μήνυση και αγωγή και ό,τι άλλο προβλέπεται. Θα ακούω εγώ και η οικογένειά μου να δολοφονούμαι για τις απόψεις μου;

Ο μοναδικός κριτής μου είναι ο Θεός και η επί γης δικαιοσύνη. Θα έρθει κάποιος και θα πει "δολοφονήστε αυτόν;" Ποιος είναι αυτός; Και δε θα πάμε στη δικαιοσύνη; Πριν από ενάμιση χρόνο υπήρχε μια άλλη καλλιτέχνης που προέτρεπε "να τους φάμε". Τώρα έχουμε αναβάθμιση και πήγαμε στη δολοφονία. Ο σάκος συνιστά δολοφονία, φόνο με δόλο. Είναι ο μαύρος σάκος. Είναι αναχρονιστικό να λέμε ότι η βία είναι μαμή της αριστεράς. Υπάρχουν στην Ελλάδα άνθρωποι που λένε είμαι αριστερός και φαίνεται πως την ανακούφιση για την υποκριτική τους αντίληψη, τη βγάζουν σε μίσος, βία και φόνο.

Η τραγωδία για μένα είναι πως την ώρα που αυτός ο άνθρωπος παρακινεί και προτρέπει σε φόνο, ένα κομμάτι της νεολαίας μας ψυχαγωγείται από τη δολοφονία. Κρατάνε τέμπο στον καλλιτέχνη. Σε αυτόν τον υποτιθέμενο καλλιτέχνη. Ακούγεται ένας στίχος που έχει μέσα προτροπή σε φόνο. Εμείς κάνουμε πολιτική κριτική. Θα πρέπει να παίρνω άδεια για να λέω τις ιδέες μου και τις απόψεις μου; Αν είναι να έρθει κάποιος της αριστεράς από έξω να ρωτάω», είπε χαρακτηριστικά.