Νίκος Βέρτης: «Απολύθηκα μετά από 10 χρόνια μόνο και μόνο επειδή κατέθεσα...» - Ξέσπασε ο πρώτος καταγγέλλων στην κάμερα του Super Κατερίνα

Δύο χρόνια μετά η υπόθεση για τα εμβόλια μαϊμού παίρνει τον δρόμο της Δικαιοσύνης

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Νίκος Βέρτης: «Απολύθηκα μετά από 10 χρόνια μόνο και μόνο επειδή κατέθεσα...» - Ξέσπασε ο πρώτος καταγγέλλων στην κάμερα του Super Κατερίνα

Ο Νίκος Βέρτης από το 2022 βρίσκεται αντιμέτωπος με τρεις βαρύτατες κατηγορίες μετά από καταγγελίες δύο εκ των μουσικών με τους οποίους συνεργαζόταν, για μαζικό εμβολιασμό μαϊμού κατά του κορωνοϊού. Ο ίδιος υποστηρίζει πως είναι θύμα της υπόθεσης και πως τα δύο αυτά πρόσωπα επιδιώκουν τη δημοσιότητα (δείτε εδώ αναλυτικά όσα είπε η δικηγόρος του).

Παρόλα αυτά, ο Μάνος Επιτροπάκης, ένας από τους δύο καταγγέλλοντες, μίλησε στην κάμερα της εκπομπής του ALPHA, Super Κατερίνα, το πρωί της Δευτέρας 19/2, και αποκάλυψε όλα όσα γνωρίζει, εξηγώντας πως μετά την κατάθεσή του απολύθηκε.

Τι υποστηρίζει ο πρώτος καταγγέλλων κατά του Νίκου Βέρτη

«Εμείς απλά καταθέσαμε στις δικαστικές αρχές όσα γνωρίζαμε για την υπόθεση, ο εισαγγελέας έκανε έρευνα, με αποτέλεσμα ο Νίκος Βέρτης να κατηγορείται για ηθική αυτουργία για τρία μεγάλα αδικήματα. Για κίνδυνο σωματικής βλάβης, για πλαστογραφία και για ηθική αυτουργία αντιποίησης αρχής. Η εισαγγελία θεωρεί πως ο κύριος Βέρτης οργάνωσε όλον αυτόν τον εικονικό εμβολιασμό εναντίον 30 μουσικών και των συγγενών του, τους οποίους έφερε μάλλον για δικό του άλλοθι, προκειμένου να μας ξεγελάσει και να πάμε στη συναυλία. Η δική μου προσωπική διαφορά με τον κύριο Βέρτη είναι η απόλυσή μου, μόνο και μόνο επειδή κατέθεσα ως μάρτυρας σε αυτή την έρευνα. Απολύθηκα μετά από 10 χρόνια. Την Πέμπτη 22/2 είναι η δική μου αγωγή εναντίον του, για το εργατικό μέρος της υποθέσεως.

Η όλη διαδικασία ήταν παράδοξη και επικίνδυνη. Μας έφεραν προ τετελεσμένου. Όταν γυρίσαμε έκανα τεστ αντισωμάτων και ήταν αρνητικό. Ειδοποίησα το δεξί χέρι του κύριου Βέρτη να ειδοποιήσει την ορχήστρα επισήμως και να μας πει τι ακριβώς έχει γίνει και αρνήθηκαν να κάνουν οτιδήποτε. Εγώ ενημέρωσα την ορχήστρα. Όλοι είχαν αρνητικά αντισώματα. Αναγκάστηκε ο κύριος Βέρτης από το σούσουρο και τη φασαρία να μας μαζέψει και να μας πει ότι μάλλον μας ξεγέλασε αυτός ο γιατρός. Δεν με έπεισαν εμένα αυτές οι απαντήσεις και προφανώς άρχισα να ψάχνω την υπόθεση.

Μου ομολόγησαν εμμέσως ότι ήξεραν ότι οι κάρτες ήταν πλαστές. Συνδέθηκαν οι υποθέσεις και στην Κύπρο, γιατί εκεί έχει ανοίξει άλλος φάκελος, με κακουργηματικού τύπου διώξεις. Μάθαμε ότι ο κύριος Βέρτης έκανε το ελληνικό εμβόλιο λίγες μέρες αφού γύρισε από το Ισραήλ. Πότε διαπίστωσε ότι ήταν εξαπατημένος;», είπε χαρακτηριστικά.