Γιώργος Καπουτζίδης – Φώτης Σεργουλόπουλος: Στα θεωρεία της Βουλής παρακολούθησαν την συζήτηση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια

Δεν θα γινόταν να λείπουν

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφία: Γιώργος Κονταρίνης/Eurokinissi
Φωτογραφία: Γιώργος Κονταρίνης/Eurokinissi

Ο Γιώργος Καπουτζίδης και ο Φώτης Σεργουλόπουλος έδωσαν το «παρών» στα θεωρεία της Βουλής το απόγευμα της Πέμπτης 15 Φεβρουαρίου, απ' όπου και παρακολούθησαν μέρος της συζήτησης που διεξάγεται για το νομοσχέδιο που καθιερώνει τον πολιτικό γάμο και την τεκνοθεσία για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Οι δύο άντρες έχουν μιλήσει πολλές φορές στο παρελθόν υπέρ των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, κι έχουν αγωνιστεί για το εν λόγω νομοσχέδιο που έρχεται σήμερα προς ψήφιση. Γι' αυτό και δεν θα γινόταν να λείπουν από τον δημόσιο διάλογο, καθώς σε περίπτωση που περάσει, θα πρόκειται για μία προσωπική δικαίωση και μία μεγάλη γιορτή.

Εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον έχουν και οι παρουσίες εκτός Βουλής και δεν αναφερόμαστε μόνο στους βουλευτές και τους υπουργούς, που επέλεξαν να μιλήσουν ή να φωνάξουν δια της σιωπής τους, αλλά για τις συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνται.

Γιώργος Καπουτζίδης Φώτης Σεργουλόπουλος
Φωτογραφία: Γιώργος Κονταρίνης/Eurokinissi

Δύο κόσμοι συγκρούονται έξω από τη Βουλή, με εκπροσώπους της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και της εκκλησίας να πραγματοποιούν χωριστές συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα. Οι μεν θέλοντας να γιορτάσουν την ψήφιση του νομοσχεδίου που θα φέρει την ισότητα στον γάμο και την τεκνοθεσία για τα ομόφυλα ζευγάρια, και οι δε για να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους.

Δείτε επίσης: Γιώργος Καπουτζίδης: «Και το φάρμακο για τον καρκίνο να ανακαλύψει ένας ομοφυλόφιλος, τον έχουν πιο κάτω από έναν δολοφόνο ή έναν βιαστή»

Τι έχουν δηλώσει στο παρελθόν Γιώργος Καπουτζίδης και Φώτης Σεργουλόπουλος

Και οι δύο άντρες έχουν μιλήσει δημόσια για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ ανθρώπων, και πως αυτά παραγκωνίστηκαν στο παρελθόν για λόγους μίσους ή πολιτικού συμφέροντος.

Ο Γιώργος Καπουτζίδης είχε αποκαλύψει πως οι διεργασίες είχαν ξεκινήσει χρόνια, και με προσωπικό του αίτημα στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. «Χαίρομαι πάρα πολύ. Έχω αφήσει την καριέρα μου σε δεύτερη μοίρα και την έχω αφήσει ηθελημένα. Δεν το έχω πει εδώ και δύο χρόνια γιατί δεν θέλω να ανακοινώνω κάτι το οποίο έχει να κάνει και με έναν άλλον άνθρωπο, αλλά όντως είχαμε μία συζήτηση γι’ αυτό το θέμα σε κάποια φάση. Έγινε μία πολύ ωραία συζήτηση με δική του πρωτοβουλία».

Ενώ κατέληξε λέγοντας: «Ακούω τέτοιο υβριστικό λόγο απέναντί μας, επειδή ο άλλος αισθάνεται ότι δεν είμαι ένα ισότιμο υποκείμενο δικαίου. Μπορεί να μου μιλήσει ως κάτι κατώτερο ούτως ή άλλως. Κάθε μέρα θα με πει κάποιος “ανώμαλο”, θα με βάλει δίπλα σε παιδεραστές και κτηνοβάτες, κι εγώ δεν επιτρέπεται να αντιδράσω; Μέχρι να ψηφιστεί το νομοσχέδιο των ομόφυλων ζευγαριών δεν έχω σκοπό να ασχοληθώ με την καριέρα μου.

Γιώργος Καπουτζίδης Φώτης Σεργουλόπουλος
Φωτογραφία: Γιώργος Κονταρίνης/Eurokinissi

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος από την πλευρά του είχε σχολιάσει δηκτικά την απόφαση της εκκλησίας να μιλήσει κατά του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια, λέγοντας για τη στάση ορισμένων: «Τι φοβούνται οι βουλευτές; Φοβούνται το πολιτικό τους κόστος; Ότι, ας πούμε, μπορεί η εκκλησία να τους έχει βοηθήσει πολύ για να βγουν και τώρα της έχουν μια υποχρέωση; Αισθάνομαι ότι υπάρχει μια υποχρέωση».

Δείτε επίσης: Φώτης Σεργουλόπουλος: «Άνοιξαν οι ουρανοί και είπα ότι θα ήθελα να...» - Η συγκινητική του εξομολόγηση για την πατρότητα

Και συμπλήρωνε: «Δηλαδή επειδή βγήκε και η εκκλησία και μίλησε, που δεν περιμένεις να πει και τίποτε άλλο. Δόγμα είναι, τι να σου κάνει; Το θέμα είναι ότι πολλοί βουλευτές επηρεάζονται από αυτό γιατί η εκκλησία, πολλές φορές, το ξέρουμε πολύ καλά, ειδικά στην επαρχία, έχει βοηθήσει τους βουλευτές να βγουν. Πώς μπορεί όμως να παίζει ένα πολιτικό παιχνίδι πάνω σε ανθρώπινα δικαιώματα; Γιατί αυτή τη στιγμή μιλάμε για ένα νομοσχέδιο, το οποίο δεν θα έπρεπε καν να μας απασχολούσε από την στιγμή που απασχολεί κάποιους ανθρώπους που θα τους κάνει πιο ευτυχισμένους».