Μιχάλης Οικονόμου – Γιώργος Μακρής: Γιόρτασαν τη ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια αγκαλιά με τον γιο τους

Μέρα γιορτής για την οικογένειά τους

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Instagram/ecomike
Instagram/ecomike

Μέρα γιορτής ξημέρωσε για κάθε ομόφυλο ζευγάρι στην Ελλάδα, καθώς το βράδυ της Πέμπτης 15/2 ψηφίστηκε από τη Βουλή των Ελλήνων το νομοσχέδιο που εξισώνει τα δικαιώματά τους με εκείνα των ετερόφυλων. Ανάμεσα σε εκείνους που βγήκαν να γιορτάσουν μετά τα μεσάνυχτα ή πανηγύρισαν αγκαλιά με τα παιδιά τους ήταν και οι ηθοποιοί, Μιχάλης Οικονόμου και Γιώργος Μακρής.

Στο παρελθόν και οι δύο έχουν μιλήσει ανοιχτά για τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό, καθώς και για την απόφασή τους να υιοθετήσουν ένα αγόρι, τον Νικηφόρο. Ωστόσο, με δεδομένο ότι μέχρι χθες δεν επιτρεπόταν η τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια, μόνο ο Γιώργος Μακρής είχε νομικό δικαίωμα ως γονέας του παιδιού, με τον Μιχάλη Οικονόμου να δηλώνει ανοιχτά πως αυτό έπρεπε να αλλάξει.

Δείτε επίσης: Μιχάλης Οικονόμου - Συγκινεί το βίντεο με τον γιο του και η έκκληση στα social media: «Παρακαλώ πολύ...»

Έτσι κι έγινε, με την απόφαση της Βουλής να φέρνει μεγάλη χαρά στο σπίτι των δύο ηθοποιών, που γιόρτασαν την ψήφιση του νομοσχεδίου αγκαλιά με το παιδί τους. Ο Μιχάλης Οικονόμου δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram και μερικές σχετικές φωτογραφίες, γράφοντας, «Σήμερα ξημερώνει μια φωτεινή, μια πιο δίκαιη ημέρα!».

Μιχάλης Οικονόμου Γιώργος Μακρής γιος
Μιχάλης Οικονόμου
Μιχάλης Οικονόμου

Στο ίδιο μοτίβο, και ο σύζυγός του Γιώργος Μακρής δημοσίευσε μία οικογενειακή φωτογραφία αγκαλιά με τον γιο τους:

Μιχάλης Οικονόμου Γιώργος Μακρής γιος

Τι δήλωνε ο Μιχάλης Οικονόμου για τον γάμο και την τεκνοθεσία

Λίγο καιρό πριν από την ψήφιση του νομοσχεδίου ο Μιχάλης Οικονόμου είχε δηλώσει στο «Πρωινό» του ΑΝΤ1: «Το ζητούμενο είναι ο πολιτικός γάμος που δίνει έξτρα δικαιώματα, κατά συνέπεια και η τεκνοθεσία, στο οποίο και σε αυτό θα προχωρήσουμε γιατί εγώ είμαι αόρατος γονιός αυτήν την στιγμή, δεν έχω κάποια νομική σχέση με το παιδί. Δεν μπορούμε να υιοθετήσουμε σήμερα. Αυτό ζητάμε να γίνει. Εγώ το μεγαλώνω, είμαι ο μπαμπάς του, αλλά νομικά δεν είμαι τίποτα απέναντι στο παιδί. Αυτό θα μας το δώσει ο πολιτικός γάμος που μέσα από αυτόν θα μπορώ να γίνω και γονιός μέσα από την τεκνοθεσία που θα κάνουμε. Αυτήν την στιγμή μόνο ο Γιώργος έχει την επιμέλεια του παιδιού, αυτός είναι ο κατά νόμον γονιός του και πατέρας»