Χρήστος Μάστορας: Προκλήθηκε από τον κορωνοϊό - Ανατριχιαστικές οι εικόνες με το πρήξιμο και τις κοκκινίλες στα μάτια του

«Θα ανεβάσω μερικές φωτογραφίες από τις δύο δύσκολες τελευταίες εβδομάδες...»

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Instagram / Χρήστος Μάστορας
Instagram / Χρήστος Μάστορας

Ο Χρήστος Μάστορας πριν από μερικές ημέρες ακύρωσε τις εμφανίσεις του στο νυχτερινό κέντρο όπου τραγουδά μαζί με τον Σάκη Ρουβά, καθώς αντιμετώπισε ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας. Στην αρχή, όλα έδειχναν πως προέκυψε μία λοίμωξη στα μάτια του, ωστόσο ο ίδιος την Πέμπτη 15/2, μέσα από μία ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram αποκάλυψε τι ακριβώς συνέβη.

Δημοσίευσε, μάλιστα, φωτογραφίες που σοκάρουν, με το πρήξιμο και τις κοκκινίλες στα μάτια του, εξηγώντας πως όλο αυτό δημιουργήθηκε λόγω του κορωνοϊού. Παρόλα αυτά, τόνισε πως πλέον έχει ξεπεράσει το πρόβλημα και είναι καλά.

Τι πραγματικά συνέβη στο νοσοκομείο με τον Χρήστο Μάστορα

«(Πριν αρχίσετε να διαβάζετε να ενημερώσω ότι είμαι πλέον καλά)

Συνήθως αδιαφορώ για το τι λέγεται για μένα γιατί έχω ένα πολύ δυνατό στενό κύκλο ανθρώπων που με αγαπούν και τους αγαπώ αδιαπραγμάτευτα και για εκείνους είμαι ο Χρήστος ο Χρηστάρας ο Χρηστάκης που πάντα ήξεραν. Για την οικογένειά μου πεθαίνω για τους φίλους μου που τους έχω από μικρό παιδί πεθαίνω και πεθαίνουν κι αυτοί για μένα. Έχουμε μια μικρή φυλή, ο ένας είμαστε για τον άλλον. Αυτό με κάνει τόσο ελεύθερο στα επαγγελματικά μου και τόσο ανθεκτικό στην κριτική του κόσμου, στις απόψεις του κόσμου για μένα. Ή μάλλον για τον τύπο που λέγεται Μάστορας.

Ακούω κατά καιρούς διάφορες φήμες και έτυχε να ακούσω και τώρα κάποιες άλλες που δεν τιμούν οποίους τις διαδίδουν οπότε Θα ανεβάσω μερικές φωτογραφίες από τις δύο δύσκολες τελευταίες εβδομάδες. Ο πιο σημαντικός λόγος που τις ανεβάζω είναι όμως για να Μοιραστώ την ιστορία μου για την αμφοτερόπλευρη δακρυοαδενίτιδα. Αιτία ο κόβιντ ο άτιμος… Ψάξτε το. Μπορεί και κάποιος από εσάς να υποφέρει από αυτήν αυτό τον καιρό και να μην ξέρει πως να το διαχειριστεί.. Εγώ μπήκα στο νοσοκομείο και είχα την πιο απίστευτη γιατρό την Δήμητρα Π. να με προσέχει σε κάθε βήμα. Είμαι καλά τώρα όποτε πάμε γερά!», έγραψε.

Δείτε επίσης: Η δημόσια ερωτική εξομολόγηση στον Μάστορα για τον Άγιο Βαλεντίνο - Αδημοσίευτα βίντεο με τα τρυφερά τετ - α- τετ

Τι είναι η δακρυοαδενίτιδα

Δακρυοαδενίτιδα είναι η φλεγμονή του δακρυϊκού αδένα. Είναι μια σπάνια κατάσταση, που χαρακτηρίζεται από διόγκωση τους ενός ή και των δύο δακρυϊκών αδένων.

Ποια είναι τα αίτια της δακρυοαδενίτιδας

Μπορεί να οφείλεται σε λοιμώδη αίτια όπως:

  • Μαγουλάδες
  • Λοιμώδης μονοπυρήνωση
  • Βακτήρια
  • Μύκητες
  • Χλαμύδια
  • Φυματίωση

Ή να είναι εκδήλωση συστηματικού νοσήματος, όπως

  • Σαρκοείδωση
  • Σύνδρομο Sjögren
  • Νόσος Graves
Ποιες είναι οι μορφές της δακρυοαδενίτιδας
  • Οξεία, όταν εκδηλώνεται μέσα σε λίγες ώρες ή μέρες. Είναι από τη μια πλευρά μόνο και έχει έντονα συμπτώματα
  • Χρόνια, όταν η διόγκωση διαρκεί για περισσότερο από ένα μήνα. Είναι και στις δύο πλευρές και η συμπτωματολογία δεν είναι έντονη
Ποια είναι συμπτώματα της δακρυοαδενίτιδας
  • Στην οξεία δακρυοαδενίτιδα υπάρχει πόνος, ερυθρότητα, οίδημα επιπεφυκότα, διόγκωση του πάνω βλεφάρου, πυώδεις εκκρίσεις, ενώ μπορεί να συνυπάρχουν σημεία λοίμωξης από το ανώτερο αναπνευστικό, πυρετός, διόγκωση των παρωτίδων, διογκωμένοι λεμφαδένες.
  • Στη χρόνια δακρυοαδενίτιδα δεν υπάρχει πόνος, αλλά μπορεί να υπάρχουν συμπτώματα ξηροφθαλμίας.
  • Σε σοβαρές περιπτώσεις ο δακρυϊκός αδένας μπορεί να προβάλλει έξω από το βλέφαρο στην έξω πάνω μεριά του ματιού.
Πως γίνεται η διάγνωση της δακρυοαδενίτιδας

Εργαστηριακές εξετάσεις θα χρειαστούν για να διαπιστωθεί αν πρόκειται για λοίμωξη ή συστηματικό νόσημα. Αξονική τομογραφία του κόγχου ή και βιοψία του αδένα (σε χρόνιες μορφές) βοηθούν στη διάγνωση.

Ποια είναι η αντιμετώπιση της δακρυοαδενίτιδας

Οι οξείες, ιογενείς δακρυοαδενίτιδες δεν χρειάζονται θεραπεία, αν και αντιφλεγμονώδη μη στεροειδή βοηθούν στην πιο γρήγορη εξαφάνισητων συμπτωμάτων. Στις άλλες περιπτώσεις θα πρέπει να αντιμετωπισθεί το υποκείμενο νόσημα.

Πηγή: http://www.eyepathology.gr/