Χρήστος Λούλης: «Έχουν ζήσει τη σκληρότητα του αποκλεισμού και του...» - Η τοποθέτησή του για την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια

Είναι υπέρ ή κατά;

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Χρήστος Λούλης: «Έχουν ζήσει τη σκληρότητα του αποκλεισμού και του...» - Η τοποθέτησή του για την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια

Ο Χρήστος Λούλης ήταν καλεσμένος στο Night Out την Τρίτη 13/2 με τον ηθοποιό να παραχωρεί μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη αναφορικά με τη ζωή, την καριέρα του αλλά και για ένα από τα θέματα της επικαιρότητας, αυτό για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Οι απόψεις που έχουν ακουστεί για το γάμο και την τεκνοθεσία από τα ομόφυλα ζευγάρια είναι πολλές. Από τη μεριά του ο Χρήστος Λούλης τόνισε, πως παρακολουθεί την επικαιρότητα και είναι υπέρ των ανθρώπινων δικαιωμάτων για όλα τα ζευγάρια.

Σε ότι αφορά μάλιστα το κομμάτι της τεκνοθεσίας ο Χρήστος Λούλης τόνισε ότι δεν τον ενδιαφέρει τόσο το κομμάτι του φύλου για να μεγαλώσει ένα παιδί, αλλά αν το ζευγάρι έχει λάβει συνειδητά την απόφαση δημιουργίας οικογένειας.

Δείτε επίσης: «Ένα απλό φιλί ήταν...» - Η απάντηση του Χρήστου Λούλη για το γκέι φιλί του Χαλκιά και του Μπένου στο Maestro

Οι δηλώσεις του Χρήστου Λούλη για τα ομόφυλα ζευγάρια

«Ανήκουμε στη Δύση, είμαστε μια δυτική κοινωνία, φιλελεύθερη, που εξ’ ορισμού σημαίνει ότι δεν μπορείς να έχει πολίτες δύο ταχυτήτων. Δεν μπορεί να έχει κάποιος να έχει κάποια δικαιώματα ενώ κάποιος άλλος να μην τα έχει. Έστω και έναν να αφορούσε, θα έπρεπε να θεσμοθετηθεί για να έχει δικαιώματα.

Ποιος έχει από όλους αυτούς και εμάς την ικανότητα να βάλει έναν κανόνα για το πως πρέπει να μεγαλώσει ένα παιδί και το πως δεν πρέπει να μεγαλώσει ένα παιδί. Όταν φτάσεις να κρατάς τον σύντροφό σου από το χέρι περπατώντας στον δρόμο, όταν φτάσεις να διακηρύξεις όλον τον κόσμο ότι εγώ θέλω να παντρευτώ τον άνθρωπό μου, να ενώσουμε τις ζωές μας και να έχουμε ένα παιδί, σημαίνει ότι σε αυτήν την κοινωνία που μόλις βγήκε από την άρνηση, που είχε, αυτοί οι άνθρωποι έχουν έξτρα θάρρος και έχουν έξτρα ευαισθησία.

Για εμένα αν κάποιος πληροί κάποια κριτήρια παραπάνω να είναι γονιός, είναι λίγο πιο μπροστά από τους υπόλοιπους, γιατί έχουν ζήσει τη σκληρότητα του αποκλεισμού και του να κρύβονται και να μη μπορούν να εκφράσουν αυτό που θέλουν να είναι οι ίδιοι. Οπότε σε έναν τέτοιο άνθρωπο εγώ θα έδινα πιο εύκολα να μεγαλώσει ένα παιδί», είπε ο Χρήστος Λούλης.

Οι νέες δηλώσεις του για τη Ζέτα Μακρυπούλια

«Αυτό με τη Ζέτα το έχω μετανιώσει. Ήταν σε μια φάση που εγώ τότε ήμουν στο ναυτικό, ήμουν ναύτης και ήμουν συνέχεια μέσα και είχα πήξει στη σκοπιά και ήμουν ψιλοχάλια μέσα μου.

Τότε μου πήρε συνέντευξη ένας ναύτης, που ήταν σε ένα Μέσο και με ρώτησε την προβοκατόρικη ερώτηση αν θεωρώ ότι η Ζέτα είναι συνάδελφός μου και εγώ για να νιώσω καλύτερα για τον εαυτό μου, γιατί ένιωθα χάλια τότε, είπα ότι δεν τη θεωρώ συνάδελφό μου.

Θεωρούσα ότι κανείς δεν θα το πάρει χαμπάρι αυτό το πράγμα. Όταν το πήραν χαμπάρι και έγινε αυτός ο χαμός θεωρούσα ότι θα λήξει σε 3 μέρες και ακόμα με ρωτάνε μετά από 17 χρόνια. Ναι μετάνιωσα», είπε ο Χρήστος Λούλης.