Βαλέρια Κουρούπη: «Η συγγένεια με τον Γιάννη Μπέζο και την Ναταλία Τσαλίκη δεν μου άνοιξε πόρτες»

Τι δήλωσε για το διαζύγιο και τη σχέση με τον γιο της

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Βαλέρια Κουρούπη: «Η συγγένεια με τον Γιάννη Μπέζο και την Ναταλία Τσαλίκη δεν μου άνοιξε πόρτες»

Η Βαλέρια Κουρούπη υποδέχτηκε το Breakfast@star και την Λιλή Πυράκη στο καφέ-bar που διατηρεί, ενώ μίλησε για τον ρόλο της στη σειρά «Στα Σύνορα» του STAR, την συγγένεια με τον Γιάννη Μπέζο και την Ναταλία Τσαλίκη και για το χωρισμό της με τον Νίκο Ξύδη.

Όσον αφορά τους δύο αναγνωρισμένους ηθοποιούς, που είναι θείοι της, δήλωσε χαρακτηριστικά για τη συγγενική τους σχέση: «Μου άνοιξε το μυαλό, όχι τις πόρτες. Αν εξαιρέσεις ότι ο Γιάννης Μπέζος μου έδωσε τον ρόλο στο "Εκείνες κι εγώ" με πολλή πίστη και ήταν πολύ σίγουρος, παρότι εγώ φοβόμουν ότι δεν θα μπορώ να το κάνω, δεν μου άνοιξε πόρτες, δεν βρήκα δουλειές χάρη σε αυτό. Μου άνοιξαν πολύ τους ορίζοντες».

Η Βαλέρια Κουρούπη αναφέρθηκε και στην στάση του Γιάννη Μπέζου απέναντι στον κόσμο, που συνήθως είναι απόμακρη, λέγοντας: «Όταν σε προσεγγίζουν με αδιακρισία, όσο ευγενικός και να θες να είσαι, θα ενοχληθείς, γιατί είσαι άνθρωπος. Επίσης δεν θεωρώ καθόλου υποχρεωτικό ο καλλιτέχνης να έχει προσωπική σχέση με το κοινό του».

Παράλληλα άφησε ανοιχτά τα χαρτιά της να τη δούμε σε ρόλο παρουσιάστριας στο μέλλον: «Δεν μου έχουν κάνει πρόταση για παρουσίαση, θα κάνω κάτι δικό μου, πάνω σε κομμάτια που με αφορούν, το συζητάω σε τηλεοπτική βάση και σε ιντερνετική. Δεν συμφωνώ ότι οι ηθοποιοί δεν μπορούν να κάνουν παρουσίαση, ούτε ότι χρειάζεται πτυχίο υποκριτικής για να κάνει κάποιος τη δουλειά μας. Υπάρχουν άνθρωποι που μπορεί να είναι καταπληκτικοί και πιο εργατικοί από άλλους που μπορεί να έχουν πάρει πτυχίο από σχολή».

Δείτε επίσης: «Όταν δεν υπάρχουν...» - Η πρώτη συνέντευξη της Βαλέριας Κουρουπή και του Νίκου Ξύδη μετά το διαζύγιό τους

Η αναφορά της Βαλέριας Κουρούπη στον πρώην σύζυγο και τον γιο της

Στη συνέχεια η Βαλέρια Κουρούπη αναφέρθηκε στη σχέση με τον 20χρονο γιο της, καθώς και στον χωρισμό της με τον Νίκο Ξύδη: «Με τον γιο μου είμαστε πολύ ωραίοι συγκάτοικοι. Έχουμε σεβασμό ο ένας στον άλλον, βοηθάμε στις δουλειές. Είναι ένας άνθρωπος που θαυμάζω βαθιά και χαίρομαι που μπορώ να έχω επαφή μαζί του, όσο έχω. Δεν έκανα το διαζύγιο στερεοτυπικά. Βέβαια και η σχέση μου τότε δεν ήταν στερεοτυπική, ούτε επιλέξαμε να είμαστε μαζί με τον πρώην άντρα μου για στερεοτυπικούς λόγους. Έτσι όπως ζήσαμε, έτσι και χωρίσαμε».

Η Βαλέρια Κουρούπη κατέληξε όσον αφορά το διαζύγιο: «Ένας λόγος που το μοιράστηκα δημόσια -αν και το πλήρωσα γιατί όλοι γι' αυτό με ρωτάνε μία ζωή- είναι για να καταλάβουν οι άνθρωποι ότι δεν είναι τραγικά δύσκολο και πρέπει να βγουν από αυτήν τη λογική. Είναι ένα πολύ ωραίο μάθημα να τελειώνεις έτσι μία σχέση με περηφάνεια, με αγάπη και κιμπαροσύνη και όχι με μικροπολιτική και με τσακωμούς».