MEGA: Ηχηρή απουσία από την εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη - Η ανακοίνωση της στην έναρξη

Ποιος είναι εκτός;

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
MEGA: Ηχηρή απουσία από την εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη - Η ανακοίνωση της στην έναρξη

Μια ηχηρή απουσία από το πλατό της εκπομπής της στο MEGA, ανακοίνωσε η Ελένη Μενεγάκη σήμερα Παρασκευή 16/2. Συνεργάτης της λόγω υποχρεώσεων που είχε, δεν μπόρεσε να βρεθεί στο πλατό, με αποτέλεσμα να πρέπει να βρεθεί άλλο πρόσωπο για να τον καλύψει.

«Σήμερα απουσιάζει. Θυμάστε τι μας είχε πει; Ότι έχει κάτι δουλίτσες και βόλτες και δεν θα είναι εδώ...», ανέφερε στην έναρξη η παρουσιάστρια στο πλατό της εκπομπής της.

Αυτός ο συνεργάτης της Ελένης Μενεγάκη λείπει από την εκπομπή

«Σκεφτόμασταν να φέρουμε τον Γιώργο Τσούλη, αλλά πόσο να αντέξει και αυτός; Κάνει τόσα πράγματα και η Παρασκευή είναι δύσκολη για όλους. Καλά στην Αργυρώ Μπαρμπαρίγου ούτε θα τολμούσα να το πω με τόσα τρεξίματα», ανέφερε στην συνέχεια η Ελένη Μενεγάκη για τον Γιώργο Παπακώστα, ο οποίος να σημειώσουμε έπεσε θύμα διάρρηξης.

Λίγα λόγια για τη ζωή του σεφ

Τελειώνοντας το σχολείο ο Γιώργος Παπακώστας έφυγε για τη Νέα Υόρκη, όπου σπούδασε μάρκετινγκ και διοίκηση επιχειρήσεων. Ανήσυχο πνεύμα, που διψά διαρκώς για νέες περιπέτειες, όπως ήταν φυσικό, δεν ήθελε να επιστρέψει αμέσως στην Ελλάδα. Έπεισε, λοιπόν, τον πατέρα του να παραμείνει στο εξωτερικό για ένα δεύτερο πτυχίο, αυτό του σεφ. Πράγματι, σπούδασε σε μία από τις καλύτερες σχολές μαγείρων στον κόσμο, το French Culinary Institute στο Σόχο και το μαγικό ταξίδι στις εκλεπτυσμένες γεύσεις άρχισε. Αποφοιτώντας βρέθηκε να συνεργάζεται με καταξιωμένους σεφ σε μερικά από τα πιο σημαντικά εστιατόρια του κόσμου. Ο Γιώργος Παπακώστας πέρασε ικανό και εποικοδομητικό χρόνο στην κουζίνα του «Νello» στη λεωφόρο Μάντισον, όπως και στο «Mercer Kitchen», ένα από τα κλασικά σημεία συνάντησης των μεγαλύτερων Αμερικανών σταρ.

Ο φιλόδοξος Ελληνας, έστω και αν δεν γνώριζε ακόμη τη δραστηριότητα στην οποία θα αφοσιωνόταν, ούτε ότι θα ακολουθούσε τα πατρικά βήματα με το να γίνει ο ίδιος ιδιοκτήτης εστιατορίων, έκανε το «διδακτορικό» του σε ένα από τα εστιατόρια του Ντάνιελ Μπούλουντ με τα τρία αστέρια Michelin, καθώς και στο «Τhe London Hotel» υπό την εποπτεία του Γκόρντον Ράμσι αυτοπροσώπως: «Δύο συνεργασίες είναι αυτές που θα μου μείνουν αξέχαστες», παραδέχεται ο Γιώργος: «Με το εστιατόριο “Hotel de Paris” του Αλέν Ντουκάς στο Παρίσι και με εκείνο του Γκόρντον Ράμσι, για τον οποίο είχα την άποψη ότι είναι απλώς ένας νευρικός φωνακλάς μάγειρας που το μόνο που επιδιώκει είναι η επίδειξη. Ε, λοιπόν, καμία σχέση. Πρόκειται για ένα μεγάλο ταλέντο της κουζίνας, έναν άκρως επικοινωνιακό άνθρωπο, ο οποίος έχει επιπλέον τη γενναιοδωρία να μεταλαμπαδεύει τη γνώση του».