Φώτης Σεργουλόπουλος: «Όταν γεννήθηκε ο γιος μου, νόμιζα ότι...» - Συγκίνησε με τα λόγια του αμέσως μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου

«Ήταν ο άνθρωπος ο οποίος με συνέδεσε με όλους τους υπόλοιπους...»

Ιωάννα Βουτσή
Youweekly Editor
NDP PHOTO/ ΘΩΜΑΣ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
NDP PHOTO/ ΘΩΜΑΣ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ

Μεγάλη η χθεσινή (15/2) ημέρα για τα ομόφυλα ζευγάρια καθώς ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τον γάμο και την τεκνοθεσία (δείτε εδώ την πρώτη αγγελία γάμου). Εκατοντάδες μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, συγκεντρώθηκαν για να γιορτάσουν το γεγονός. Δύο από αυτούς ηταν ο Φώτης Σεργουλόπουλος και ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Για το νομοσχέδιο αναφέρθηκε σήμερα 16/2 στον αέρα του Πρωίαν σε είδον στην ΕΡΤ, μία μόλις ημέρα μετά την ψήφιση του νόμου για τον γάμο και την τεκνοθεσία (δείτε εδώ τα λόγια του).

Τα συγκινητικά λόγια του Φώτη Σεργουλόπουλου μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου

Ο Γιώργος Καπουτζίδης μίλησε δημσόσια για τον παρουσιαστή εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του για τη στήριξη που του όλο αυτό το διάστημα. «Είμαι χαρούμενος και περήφανος για όλους μας. Είδα έναν άνθρωπο που με ενέπνευσε, όταν τον είδα μία μέρα στην πρόβα με το παιδί του. Είχα τη χαρά και την τύχη να συνεργαστώ μαζί του. Είναι τιμή μου που μπορώ να λέω ότι είναι φίλος μου».

Από την πλευρά του ο Φώτης Σεργουλόπουλος είπε: «Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Εγώ πάλι θα ήθελα να πω ένα ευχαριστώ στη Στέλλα Μπελιά, διότι όταν γεννήθηκε ο γιος μου, νόμιζα ότι όλοι με κοιτάγανε και το μόνο σημείο που ένιωσα μία ζεστασιά ήταν όταν έλαβα ένα μήνυμα από τη Στέλλα που μου έλεγε: δεν είσαι μόνος σου. Αμέσως μου έδωσε το τηλέφωνό της, την πήρα τηλέφωνο και ήταν ο άνθρωπος ο οποίος με συνέδεσε με όλους τους υπόλοιπους»

Το 2013 απέκτησε τον γιο του Γιώργο

Τρία χρόνια μετά από το τηλεοπτικό του coming out το 2011, ο Φώτης Σεργουλόπουλος έγινε πατέρας. Στην έναρξη της εκπομπής, «ΦΜ Live» που παρουσίαζε τότε με τη Μαρία Μπακοδήμου στο Star, είχε αναφέρει: «Θέλω να σας πω ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ για τις ευχές σας! Ζω τις ωραιότερες στιγμές της ζωής μου και είμαι πάρα πολύ χαρούμενος κι ευτυχισμένος».

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος το 2013 απέκτησε ένα γιο, τον Γιώργο. Όπως έχει εξομολογηθεί, πολλά χρόνια πριν τον ερχομό του γιου του, σκεφτόταν το ενδεχόμενο να γίνει γονιός και η απόφασή του αυτή του άλλαξε τη ζωή. Ο Γιώργος είναι η απόλυτη προτεραιότητά του και η μεγάλη του αδυναμία.

«Με τον γιο μου, τον Γιώργο, έχουμε μια σχέση πολύ αγαπημένη, πολύ χαρούμενη έχει πει. Δεν είμαι αυστηρός αλλά υπάρχουν όρια. Δεν είμαι της νοοτροπίας ότι το παιδί μπορεί να κάνει ό,τι θέλει όποτε το θέλει, αλλά με τον τρόπο που πρέπει. Ο γιος μου έχει κοντά του και την μητέρα μου, την γιαγιά του. Μεγαλώνει φυσικά και φυσιολογικά μέσα σε ένα περιβάλλον που υπάρχουν όλοι οι άνθρωποι».

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος όταν είχε βρεθεί πριν από ένα χρόνο καλεσμένος στην εκπομπή «Τι λες τώρα!» στο Mega, αναφέρθηκε και στον γιο του λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Στις ερωτήσεις του γιου μου ανταποκρίνομαι με την αλήθεια. Δεν είναι κλεισμένος σε ένα κουτί και δεν βγαίνει έξω. Δεν έχει πρόβλημα με τα παιδιά και τους φίλους του. Όταν τον ρωτάνε ”α, τι οικογένεια είναι αυτή;”, τους εξηγεί και καταλαβαίνουν. Όταν με ρώτησε ο γιος μου πώς τον κάναμε του απάντησα “με αγάπη μωρό μου".

Όταν έκανα το coming out, έγινε ένα σούσουρο. Ήξερα γιατί το κάνω, δεν είχα συνειδητοποιήσει τι θα γινόταν μετά. Αλλά αυτό που πιστεύω και αισθάνομαι περήφανος είναι ότι έχει βοηθήσει άλλα άτομα για να κάνουν το δικό τους coming out.»