Νίκος Βέρτης: Στο εδώλιο για μαζικό εμβολιασμό μαϊμού στο νυχτερινό του κέντρο - Θύμα του ψευτογιατρού ο τραγουδιστής σύμφωνα με τη δικηγόρο του

Όλη η αλήθεια

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency
Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency

Το 2022 ένας από τους εργαζόμενους στο νυχτερινό κέντρο του Νίκου Βέρτη κινήθηκε νομικά εναντίον του, προχωρώντας σε καταγγελία, υποστηρίζοντας πως τα εμβόλια που είχαν κάνει εν μέσω πανδημίας για να μπορέσουν να φύγουν και να πραγματοποιήσουν τις συναυλίες στο Ισραήλ, ήταν ψεύτικα, όπως και ότι ο γιατρός που τα έκανε δεν είναι πραγματικά γιατρός. Ακολούθησε, μάλιστα, και δεύτερη καταγγελία στην πορεία. Ο πρώτος απολύθηκε τότε, ενώ ο δεύτερος καταγγέλλων παραιτήθηκε.

Δεν είχαν ανοίξει ακόμα οι πλατφόρμες για τους κάτω των 60 ετών και έτσι ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά του τραγουδιστή, του στενού συνεργάτη του, αλλά και του "ψευτογιατρού", για ηθική αυτουργία σε απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συρροή και ηθική αυτουργία κατ' εξακολούθηση για κατάρτιση πλαστού πιστοποιητικού.

Τι απαντά η δικηγόρος του Νίκου Βέρτη για τον μαζικό εμβολιασμό και τις καταγγελίες εις βάρος του

Η δικηγόρος του Νίκου Βέρτη, ωστόσο, υποστηρίζει πως ο ίδιος και οι συνεργάτες του είναι θύματα αυτής της υπόθεσης και πως δεν γνώριζαν προσωπικά τον γιατρό, που αποδείχθηκε δεν είναι πράγματι ειδικός, τονίζοντας πως η ημέρα που συνέβη ο εμβολιασμός ήταν η πρώτη φορά που τον είδαν. Ο καλλιτέχνης, επίσης, λόγω κορωνοϊού είχε μόλις χάσει την πρώτη του ξαδέρφη και τον θείο του, που ήταν και πατέρας ενός εκ των συνεργατών του, επομένως δεν θα διακινδύνευε κάτι τέτοιο. Άλλωστε, ο εμβολιασμός ήταν προαιρετικός και κανένας δεν εξαναγκάστηκε (δείτε εδώ όσα δήλωναν οι μουσικοί).

Μόλις, αντιλήφθηκε και ο ίδιος πως ήταν "μαϊμού" προέτρεψε την ομάδα του να κινηθεί δικαστικά κατά παντός υπευθύνου. 30 άτομα εμβολιάστηκαν και μόνο οι 2 κινήθηκαν νομικά κατά του τραγουδιστή, λόγω προσωπικών κινήτρων, επιδιώκοντας την δημοσιότητα, σύμφωνα πάντα με την συνήγορό του, Φιλιππία Κατσαούνη. Παρόλα αυτά, θα χρειαστεί να λογοδοτήσει ενώπιον της Δικαιοσύνης και θα βρεθεί στο εδώλιο τον Ιούνιο.