Χρήστος Μάστορας: Επέστρεψε στη σκηνή με γυαλιά ηλίου - Η πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά το πρόβλημα υγείας του

Ταλαιπωρήθηκε ιδιαίτερα!

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
NDP
NDP

Ο Χρήστος Μάστορας ακύρωσε πριν από λίγο προγραμματισμένες εμφανίσεις στο νυχτερινό κέντρο που εμφανίζεται, καθώς αντιμετώπισε ένα πρόβλημα υγείας που τον οδήγησε στο νοσοκομείο (δείτε εδώ σοκαριστικές φωτογραφίες).

Αφού ο τραγουδιστής αισθάνθηκε καλύτερα έκανε γνωστό με αναρτήσεις του στο instagram, πως προσβλήθηκε με ιογενή λοίμωξη στα μάτια του κάτι που, όπως ανέφερε ξεκίνησε από τον κορωνοϊό, που είχε νοσήσει στο παρελθόν.

Την Παρασκευή 16/2 ο Χρήστος Μάστορας επέστρεψε στο Enastron, ωστόσο φορούσε γυαλιά ηλίου για να προστατέψει τα μάτια του. Επιπλέον, ίσως να μην είχε αποκατασταθεί εντελώς το πρόβλημα στα μάτια του και ο τραγουδιστής να φόραγε γυαλιά για αισθητικούς λόγους. Σε κάθε περίπτωση, ο Μάστορας έδειχνε κεφάτος, γεμάτος ενέργεια!

Η πρώτη εμφάνιση του Χρήστου Μάστορα επί σκηνής μετά το πρόβλημα υγείας του

Όσα πρέπει να ξέρεις για την Ιογενή λοίμωξη στα μάτια

Η ιογενής λοίμωξη στα μάτια μπορεί να οφείλεται σε διάφορους ιούς που προκαλούν προβλήματα στον οφθαλμό. Ένα από τα πιο συνηθισμένα παραδείγματα είναι ο ιός του κοινού κρυολογήματος, που μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή του κόρια (κονιορεκτική βλεφαρίδα) και του κόνιου (οι βλεφαρίδες) ή ακόμα και κονιορεκτοκονδυλίτιδα (φλεγμονή των αδένων).

  • Κοκκινίλες στον οφθαλμό
  • Ερεθισμό
  • Έκκριση
  • Φωτοφοβία (ευαισθησία στο φως)
  • Πόνο ή αίσθημα ξηρότητας

Για την αντιμετώπιση της ιογενούς λοίμωξης στα μάτια, μπορεί να είναι χρήσιμο να:

  1. Εφαρμόζετε ζεστά συμπιέσεις στα μάτια σας.
  2. Χρησιμοποιείτε καταπραϋντικές σταγόνες για τα μάτια.
  3. Αποφεύγετε τον απίθανο φόρτο στα μάτια.
  4. Εάν τα συμπτώματα επιμένουν ή επιδεινώνονται, είναι σημαντικό να επικοινωνήσετε με έναν ειδικό στον οφθαλμό για επαγγελματική συμβουλή και αξιολόγηση.

Πόσο σοβαρή μπορεί να γίνει η κατάσταση

Η σοβαρότητα της ιογενούς λοίμωξης στα μάτια μπορεί να ποικίλει ανάλογα με τον τύπο του ιού και τις συνοδευτικές συνθήκες. Συνήθως, η πλειονότητα των περιπτώσεων είναι ήπια και αυτοπεριοριζόμενη, με τα συμπτώματα να εξαφανίζονται μετά από λίγες ημέρες έως εβδομάδες.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, όμως, η ιογενής λοίμωξη στα μάτια μπορεί να είναι πιο σοβαρή και να απαιτεί ιατρική παρέμβαση. Εάν παρατηρήσετε οποιαδήποτε από τις εξής συνθήκες, θα πρέπει να ζητήσετε άμεσα ιατρική βοήθεια:

  1. Έντονος πόνος στα μάτια.
  2. Αιφνίδια αύξηση της έκκρισης.
  3. Ερυθρότητα και πρήξιμο που δεν βελτιώνεται ή επιδεινώνεται.
  4. Μειωμένη όραση.

Σε περίπτωση που υποψιαστείτε ότι η κατάστασή σας είναι σοβαρή ή δεν βελτιώνεται, ο επισκέπτης σε ειδικό οφθαλμίατρος είναι ο κατάλληλος επαγγελματίας για να κατανοήσει και να διαχειριστεί την κατάστασή σας.