Μανώλης Μαυρομμάτης: Σε πολύ κρίσιμη κατάσταση η σύζυγός του - Πως ξέσπασε η φωτιά στο διαμέρισμά τους

Φέρουν πολύ σοβαρά εγκαύματα

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ - EUROKINISI - Φωτογραφία Αρχείου
ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ - EUROKINISI - Φωτογραφία Αρχείου

Την Κυριακή 18/2 ο Μανώλης Μαυρομμάτης και η σύζυγός του, Ειρήνη βρέθηκαν σε άσχημη κατάσταση στο σπίτι τους στο Κολωνάκι μετά από φωτιά που ξέσπασε στο διαμέρισμα που μένουν (δείτε εδώ αναλυτικά).

Η κινητοποίηση της πυροσβεστικής ήταν άμεση, όπως και στη συνέχεια του ΕΚΑΒ. Το ζευγάρι νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Γεννηματάς στη μονάδα εγκαυμάτων. Οι πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν, πως η κατάσταση του δημοσιογράφου και της συζύγου του είναι πολύ σοβαρή.

Μέσα από το ρεπορτάζ της εκπομπής ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ έγινε γνωστό την Δευτέρα 19/2 πως η φωτιά στο σπίτι του δημοσιογράφου ξέσπασε λόγω κάποιας εστίας που είχαν ξεχάσει ανοιχτή στην ηλεκτρική κουζίνα.

Πως ξεκίνησε η φωτιά στο σπίτι του Μανώλη Μαυρομμάτη

Το ζευγάρι δεν αντιλήφθηκε τίποτα, καθώς κοιμόταν με αποτέλεσμα να ξυπνήσουν από τις αναθυμιάσεις - φέροντας σοβαρά εγκαύματα μετά τις μεγάλες ποσότητες καπνού, που εισέπνευσαν. Μέχρι στιγμής η γυναίκα του δημοσιογράφου είναι σε πιο σοβαρή κατάσταση έχοντας εγκαύματα στο 40% του σώματός της.

Λίγα λόγια για τον δημοσιογράφο

Ο Μανώλης Μαυρομμάτης (γενν. 15 Αυγούστου 1941) είναι Έλληνας δημοσιογράφος, αθλητικογράφος και πολιτικός. Γεννήθηκε τον Δεκαπενταύγουστο του 1941 στον Πλατανιά Χανίων. Σπούδασε κοινωνιολογία και διεθνείς σχέσεις στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης στην Ιταλία.

Εργάστηκε ως δημοσιογράφος και αθλητικογράφος στις εφημερίδες «Το Βήμα» και «Τα Νέα», και τηλεοπτικά στην ΕΡΤ, αναλαμβάνοντας την περιγραφή ή/και το σχόλιο στις πιο σημαντικές διοργανώσεις για πάρα πολλά χρόνια (Ολυμπιακούς Αγώνες, Παγκόσμια Κύπελλα Ποδοσφαίρου κ.α.), με το ποδόσφαιρο να αποτελεί την ειδικότητά του.Υπήρξε επίσης ανταποκριτής ιταλικών, ισπανικών και πορτογαλικών εφημερίδων στην Ελλάδα.

Διετέλεσε γενικός γραμματέας της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αθλητικών Δημοσιογράφων (AIPS), μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, και συνεργάτης της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ). Ήταν διευθυντής Τύπου και Επικοινωνίας στην ελληνική επιτροπή διεκδίκησης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, οι προσπάθειες της οποίας στέφθηκαν με επιτυχία, με την Αθήνα να αναλαμβάνει τους Αγώνες.

Πέραν του αθλητισμού, υπήρξε σκηνοθέτης και σεναριογράφος στο θέατρο και την τηλεόραση, με πιο γνωστή τη συνεργασία του με τον Νίκο Φώσκολο στην σειρά «13ο Ανακριτικό Γραφείο», που προβλήθηκε το 1971 στην ΕΡΤ, ενώ στο θέατρο έχει σκηνοθετήσει Πάμπλο Νερούντα.

Το 2004 ο Μανώλης Μαυρομμάτης εκλέχθηκε ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι το 2009. Καθ' όλη τη διάρκεια της θητείας του, ήταν αντιπρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού του Ευρωπαϊκού

Πηγή: Wikipedia