Πέθανε ο Αλεξέι Ναβάλνι στη φυλακή

Η αιτία θανάτου του

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
navalny - Instagram
navalny - Instagram

Την Παρασκευή 16/2 έγινε γνωστό με ανακοίνωση των σωφρονιστικών Αρχών, πως έφυγε από τη ζωή ο ηγέτης της ρωσικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι. Πιο αναλυτικά, ο Αλεξέι Ναβάλνι πέθανε στη σωφρονιστική αποικία αριθ. 3 στην αυτόνομη περιφέρεια Γιαμαλο-Νένετς.

Τα αίτια θανάτου δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά, ωστόσο όπως αναγράφεται στην ανακοίνωση των σωφρονιστικών Αρχών, ο Ναβάλνι αισθάνθηκε αδιαθεσία μετά από ένα περίπατο που είχε κάνει.

Δείτε επίσης: Πέθανε σε τροχαίο η 59χρονη μητέρα πρώην διαγωνιζόμενου Masterchef - Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση το 2χρονο εγγόνι της

Η ανακοίνωση για τον θάνατο του Αλεξέι Ναβάλνι

«Στις 16 Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους, στη σωφρονιστική αποικία αριθ. 3, ο κατάδικος Αλεξέι Ναβάλνι αισθάνθηκε αδιαθεσία μετά από έναν περίπατο, χάνοντας σχεδόν αμέσως τις αισθήσεις του. Άμεσα έφθασαν ιατρικοί υπάλληλοι από το ίδρυμα και κλήθηκε ιατρική ομάδα έκτακτης ανάγκης», αναγράφει αναλυτικά η ανακοίνωση.

Νavalny - Πέθανε
navalny - Instagram

Λίγα λόγια για τη ζωή του

Ο Αλεξέι Ανατόλιεβιτς Ναβάλνι (ρωσικά: Алексе́й Анато́льевич Нава́льный‎‎, 4 Ιουνίου 1976 - 16 Φεβρουαρίου 2024) ήταν Ρώσος δικηγόρος και πολιτικός ακτιβιστής. Συμμετείχε τακτικά στη Ρωσική Πορεία από το 2009, ήταν ένα από τα γνωστότερα πρόσωπα στη Ρωσία, στα εγχώρια και διεθνή μέσα, ως κριτικός της διαφθοράς και του ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο ίδιος είχε οργανώσει διαδηλώσεις υπέρ των μεταρρυθμίσεων και κατά της διαφθοράς, τον Πούτιν και τους συμμάχους του. Επίσης συμμετείχε στις εκλογές για τη δημαρχία της Μόσχας. Το 2012, η Wall Street Journal τον περιέγραψε ως "τον άνθρωπο που ο Βλαντίμιρ Πούτιν φοβάται περισσότερο". Για τους αγώνες του για τα ανθρώπινα δικαιώματα τιμήθηκε με το βραβείο Ζαχάροφ τον Οκτώβριο του 2021.

Πηγή: Wikipedia