Καίτη Γαρμπή για ομόφυλα ζευγάρια: «Το ότι η ομοφυλοφιλία θεωρούνταν ψυχική διαταραχή τελείωσε χθες...»

Δείτε την ανάρτησή της

Ιωάννα Βουτσή
Youweekly Editor
NDP PHOTO/ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΦΑΛΕΞΗΣ
NDP PHOTO/ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΦΑΛΕΞΗΣ

Την τοποθέτησή της για την υπερψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο και την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια, έκανε η Καίτη Γαρμπή μέσα από ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram. Υπενθυμίζουμε ότι την Πέμπτη 15/2, πραγματοποιήθηκε ψηφοφορία στην Βουλή, με 175 βουλευτές να ψηφίζουν υπέρ.

Λίγες ώρες μετά η εφημερίδα «Τα Νέα» δημοσίευσε την πρώτη αγγελία γάμου. Η 15η Φεβρουαρίου θα μείνει στην ιστορία της Ελλάδας για τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα (δείτε εδώ).

Η ανάρτηση της Καίτης Γαρμπή για την υπερψήφιση του νομοσχεδίου

"Νομιμοποίηση του γάμου ανάμεσα σε ομόφυλα ζευγάρια είναι γεγονός.
Όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι
γι αυτό πρέπει να θεωρούνται ίσοι και επίσημα απέναντι στο νόμο και να έχουν το δικαίωμα να νομιμοποιήσουν την αγάπη τους!
Έχουν ακουστεί πολλές απόψεις στο πλαίσιο της μικροπολιτικής. Από το ότι η ομοφυλοφιλία θεωρούνταν ψυχική διαταραχή (αφαιρέθηκε από τη λίστα το 1973) μέχρι το ότι ο γάμος των ομοφυλοφίλων δεν θεωρείται ανθρώπινο δικαίωμα κι
αυτό τέλειωσε χτες.
Ο Χριστός είπε: «Αγαπάτε αλλήλους», και απευθύνθηκε στους Χριστιανούς και σ αυτούς που έχουν άλλη θρησκεία η δεν έχουν καμμιά θρησκεία. Αγαπάμε τον συνάνθρωπο μας κι αυτό ειναι το θεμέλιο της πίστης μας!
Επίσης είπε
ΜΗΝ ΚΡΙΝΕΤΕ ΙΝΑ ΜΗ ΚΡΙΘΗΤΕ.
Ποιοί είμαστε εμείς που κρίνουμε;
Ποιοί είμαστε εμείς που σηκώνουμε την πέτρα και την πετάμε σε όποιον είναι διαφορετικός από μας; Δεν έχουμε δικαίωμα να κρίνουμε! Το δικαίωμα του ενός σταματάει εκεί που αρχίζει το δικαίωμα του άλλου."

Η τοποθέτηση της για την στάση της εκκλησίας για τα ομόφυλα ζευγάρια

Για την στάση της εκκλησίας αναφορικά με το νέο νομοσχέδιο για τον γάμο και την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια σχολίασε η Καίτη Γαρμπή, στην αποκαλυπτική συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή της Zoe Pre, στο YouTube με τίτλο "Κρίμα".

«Δεν μου αρέσει αυτό που συμβαίνει στην εκκλησία για τα ομόφυλα ζευγάρια. Τι σχέση έχει αυτό με την πίστη; Εδώ μιλάμε για αγάπη και όταν μιλάμε για αγάπη δεν κάνουμε τέτοιος διαχωρισμούς. Αν δύο άνθρωποι αγαπιούνται και είναι του ίδιο φύλου, για εμένα είναι μια χαρά. Όλα αυτά είναι αστεία και παλιομοδίτικα. Όταν μιλάμε για αγάπη είμαστε όλοι ίσοι. Για αυτό δεν γαβγίζουμε τόσο καιρό;

Είναι φυσικό να αγαπώ τους συνανθρώπους μου και να θέλω να τους στηρίζω, ειδικά αυτούς που χτυπιούνται άδικα. Έχω γνωρίσει πολύ κόσμο τρανς, γκέι, μου φαινόταν το πιο φυσιολογικό πράγμα του κόσμου. Το μόνο που τους ρωτούσα ήταν το “πώς ξεκίνησε όλο αυτό”. Είμαι η πρώτη που στηρίζω και υποστηρίζω» ανέφερε η Καίτη Γαρμπή.