Μανώλης Μαυρομμάτης - Ρένα Βενιέρη: Οι επόμενες 48 ώρες είναι εξαιρετικά κρίσιμες για το ζευγάρι

Διασωληνώθηκαν και νοσηλεύονται στη ΜΕΘ

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Μανώλης Μαυρομμάτης - Ρένα Βενιέρη: Οι επόμενες 48 ώρες είναι εξαιρετικά κρίσιμες για το ζευγάρι

Την μάχη της ζωής του δίνει ένας απ' τους μεγαλύτερους αθλητικογράφους, και πρώην Ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, ο Μανώλης Μαυρομμάτης και η συγγραφέας-σύζυγός του, Ρένα Βενιέρη. Μετά από φωτιά που ξέσπασε στο διαμέρισμά τους τα ξημερώματα της Κυριακής την ώρα που το ζευγάρι κοιμόταν, οδήγησε και τους δύο διασωληνωμένους στη μονάδα εγκαυμάτων του νοσοκομείου Γεννηματάς.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως ένα ξεχασμένο μάτι γέμισε το σπίτι φλόγες και πυκνούς καπνούς που προκάλεσαν σοβαρά θερμικά εγκαύματα στο 18% του σώματος του Μανώλη Μαυρομμάτη. Οι τεράστιες ποιότητες καπνού που εισέπνευσε, του προκάλεσαν σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα, τα οποία οδήγησαν σε καρδιακή ανεπάρκεια, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, για πιο στενή παρακολούθηση.

Σε χειρότερη κατάσταση νοσηλεύεται η σύζυγός του. Έχει καεί το 40% της του σώματός της και οι πνεύμονές της έχουν υποστεί εισπνευστικά εγκαύματα. Οι γιατροί λένε πως οι επόμενες 48 ώρες είναι αρκετά κρίσιμες για τη ζωή και των δύο.

Δείτε επίσης: Μανώλης Μαυρομμάτης: Σε πολύ κρίσιμη κατάσταση η σύζυγός του - Πως ξέσπασε η φωτιά στο διαμέρισμά τους

Ποιος είναι ο Μανώλης Μαυρομμάτης

Σύμφωνα με τη wikipedia, ο Μανώλης Μαυρομμάτης γεννήθηκε τον Δεκαπενταύγουστο του 1941 στον Πλατανιά Χανίων. Σπούδασε κοινωνιολογία και διεθνείς σχέσεις στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης στην Ιταλία. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος και αθλητικογράφος στις εφημερίδες «Το Βήμα» και «Τα Νέα», και τηλεοπτικά στην ΕΡΤ, αναλαμβάνοντας την περιγραφή ή/και το σχόλιο στις πιο σημαντικές διοργανώσεις για πάρα πολλά χρόνια.

Οι περιγραφές του σε ποδοσφαιρικούς αγώνες είναι χαραγμένες στο μυαλό όλων, με εκείνο το στιλ που τον έχει κάνει ξεχωριστό στα αυτιά των τηλεθεατών. «Για εμένα το γκολ αποτέλεσε πάντοτε την έκφραση δύναμης της φωνής που έβρισκα για να φωνάξω το γκολ», έχει δηλώσει χαρακτηριστικά ο Μανώλης Μαυρομμάτης.

Ήταν εκείνος που είχε δει από κοντά και είχε περιγράψει σε ζωντανή μετάδοση το χέρι του θεού, του Μαραντόνα, στον τελικό του Μουντιάλ του 1986.

Δείτε το βίντεο από το Live News: