Μιχάλης Οικονόμου - Συγκινεί το βίντεο με τον γιο του και η έκκληση στα social media: «Παρακαλώ πολύ...»

Είναι μια μεγάλη μέρα για τον ηθοποιό

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Instagram/ecomike
Instagram/ecomike

Σήμερα, 15 Φεβρουαρίου, θα ολοκληρωθεί στη Βουλή με την ψηφοφορία η συζήτηση για το νομοσχέδιο που αφορά τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών. Ο ηθοποιός Μιχάλης Οικονόμου, ο οποίος έχει μιλήσει ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά του και έχει ταχθεί υπέρ του νομοσχεδίου, προχώρησε σε μία ιδιαίτερη ανάρτηση – έκκληση.

Στο βίντεο που ανέβασε ο Μιχάλης Οικονόμου στο Instagram, ακούγεται η φωνή του παιδιού του να τον φωνάζει «μπαμπά», και να του δείχνει τη χαρά του που τον είδε μετά από ταξίδι του στη Θεσσαλονίκη. Με αυτήν την αφορμή, ο ηθοποιός ζητά από τους βουλευτές να μην απέχουν από τη σημερινή ψηφοφορία, αλλά να ψηφίσουν με βάση τη συνείδησή τους για το καλό όλων αυτών των παιδιών.

Δείτε επίσης: Μιχάλης Οικονόμου για νομοσχέδιο ομόφυλων ζευγαριών: «Θέλω να προσκαλέσω στο σπίτι μας τους βουλευτές που έχουν αμφιβολία»

Η έκκληση του Μιχάλη Οικονόμου στα social media

«Παρακαλώ πολύ, αυτήν την τόσο ιστορική ημέρα, οι βουλευτές μας να μην πάνε για καφέ την ώρα της ψηφοφορίας αλλά με το θάρρος της γνώμης τους ας ψηφίσουν ονομαστικά αυτό που θεωρούν καλύτερο για το παιδί μου. Αυτόν που φωνάζει μπαμπά, να μπορέσει κι επιτέλους να γίνει και επίσημα ο μπαμπάς του, με το νέο νομοσχέδιο για την ισότητα στο γάμο» έγραψε στο μήνυμά του ο Μιχάλης Οικονόμου.

Δείτε το απόσπασμα που προβλήθηκε μέσα από την εκπομπή «Το Πρωινό» του ΑΝΤ1:

Μέσα από την ίδια εκπομπή, ο Μιχάλης Οικονόμου είχε εκφράσει την ανησυχία του για την στάση της εκκλησίας: «Με τον Νικηφόρο (σ.σ. τον γιο του) πολλές φορές πάμε στην εκκλησία τις Κυριακές. Αναρωτιέμαι επίσης, όλο αυτό, την ανοιχτή επιστολή της ιεραρχίας προς τους μητροπολίτες κάθε περιφέρειας να πάρουν πρωτοβουλίες για ενημέρωση του εκκλησιάσματος, ανησυχώ πολύ για το τι φυλλάδια θα τυπωθούν και τι πράσινο φως, πρωτοβουλίες βαρβαρότητας απέναντι σε ομόφυλα παιδιά της επαρχίας μπορεί να γίνουν αυτό το διάστημα», είχε πει χαρακτηριστικά.