Ιογενής λοίμωξη στα μάτια: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το πρόβλημα υγείας που έστειλε τον Χρήστο Μάστορα στο νοσοκομείο

Τα συμπτώματα που δεν πρέπει με τίποτα να αγνοήσεις

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Instagram/@xmastoras
Instagram/@xmastoras

Πριν από λίγα 24ωρα έγινε γνωστό πως οι sold out εμφανίσεις του Χρήστου Μάστορα και του Σάκη Ρουβά, για το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε θα ακυρωθούν εκτάκτως καθώς ο πρώτος τραγουδιστής μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο με ιογενής λοίμωξη στα μάτια (δείτε εδώ την ανακοίνωση του νυχτερινού κέντρου που τραγουδούν)!

Η ιογενής λοίμωξη στα μάτια μπορεί να οφείλεται σε διάφορους ιούς που προκαλούν προβλήματα στον οφθαλμό. Ένα από τα πιο συνηθισμένα παραδείγματα είναι ο ιός του κοινού κρυολογήματος, που μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή του κόρια (κονιορεκτική βλεφαρίδα) και του κόνιου (οι βλεφαρίδες) ή ακόμα και κονιορεκτοκονδυλίτιδα (φλεγμονή των αδένων).

Ορισμένα συμπτώματα ιογενούς λοίμωξης στα μάτια μπορεί να περιλαμβάνουν:

  • Κοκκινίλες στον οφθαλμό
  • Ερεθισμό
  • Έκκριση
  • Φωτοφοβία (ευαισθησία στο φως)
  • Πόνο ή αίσθημα ξηρότητας

Για την αντιμετώπιση της ιογενούς λοίμωξης στα μάτια, μπορεί να είναι χρήσιμο να:

  1. Εφαρμόζετε ζεστά συμπιέσεις στα μάτια σας.
  2. Χρησιμοποιείτε καταπραϋντικές σταγόνες για τα μάτια.
  3. Αποφεύγετε τον απίθανο φόρτο στα μάτια.
  4. Εάν τα συμπτώματα επιμένουν ή επιδεινώνονται, είναι σημαντικό να επικοινωνήσετε με έναν ειδικό στον οφθαλμό για επαγγελματική συμβουλή και αξιολόγηση.

Πόσο σοβαρή μπορεί να γίνει η κατάσταση

Η σοβαρότητα της ιογενούς λοίμωξης στα μάτια μπορεί να ποικίλει ανάλογα με τον τύπο του ιού και τις συνοδευτικές συνθήκες. Συνήθως, η πλειονότητα των περιπτώσεων είναι ήπια και αυτοπεριοριζόμενη, με τα συμπτώματα να εξαφανίζονται μετά από λίγες ημέρες έως εβδομάδες.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, όμως, η ιογενής λοίμωξη στα μάτια μπορεί να είναι πιο σοβαρή και να απαιτεί ιατρική παρέμβαση. Εάν παρατηρήσετε οποιαδήποτε από τις εξής συνθήκες, θα πρέπει να ζητήσετε άμεσα ιατρική βοήθεια:

  1. Έντονος πόνος στα μάτια.
  2. Αιφνίδια αύξηση της έκκρισης.
  3. Ερυθρότητα και πρήξιμο που δεν βελτιώνεται ή επιδεινώνεται.
  4. Μειωμένη όραση.

Σε περίπτωση που υποψιαστείτε ότι η κατάστασή σας είναι σοβαρή ή δεν βελτιώνεται, ο επισκέπτης σε ειδικό οφθαλμίατρος είναι ο κατάλληλος επαγγελματίας για να κατανοήσει και να διαχειριστεί την κατάστασή σας.