Πάνος Βλάχος: Η δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη και η απάντηση του ηθοποιού - «Το μόνο που θέλω είναι να..»

Θα κινηθεί νομικά ο πολιτικός;

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Πάνος Βλάχος: Η δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη και η απάντηση του ηθοποιού - «Το μόνο που θέλω είναι να..»

Προκλητικός θεωρήθηκε ο στίχος του τραγουδιού σε κομμάτι του Πάνου Βλάχου με τον ηθοποιό να αναφέρεται στον Αδώνι Γεωργιάδη και στον Άρη Πορτοσάλτε σε σκηνή της Θεσσαλονίκης: «Μέσα σε έναν σάκο βάλτε Άδωνι και Πορτοσάλτε».

Αντιδράσεις λοιπόν προκάλεσε ο παραπάνω στίχος με τον δημοσιογράφο να προχωράει σε μήνυση κατά του ηθοποιού - τραγουδιστή. Μετά τον τεράστιο σάλο η κάμερα του Super Κατερίνα εντόπισε τον Βλάχο και τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Οι δηλώσεις τους προβλήθηκαν την Τετάρτη 14/2 με τον Άδωνι να ξεκαθαρίζει δεν θα κινηθεί νομικά και τον Πάνο Βλάχο να εξηγεί το σκοπό του τραγουδιού του και αν κάνει προτροπή στη βία, όπως αναφέρθηκε.

Οι δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη και του Πάνου Βλάχου μετά το τραγούδι του τελευταίου

«Ο κύριος Βλάχος είναι ένας ταλαντούχος ηθοποιός, λυπάμαι πολύ για αυτόν», είπε αρχικά ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Είναι δυνατόν ποτέ εγώ να θέλω το κακό αυτών των ανθρώπων; Το μόνο που θέλω είναι να αλλάξουν αυτοί οι άνθρωποι, ούτε μία στο εκατομμύριο δεν έγραψα κάτι για να γίνει προτροπή στη βία. Είμαι κόντρα στη βία. Δεν έχω τίποτα προσωπικό με αυτούς τους ανθρώπους.

Καλά κάνετε και δε με γνωρίζετε, δεν είμαι κανένας σημαντικός άνθρωπος. Δε θα σταματήσω να τραγουδάω αυτό που πιστεύω, κάνω απόπειρα τέχνης. Με τους ανθρώπους που διαφωνώ θέλω να κάνω πράγματα να τους εμπεριέχουν», είπε μεταξύ άλλων ο Πάνος Βλάχος.

Πορτοσάλτε και Βλάχος - Ραντεβού στα δικαστήρια

Από την Τζώρτζια Συρίχα

Από το πρωί της Δευτέρας 12/2 ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ ενημερώθηκε για τους προκλητικούς στίχους του Πάνου Βλάχου που αναφερόντουσαν στο πρόσωπό του και αρκετά ενοχλημένος και αντέδρασε δήλωσε μεταξύ άλλων: «Χιούμορ με προτροπή σε φόνο δεν υπάρχει. Διάλογο με υποκινητή βίας δεν ανοίγεις. Τα περαιτέρω θα τα βρούμε στην Δικαιοσύνη.Ένας προτρέπει να με δολοφονήσουν και θα μείνω άπραγος; Θα ακούω εγώ και η οικογένειά μου να δολοφονούμαι για τις απόψεις μου; Ο μοναδικός κριτής μου είναι ο Θεός και η επί γής Δικαιοσύνη. Είναι αναχρονιστικό να λέμε ότι η βία είναι μαμή της ιστορίας. Θα πρέπει να παίρνω άδεια για να λέω τις απόψεις μου;»

Τους προκλητικούς στίχους του Πάνου Βλάχου έφερε στην δημοσιότητα ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης με ανάρτησή του στο X στην οποία έγραψε: «Τι κρίμα! Ο Πάνος Βλάχος είναι ένας πράγματι ταλαντούχος ηθοποιός ο οποίος όμως θεώρησε εξυπνάδα να τραγουδήσει στη σκηνή αυτό, δηλαδή “να μας βάλουν εμένα και τον Άρη Πορτοσάλτε σε έναν σάκο...» δηλαδή να μας σκοτώσουν;;; Και αυτό λέγεται χιούμορ; Και αν αύριο ένας τρελός όντως το κάνει; Τι θα λέει ο κ. Βλάχος στις οικογένειές μας; «Ζητώ συγνώμη; Κρίμα, κρίμα κ. Βλάχε».

Ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ που στοχοποιήθηκε άμεσα από τον Πάνο Βλάχο αντέδρασε αμέσως και δήλωσε εξοργισμένος ότι θα προβεί σε μήνυση και αγωγή εναντίον του. «Είπα ότι θα του κάνω μήνυση για αυτό που είπε και δεν το παίρνω πίσω με τίποτα. Ο Πάνος Βλάχος δήλωσε ότι όλα ειπώθηκαν στα πλαίσια της σάτιρας, αλλά για εμένα δεν αλλάζει κάτι, αυτή δεν είναι σάτιρα και δεν ακυρώνω τίποτα από όσα έχω πει. Είναι τραγικός!» είπε στο youweekly.gr που επικοινώνησε μαζί του.

Ο Θάνος Ασκητής σε πρωινή εκπομπή έκανε λόγο για παθολογία λέγοντας: «Ένας τραγουδιστής χρησιμοποιεί πρόσωπα της κοινωνίας και, κατά την γνώμη μου, αυτοεξευτελίζεται»... Συμφωνούμε; Εν μέρει ναι... Κανείς δεν ακυρώνει το καλλιτεχνικό ταλέντο και τις ανησυχίες ενός καλλιτέχνη. Δυστυχώς όμως ο συγκεκριμένος με τις πρόσφατες προκλητικές δηλώσεις του, μάλλον ακύρωσε από μόνος του το καλλιτεχνικό του έργο. Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού, έστω και εάν στην συνέχεια ο Πάνος Βλάχος βλέποντας τον σάλο που ξεσηκώθηκε, πήρε πίσω όσα είπε (όπως και την πρώτη) δηλώνοντας:

«Οι στίχοι και η τέχνη μου δεν έχουν σκοπό να υποκινήσουν την βία. Δεν είναι το χιούμορ και η σάτυρα που γεννούν την βία. Βάλτε με και εμένα μέσα στον σάκο. Ίσως έτσι να έρθουμε πιο κοντά».