Γρηγόρης Βαλτινός: Η εμπειρία ζωής με τον ρόλο του στη Famagusta, η τετράωρη μεταμόρφωση στον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο και η συνεργασία με τον γιο του Νικηφόρο

«Είχαμε ένα τεράστιο δίλημμα...»

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφία: NDP Photo Agency
Φωτογραφία: NDP Photo Agency

Συνέντευξη στην εκπομπή Ελένη παραχώρησε ο Γρηγόρης Βαλτινός, όπου αναφέρθηκε επί μακρόν στην επιτυχημένη σειρά του Mega, Famagusta, τον ρόλο του ως Αρχιεπίσκοπος Μακάριος, που απαιτεί μία μεταμόρφωση τεσσάρων ωρών, και στον γιο του Νικηφόρο, που βρίσκεται στη συγγραφική ομάδα της Βάνας Δημητρίου.

Ο Γρηγόρης Βαλτινός δήλωσε μεταξύ άλλων: «Πρέπει να ομολογήσω ότι με βοήθησε πάρα πολύ το σενάριο της Βάνας Δημητρίου, η οποία μαζί με ιστορικούς συμβούλους, μαζί με τον Αντρέα Γεωργίου έκαναν μια μελέτη πολύ πριν από μένα, και όταν μου παραδόθηκε ο ρόλος, έσκυψα σε όλα τα ντοκουμέντα, μελέτησα τις φωτογραφίες εξονυχιστικά».

Και συμπλήρωσε: «Με προβλημάτισε πάρα πολύ, επειδή έχει μια χαρακτηριστική υφή η γλώσσα των Κυπρίων, αν θα πρέπει να κάνω μια εντελώς μιμητική προσέγγιση. Επιλέξαμε κάτι ενδιάμεσο για να μη γίνει καρικατούρα η φωνή και η προφορά. Τώρα το δίλημμα είναι τι θα παρουσιάσεις από αυτόν τον άνθρωπο, είτε σαν συγγραφέας, είτε σαν σκηνοθέτης, είτε σαν ερμηνευτής».

Δείτε επίσης: «Τον είδα μετά από...» - Ραγίζει καρδιές ο Γρηγόρης Βαλτινός για την πρώτη γνωριμία με τον πατέρα του

Γρηγόρης Βαλτινός: «Για εμένα είναι εμπειρία ζωής η Famagusta»

Ο Γρηγόρης Βαλτινός πρόσθεσε σε διαφορετικό σημείο της συνέντευξης: «Έχω φοβερό τρακ να ενσαρκώνω ένα ιστορικό πρόσωπο, τόσο αγαπητό και τόσο γνωστό. Ακόμα υπάρχουν άνθρωποι που ζουν και βέβαια μπορεί να ανατρέξει κανείς να δει ομιλίες, να δει συνεντεύξεις. Καταλαβαίνετε τι αγωνία έχω, ίσως τόση αγωνία δεν είχα με κανέναν άλλο τηλεοπτικό ρόλο, όσο με αυτόν. Είναι πολύ επικίνδυνο και πολύ ευαίσθητο. Με έχουν αγκαλιάσει όλοι με αγάπη, και αυτό μου δίνει κουράγιο».

Κλείνοντας είπε για τον ρόλο του: «Για εμένα είναι εμπειρία ζωής, εμπειρία υποκριτική, μελετάω πάρα πολύ, περιμένω με αγωνία το επόμενο γύρισμα. Κάθε φορά κάθομαι με τον Αντρέα και βλέπουμε το μόνιτορ για να δούμε κατά πόσο αυτό που βλέπουμε μπορεί να αμφισβητηθεί».

Δείτε επίσης: Famagusta: Δείτε τον Γρηγόρη Βαλτινό να «μεταμορφώνεται» στον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη μεταμόρφωσή του, που διαρκεί τέσσερις ώρες: «Μου τραβάνε τα μαλλιά πίσω, τα κολλάνε, περνάει μεμβράνη. Γεμίζω κόλλα παντού. Οι τρίχες είναι κάτι που σιχαίνομαι στη ζωή μου, είτε κυριολεκτικά, είτε μεταφορικά. Τρεις ώρες χρειάζεται περίπου το κεφάλι και άλλη μια ώρα τα γένια».

Η αναφορά του πρωταγωνιστή στον γιο του

Μάλιστα, συνεργάζεται και με τον γιο του, Νικηφόρο: «Είναι στην ομάδα της Βάνας Δημητρίου, είναι κάτι το οποίο το έχει σπουδάσει και βεβαίως τώρα με την τριβή μαθαίνεις πολύ περισσότερα πράγματα. Πολύ μεγάλοι συγγραφείς ήταν διαλογογράφοι στην καριέρα τους. Ο Νικηφόρος είναι πολύ παθιασμένος με αυτό το πράγμα, του αρέσει.

Δεν με ενημερώνει, δεν ξέρω τίποτα από τα σενάρια, τα παίρνω την ίδια στιγμή που τα παίρνουν και οι υπόλοιποι ηθοποιοί. Δεν θέλω να παρεμβαίνω, δεν τον ενοχλώ για τίποτα, δεν μαθαίνω καν τι συνέχεια του ρόλου και των επεισοδίων».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γρηγόρης Βαλτινός: «Την παρακαλούσα να μην κάνω αυτό το πράγμα» - Η θρυλική ηθοποιός που τον έβαζε να κλέβει τσιγάρα

Famagusta: Αυτό θα είναι το τραγικό φινάλε της σειράς - «Ο Θοδωρής σκότωσε την Ελένη»

Famagusta (25/2): «Λίγα λεπτά αργότερα με βίασε...» - Με δάκρυα στα μάτια ομολογεί το ανατριχιαστικό παρελθόν της

Famagusta spoiler: «Ο Θοδωρής δεν θα ομολογήσει αλλά θα "σπάσει" κάποιος άλλος...» - Η αποκάλυψη του Στέφανου Μιχαήλ για την καθηλωτική συνέχεια της σειράς

Famagusta: «Ενημέρωσα τη μητέρα σου!» - Το πρόβλημα υγείας του Παύλου διαρρέει! Στα χέρια του φωτογραφία του δολοφόνου της Ελένης

Γρηγόρης Βαλτινός: «Είχα τρομερό δίλημμα, το δουλεύω χρόνια...» - Όλα όσα αποκάλυψε για το Famagusta και τον ρόλο του

Σκούπιζε τα δάκρυά του στον αέρα του ''Στούντιο'' 4 - Ο λόγος που συγκινήθηκε ο Γρηγόρης Βαλτινός

H πρώτη ανακοίνωση του MEGA για τη νέα σειρά του Ανδρέα Γεωργίου - Το πρόσωπο "κλειδί" του Famagusta