Γιώργος Λαμπάτος: «Πέρασε απ' το μυαλό μου να αυτοκτονήσω»

Η εξομολόγηση του ηθοποιού για τις δύσκολες ώρες που έζησε

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφία αρχείου: NDP Photo Agency
Φωτογραφία αρχείου: NDP Photo Agency

O Γιώργος Λαμπάτος έδωσε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο περιοδικό Λοιπόν και τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Βαζαίο. Μέσα σε όλα, ο ηθοποιός μίλησε για τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετώπισε πρόσφατα, και για τις σκέψεις να βάλει τέλος στη ζωή του.

«Πώς βρήκατε κουράγιο, όταν δεν είχατε ρεύμα και φαγητό;», ρώτησε αρχικά ο δημοσιογράφος, για να πάρει την απάντηση: «Ξέρεις τι είναι να καπνίζω ακόμα και αποτσίγαρα που βρίσκω στο δρόμο; Έπαιρνα τις γόπες και τις έβαζα στον φούρνο, όταν είχα ρεύμα για να αποστειρωθούν από τα μικρόβια, μετά έβγαζα τον καπνό από μέσα και έστριβα νέα τσιγάρα για να μπορώ να καπνίσω. Πέρασα πολύ δύσκολα, δεν είχα ούτε ένα κομμάτι ψωμί να φάω. Δεν είπα σε κανέναν τίποτα, από αξιοπρέπεια. Έπαιρνα την κιθάρα μου και με ένα κεράκι στο δωμάτιο τραγουδούσα παρέα με το σκυλάκι μου»

Δείτε επίσης: Γιώργος Λαμπάτος: «Άρχισαν τα θαύματα να γίνονται το ένα πίσω από το άλλο» - Συγκινημένος με την απόφαση του Μάρκου Σεφερλή

Η εξομολόγηση του Γιώργου Λαμπάτου για τις αυτοκτονικές σκέψεις

Στη συνέχεια μίλησε και για τις σκέψεις που έκανε να αυτοκτονήσει, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αυτό που με κράτησε στη ζωή, όπως είπα και πιο πριν, είναι η κιθάρα μου και το ότι γράφω μουσική, αλλιώς θα είχα φουντάρει. Πέρασε από το μυαλό μου ακόμα και να αυτοκτονήσω, αν και είμαι αισιόδοξος από τη φύση μου αλλά κάποια στιγμή φτάνεις σε ένα σημείο που στερεύουν οι αντοχές σου, γιατί έβλεπα την αδικία και έβρισκα συνεχώς μπροστά μου τοίχο».

Στην ίδια συνέντευξη ο Γιώργος Λαμπάτος είχε καταγγείλει και για τον Πέτρο Φιλιππίδη ότι τον «εξαφάνισε» από τον χώρο. Όπως είπε χαρακτηριστικά «Ακούω από τότε που ξεκίνησα ότι έχω ένα εξαιρετικό ταλέντο, αλλά δυστυχώς είμαι σε μια δουλειά που ο ένας τρώει τον άλλον. Δεν σε αφήνουν να πας μπροστά. Έφαγα αρκετές τρικλοποδιές με ρόλους που δεν πήρα. Μετά το «Χάι ροκ» ο Πέτρος Φιλιππίδης απαξίωσε τελείως την ύπαρξή μου. Πήρε τηλέφωνο τότε όλους του σεναριογράφους, δεν θέλω να αναφέρω ονόματα τώρα και τους έδωσε εντολή να μην γράψουν για μένα κανένα νέο ρόλο. Έλεγε, "Δεν είναι αυτός πρωταγωνιστής" επειδή είδε τότε ότι είχε επιτυχία ο ρόλος μου στο "Χάι ροκ"».