Μελέτης Ηλίας για Γιώργο Λάνθιμο: «Το εννοούσα αυτό που είπα, αλλά μας διαφεύγει μια πολύ σημαντική λεπτομέρεια...»

«Υπάρχει ένα ολόκληρο σύστημα που δε μπορείς να το παραβλέψεις...»

Ιωάννα Βουτσή
Youweekly Editor
NDP PHOTO
NDP PHOTO

Καλεσμένος στην εκπομπή Super Κατερίνα, βρέθηκε το πρωί της Τρίτης 13/2, ο Μελέτης Ηλίας. Ο γνωστός ηθοποιός, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον Γιώργο Λάνθιμο, με αφορμή την πρόσφατη δήλωση του για τον γνωστό σκηνοθέτη στην εκπομπή Ακόμα δεν Είδες Τίποτα.

Συγκεκριμένα, ο ηθοποιός είχε αναφέρει: «Να αφήσουμε κάπου ένα βιογραφικό. Του το χτυπάω αυτό του Γιώργου, γιατί δεν παίρνει έναν Έλληνα ηθοποιό στις παραγωγές του; Αστειεύομαι βέβαια γιατί είναι ένας ολόκληρος μηχανισμός για να δουλέψει κανείς στο Χόλιγουντ. Έχει κάνει "παπάδες", τι να κάνουμε τώρα και μπράβο του...»

Το σχόλιο του Μελέτη Ηλία για τον Γιώργο Λάνθιμο

«Το εννοούσα αυτό που είπα για τον Λάνθιμο, αλλά μας διαφεύγει μια πολύ σημαντική λεπτομέρεια. Το να συμμετάσχει ένας Έλληνας ηθοποιός σε μια χολιγουντιανή παραγωγή, είναι κάτι το οποίο σταματά σε κάποιες τεχνικές δυσκολίες. Δε μπορείς ερχόμενος από το πουθενά να παίξεις σε μια αμερικάνικη ταινία.

Δείτε επίσης: Ιωάννα Παλιοσπύρου για Poor Things: «Προσβάλλει την γυναικεία φύση, μην το δείτε...» - Κατακεραύνωσε την ταινία του Γιώργου Λάνθιμου

Πρέπει να μένεις εκεί, να έχεις ατζέντη, να είσαι στο σωματείο, υπάρχει ένα ολόκληρο σύστημα που δε μπορείς να το παραβλέψεις επειδή είσαι προσωπικός φίλος του σκηνοθέτη. Ακόμα και αυτοί που κάνουν καριέρα στο Χόλιγουντ, πριν των Αμερικανών, είναι συνήθως Ισπανόφωνοι.

Ακόμα και αυτοί, υπάρχει ένας μηχανισμός που έχουν ακολουθήσει για να μπορέσουν να ανοίξει αυτή η πόρτα και να μπουν. Δεν είναι τυχαίο ότι τα τελευταία χρόνια, δεν υπάρχει κάποιος Έλληνας ηθοποιός που να έχει παίξει σε τέτοιο βεληνεκούς ταινία. Εκεί είναι η βασική δυσκολία.

Βέβαια, θα μπορούσε κάποιος να πει ότι παίρνει την απόφαση και πηγαίνει στην Αμερική για να κάνει καριέρα. Εγώ αν το έκανα, δε θα το έκανα μόνος μου, θα ήταν μια απόφαση που θα έπαιρνα μαζί με την οικογένειά μου, να πάμε όλοι μαζί. Αλλά αυτά είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Το είδα το Poor things, το βρήκα εξαιρετικό. Ένιωσα πολύ περήφανος που έχει κάνει αυτή την ταινία ένας άνθρωπος που μένει στην ίδια πόλη που μένω κι εγώ» ανέφερε ο ηθοποιός.